Måndag...

Idag har vi haft en skön hemma dag. Jag hade ingen bil för den var MArko tvungen att ta till jobbet och då kände jag inte för att åka buss till öppna, brrr, kallt ute. Så idag har vi bara tvättat och lekt och ätit och sovit.

Nov ember månad är nog den värsta månaden som finns, precis ALLA räkningar kommer då. Vi hade räkningar på 24.000. Det är ju inte riktigt klokt vad i hela skottan man gör av pengarna.
Så vi får leva snålt men det blir jobbigt med tanke på att vi ska till oslo snart  julhandla, jaja, det får gå på ngt sätt. Jag och syster sja iväg på lördag o handa lite oxå..till oslo ska jag nämligen vare sej utan pengar eller med. =)

Har inte så mycket bilder från våran semster i sala, haha, och på dom flesrta är Ingrid och hon vill inte vara med på ngn blogg, men några kan jag bjuda på.



Ebbe kan äta själv, eller vill äta själv.



Ebbe har fått för sej att mammas trosor ska sitta runt halsen...







I badhuset med Ebbes kompisar Elise och Eric



Hälsade på Sixten och Edvin när vi var i stan, dom vill man gärna leka med oftare...



Det var sååå roligt,



Vart är Ebbe någonstans inne på Hm? Han är mycket för att gömma sig så ska man leta efter honom Så fort han springer och sätter sig under köksbordet här hemma vet man vad man som föräldrer måste göra.. leta. Trodde inte det lekte såna lekar i den här åldern...



På kvällen på vi kom hem efter en vecka borta firade vi med räk smörgåsar. Fy fasiken vad gott det var. =)

Ikväll är vi bjudna till Markos syster, ska få potatisgratäng och kyckling och det tackar man ju inte direkt nej till.. Mums. Imorgon bär det av först på barnvagnsbio och sedan till fläckebo och julpysslar med Malin, Lina och Johanna. Ska bli mysigt att träffas, ska föröska få barnvakt så man kan njuta av lite mer Emma tid,

Över på nå helt annat, som ni alla kanske har listat ut så är jag med barn igen och den förväntas ploppa ut i mitten av juni. Ebbe visste vi ju vad en pojke redan inne i magen men den här gången tror jag nästan jag ska hålla mig borta stockholm och ytterligare ett ultraljud. Jag vet redan ett pojknamn och ett flick namn jag vill ha. Förra gången var det så bra att veta att det var en pojke för vi hade så svårt att välja namn och då kan man fokusera sif på antingen kill eller tjej namn. Men men... vi får se, nyfikenheten kan ta över.

Neeej nu ska jag vila lite mer innan vi ska iväg, jag och Ebbe sov i 2,5 timme på fm, gud så skönt det var.

Snö...

<imorse vakna jag av ytterligare lite mer vitt på marken, jag tycker ju det är underbart fint. Fick sovmorgon till kvart i tio och när jag vakna så höll grannen på att skotta hos oss så jag vågade inte sätta mej i köket o äta frukost för jag tyckte det var så skämmigt. Han gör ofta det åt oss så man kanske ska ta och köpa honom ngt fint snart. =)

Fast Marko brukar skotta hos dom oxå så lite hjälper vi ju till.

Jag funderar oxå på att ha lösen på min blogg, vad tycker ni? Vill man verkligen att vem som helst läser och kollar in ens liv, och kollar på alla Ebbes bilder mm??

Man har ju ingen aning om vilka som läser och man får ju iaf inge kommentarer av dom som jag inte vet läser. Tjuvläsare säger jag bara. Hmmm..

Många som har gått på att skriva om den här listan som går runt nu, min familj, bästa vän, första kärlek mm. Det kanske är roligt. Men just nu hinner jag inte med det. Idag ska vi göra våfflor till lunch, orkar inget annat och det är ju så gott sen far vi mot Halstahammar och går på julskyltning och träffar vänner. De har precis flyttat in i hus, är så avundsjuk på alla som bor i hus nu, och det ska bli roligt o se hur dom bor. Men sitter jag själv i hus ngn gång ska jag INTE ha en stor trädgård. Fy fan vad tråkigt och hålla på med blommor. Har ingen ork för det. Så jag säger som min brors fru, ett litet radhus funkar perfekt för mej. Bodde ju hemmahos mamma och ni som inte vet hur hon bor bor väldigt ensamt. Enligt mej iaf. Visst att det ligger lite hus runt i kring men en kväll var jags jälv där och tro mej att huset lyste. Jag tände varenda lampa som fanns för de håller nog tjuvar och psykstörda borta. Som Lina sa till mej, men Emma, är det ngnstnas man ska vara rädda så är det väl i västerås med alla väskryckare men då tänker jag såhär, hellre blir jag av med skötväskan än mitt liv. Och det höll hon med mig om, I sala bor det både fångar i det ståra fängdelset vi har samt psykon på Salberga som rymmer lite då och då o vart är bäst att gömma sej om inte i skogen. Neeej usch, landet är big no no

