Oppssss

I did it again.. Hm rea alltså, den är som bäst på internet. Vissa plagg som dom rear ut på web shopen tar dom ju ordinarie för i butikerna. Det är ju sanslöst...











Det var det som klickades hem denna gång. NU måste jag få ett stopp på det här om jag en gång ska äga ett hus. Haha... Ibland vågar jag inte ens tänka på hur mkt jag egentligen spenderar på kläder och inredningsprylar. Det blir nog några tusenlappar i månaden som man enkelt skulle kunna sätta in på banken. Varför köper man