Det är inte bättre att veta att mamma redan har haft ett besök mitt i natten. Honvaknade upp av att det stod en man i sovrummet. Hon skrek på Karl johan och han kom springandes och kasta ut honom. Han var väl i 30års åldern och var helt borta, han trodde att han hade blivit inbjuden dit på nå vis för han hade tagit av både skor o jacka. Och Mamma säger att hon inte ens var rädd, måste vara på grund av sitt jobb eller ngt för jag hade ju skitigt på mej tre gånger om inte mer om jag såg ngn stå o glo på mej i min skänhets sömn. Som sagt, landet, nej. Stan, ja.

Nej om man ska sätta fart att sminka sej lite när båda min karlar ligger hä rpå soffan o sover. Usch vad jobbigt det är att göra sej ordning  nu för tiden. Skulle villja vara en naturlig skönhet men så är inte fallet o då krävs lite spackel. Hej så länge

Oj oj oj

Har man varit borta från internet har man en hel del att ta igen. Alla bloggar man läser Men frida B... Va en jävel o uppdatera.. tar ju en vecka o läsa igenom men kul ska det bli. Ilona,..fina bilder.

Ska ksriva om min vistelse i sala menj inte ikväll.. nu blir det räkmackor o snart lite koll på petter o andra

Sala...

JAg tror jag kommer ta en liten paus från detta en vecka. Det är nämligen så att jag ska bo hos mamma nere på "plattan" i veckan. Dom ska åka till ullared så då passar man på att åka dit. Dock bara tre dagar så jag får spendera 4 dagar med dom men det gör mej inte ett dugg. Barnvakt är skönt ibland så man hinner med lite.

Men Marko ska ju självklart oxå sova där när han inte har träning och match så satt säga. Ska dra med mig min fåtölj och byrån för att måla, lättare att göra de där så det inte stinker i hela lght här hemma.

Jvla ica och ta 50 kr för julblommorna. Jag var så hetsig så jag köpte ju två röda med en gång och sen ser jag i reklam bladet att dom tar 15 kr för dom typ överallt annars. Så gillade jag inte ens att ha röda när jag kom hem iaf. Puuuh bli trött på mej själv. SÅ nu ska jag köra lite mer med vitt, silver och kanske guld i jultema. Vi får se vad granen ska ha för kulor, för ltie rött hör ju till.

Nej nu ska jag städa undan lite här hema så jag kommer hem till ett fint hem nästa söndag. Känns som man ska på semester. ska bli så skönt att komma bort. Haha...

Folk frågar om jag inte trivs i västerås men jag tror inte det har med västerås att göra, tror bara det har att göra med att varje gång jag besöker sala så sover jag ju i hus, antingen systers eller mammas och det är bara så mysigt. Skulle sjäkv en dag vilja ha hus och då tror jag inte det spelar så stor roll i vilken stad jag köper huset, huvudsaken jag får ett mysigt hus. DEt är det jag saknar, därfär vantrivs jag här hema för tllfället. Det är liksom ingen mysig känsla hos mej, jag får inget gjort här hemma...

Som sagt, hoppas jag kan hålla mej härifrån en vecka... vi får väl se

Ha det gott så länge iaf.

Nyfiken....

Amanda, Emma och Ida som har kommenterat... Vilka är ni??  =)

Trög publik...

Efter ett visst inlägg jag gjorde häromdagen hade jag förväntat mig en del kommentarer iaf men jag fick inte ett enda. Antingen läser ni inte min text eller så tycker ni bara inte det var värt att kommentera. Eller så fattar ni helt enkelt inte innebörden i texten,

haha... Roligt tyckte jag iaf att det var att ingen, verkligen ingen hade skrivit ngt.

God jul på er. Sitter och dricker vanilj te och äter pepparkakor. MUMS.

Julkalendrar

NU har jag hittat den fina kalendern som jag bara vill ha Borde inte vara så svårt att göra själv av ngn duk man hittar.



Fast det här sättet skulle jag oxå kunna tänka mej



Vad tycker ni? Ska Ebbe få 23 paket innan julafton??

Provat på något nytt...

Idag har vi varit på barnvagnsbio. Det visade en film med jennfer Lopez, en kärleks film. Den var faktiskt bra. Jag kunde följa med nästan hela för Ebbe hade sånt sjå med att leka med det andra barnen. Det ska vi fortsätta med. Det är på tisdagar eller fredagar kl 10, men vi åker dit till kvart över för det bjuds på gratis fika. Så ni som är sugna på att prova på det, följ med vett ja.

Imorgon ska vi åka till badhuset med Lotta och Eric. Ska bli roligt...

Idag har jag mäblerat om lite i vardagrummet, att jag aldrig blir nöjd i detta rum alltså. Först körde jag bara vitt och svart, det gilla jag inte. Sen la jag till lite rött och grönt. Tröttnade. Sen fick jag nå rikrigt galet för mej och körde rosa grönt och blått. Hujedamej, det tröttna jag på efter två dagar. Gick tillbaak till det röda men nu är det oxå borta. Nu kör jag lite vitt svart silver. Vi får väl se.

Jag har fyndat en fåtöl på strömbacka för 80 kr. Den ska målas vit och klä om tyget, funderar om jag ska köpa fårskinn. Det säljs ju metervis.. Fake såkalrt men det gör inte mej ngt. Frida tyckte jag var galen som köpte en fåtölj begnagnat, det hade ju varit så många gamla gubbar som hade fjärtat på den kudden. HAHA. Kräsen är jag inte tydligen.

jag har ju längtat som sjutton till att få julpynta o ha gran i år men jag vette sjutton om jag orkar nu. Kanske räcker att sätta lite granris i mina bruna krukor som jag fått av pappa med lite belysning i samt lite julpynt. Ebbe är ju så liten så han förstår ju iaf inte själva grejen med det hela ännu. Och jag tror inte jag får en lugn stund med den där julgranen. Jaaa nej vi får se.



Den här hittade jag, ja nu kom jag inte ens ihåg vart men jag tror inte på den. Ser ut osm luckorna är alldelels för små för paketen. Bättre om dom får hänga fritt. Mamma har redan gjrot några paket i den kalender vi hade när vi var små till ingrid och Ebbe.

Jag är så glad... Har så många vänner som ska ha barn inom en snar framtid, samt min store syster att jag blir alldelels lycklig av bara tanken. Jag kommer avslöja vilka det är när jag får klartecken. En jag vet som själv har gtt ut med det på sin blogg är Johanna Rapp. Jag bara längtar.. Längtar även på egen bekostnad. =)


Ilona..

Efter mitt inlägg om viljan efter att flytta tillbaka till min hemstad så fick jag en kommentar av en viss dam, jag är inte ett dugg förvånad och den lät, "du är inte klok kvinna"

Den damen heter såklart Ilona Bohlström. Och då svarar jag såhär, det finns väl ingen bättre orsak att flytta om det inte är för vänner och familjen? Jag flyttade ju inte direkt till västerås för alla deras affärer och för att fiken har öppet lite längre om kvällarna för jag utnyttjar inte ngt av de längre. =)

MEN, det kan vara så här att jag tycker så mycket om att komma till sala just för att jag INTE bor där längre, jag vet inte. Men nu när man fått barn och blivit lite äldre så uppskattar man saker på annat sätt.
Vad har Västerås som inte Sala har mån tro som just JAG kan utnyttja bättre. Om ngn kommer med ett bra tips så kanske jag funderar om... Ilona???

Marko tror att Ebbe har kommit i trotsåldern. Finns en sådan när man bara är ett år? Han grinar så fort han inte får som han vill, slänger allt på golvet och vägrar att äta den mat han inte själv får upp på sin egen gaffel. Jädra unge.. =)

nej nu vaknar han.. hej hopp

Mammor...

Ebbe fick en overall av sin farmor från kappahl men när jag var hem till Frida som är allt för "bäst i test" tyckte hon inte den var helt okej, Nej Emma, han kommer bli jätte kall om rumpan.

Den är fin så man kanske kan ha den som fin overall, alltså när man inte ska vara ute o leka etc.

Men då är frågan, jag har en skal jacka från polarn o pyret men den är ju jätte kall. Är det någon som använder den som vinterjacka fast man köpter till fleece underdel o allt?? För i så fall kan jag ju göra det och sen köpa varma termobyxor. Känns lite sådär att behöva köpa två overaller.

Fasiken, skulle ha köpt polarn o pyret med en gång, innerst inne vill man ju det men han är ju så sablans liten tycker man o det är ju så dyrt när han bara kan ha det en säsong. Sa det till marko, nästa år köper jag det vare sig du vill elle rinte för en polarn p pyret overall ska han ha. =)

Däremot ska jag köpa deras vantar, dessa vi har är ju urusla. Dom är korta och värmer ingenting. Mössor kommer inte på fårga att jag köper nå mer i år, han har massor.

Linda var här på besök o hon skulle boka semster till något varm land i två veckor. Så sa ja, skiter ni pengar eller som ni reser o bygger hus. =) Då sa hon, ja men ni då, ni har ju barn. Haha Och det är så sant så sant, barn är inte billiga i drift alltså. Jag har inte varit nere på stan och handlat, joo det har jag väl iofs men inte handlat så där som jag gjkorde innan på säkert ett år. Och nu när vi ska till oslo blir det ju  bara att handla till andra men huvudsaken det ska handlas. =)

MEN JAG VILL HA NYA KLÄDER!!!

Ikväll tänkte jag att jag eventuellt ska komma iväg o simma, få se hur det går med det. Jag hittar alltid på ursäkter som, nej men vi måste stor handla eller jag måste packa inför sala trippen eller måste städa innan så jag kommer hem till ett fint hem...

Svara på mina frågor nu istället


Tack!

Torsdag...

Idag sket jag fullständigt i öppna förskolan. Har tröttnat på den därtomas kyrkan. Dom gör ju aldrig nå oväntat... Man går dit o sätter sig vid samma gäng och äter samma fika o sjunger samma låtar. Nej, jag vill flytta till Sala och gå till öppna förksolan där. Inte för att dem var så himla bra heller men jag vill nog bo där. Har tröttnat på västerås, mår jätte bra när jag får komma till sala.

Idag var vi som sagt hemma o mös, imorse tände vi ljus o åt gröt o kollade ut på den vita snön. Man bloir ju överlycklig av snö alltså. sprang ner till källaren o hämta Ebbes pulka men jag tror jag tyckte det var roligare än han tyckte. Han är lite för liten att åka ner i backarna. =)



Ser lite små sur ut tycker jag men det blev några leenden ibland. Inte allt för många..=)



Roligare att gunga.



Döpa om honom till Ebba kanske?

Imorgon ska jag och Ebbe åka tåg för första gången om det inte är ngn som vill hämta oss för vi tänkte åka tidigare till sala. Pappa Marko kommer på lördag istället men orkar inte vara hemma en hel fredag. SOm ni kanske hör är jag trött på mitt boende, eller rastlös blir jag av att vara hemma. Så vi ska bo två nätter nere på "plattan" hemma hos mamma. Mycket mysigt ska det bli. Syster JOhanna har blitt magsjuk, igen, men hoppas hon kryar på sej för vi ska ju hålla på med jul pyssel denna helgen.

Neeej nu ska jag plocka lite här hemma..

JO föresten, fick en byrå av markos syster som jag tyckte passade bra i ebbes rum o ha hans kläder i sen. Vad tycker ni, måla vit eller ha de som den är fast byta knoppar såklart.





Ebbes rum är fortfarande inte klart.. jag är så seg. Har inte bestämt om jag bara ska klicka hem vita hiss gardiner till honom, kanske är tråkigt till ett pojkrum. Men jag älskar ju verkligen hissgardiner... Sen måste lite tavlor o lampor sättas upp men sånt vill man ju vänta med tills sängen är på plats o jag trivs att ha han hos oss.. Haha

Sala....

Eftersom jag är hemma HELA dagarna så har jag tröttnat en aning på mitt hem så nu bor jag i Sala två nätter. Igår åkte jag hit så jag har en natt kvar. Slaggar gör vi hos JOhanna och JOhan och Ebbe är överlycklig. Så fort man nämner JOhanna och JOhan så skiner han upp som en sol och skrattar med hela ansiktet. =)

Idag har jag hunnit med att träffa mamma, mormor och Lina på stan för en lunch. Ikväll bestämde jag mig lite spontant att gå över till Johanna Rapp för att bjuda mej själv på en kopp te. Johanna ställer upp som barnvakt för ni kommer väl ihåg vad jag sa, lite Emma tid va? =)

Imorgon ska jag träffa Lilla Hugo för första gången och har dragit med mej LIna och Edvin dit. Sen på kvällen kommer Linda hem till mej på besök. Härligt med planer hörr ni.

PAPPA, ska vi ta o ses på söndag en sväng. Vi sover över hos mamma på lördagen så vi är i stan, det är ju din dag då. Bjuder du på fika eller?  =)
Eller ja en kopp Te eller kaffe iaf för ngt gott till tänker jag då rakt inte ha. Kollade mitt bmi igår och då fick jag det svart på vitt, gränsen till ÖVERVIKT. Jag höll på o svimma. Visst känner jag mej tjock men SÅ tjock, det trodde jag inte. Usch vad jävla lat man har blitt på senare år. Neeej lite Lina Ström motivation tack. Den där kvinnan hänger ju på dörren så fort det är step up. Go Lina Go Lina. =)

Neeej nu ska jag nog se till att se så min son inte blåser iväg där ute. Puss på er.

Julen...

ÅÅ vad jag längtar....

Sitter och lyssnar på jul sånger och då blir jag ju ännu mer sugen att plocka fram jultomten. Som jag skrev i tidigare inlägg så hade vi när vi var små en julkalender där vi alltid fick 24 paket innan julafton. Dvs nästan hela december. Jag är ute efter en sådan julkalender, ngn som har tips? Kanske kan göra en själv eventuellt....

Nu har jag bestämt att det blir tyvärr ingen stockholms tripp i år för att handla julklappar, brukar alltid åka dit. I år blir det oslo och jag är sååå glad. Hoppas bara mina planer blir av nu. Markos hockey lag har kagt sin kryssning precis på den helgen som Ilona och Mads tänkt dra till oslo men den får han allt vara utan för nu vill jag dit. Ska ringa min kusin Oscar och planera om boendet bara. Vad jag längtar....

I år ska vi fira med min släkt, om alla tycker ideen är bra, i salbohed hos Oscars familj på morgonen och äta gröt och skinkmacka o sedan skid tävling och snöpulning. Sen får markos familj nöjet att fira med oss på kvällen. Tanken var att vi skulle vara med min familj i år men splittring förekommer. Linnea jobbar, Fille ska fira med sin frus familj och mamma är sugen på att åka iväg på kvällen o bo på hotell så då kan vi lika gärna vänta till nästa år. Kommer bli bra det här..

Idag tänkte jag rensa i Ebbes rum medan han lekte i sitt rum för att göra den här dagen lite kortare annars vill han ju att man leker hela tiden med honom och den orken sitter jag tyvärr inte inne med varje dag man är hemma... Så därför tänkte jag som sagt passa på att rensa lite o lägga undan baby sakerna. MEN, en tavla som står på hans hylla i väntan på att sättas upp ramla ner i golvet i tusen bitar av glas ligger på golvet. Tur att inte Ebbe satt i närheten men han var i samma rum. Usch, tänk vad en olycka kan ske fort när man minst anar det.

Neeej passa på att vila lite medan Ebbe gör de sen återgår jag till Ebbes rum, funderar på om han ska få flytta in där i helgen.. Nån gång måste han ju få ett eget boende...

Tack pappa för tröjan och klänningen jag köpte igår. Haha

Hjälp mig någon..

Alla bekanta som bor i sala. Vi var på badhuset igår och såklart glömde Ebbes far Ebbes ny inköpta badbyxor. Känns sådär att behäva köpa nya på grund av glömska. Så om någon av er ska gå en promenad, ta en cykle tur eller bil tur runt det området får gärna gå in och hämta dom. Fråga efter lime gröna små badbyxor med vita noshärnigar på. Det kan ju bara finnas ett par av sådana i kvarglömda högen. Det vore jätte snällt för hade inte tänkt åkt till sala denna vecka.

Hör gärna av er om ni ska dit. Tack på¨förhand.

Idag ska jag till öppna förskolan sen ska jag möta upp Anna på stan. Min far har fyllt år så skrev jag att han skulle få något fint nästa år ( jaaa jag glömde, hörde av mej efter flera dagar) och då svarade han, nej köp ngt annat för dina pengar istället. Så jag kanske helt enkelt ska köpa ngt till mej själv idag på stan. haha


RSS 2.0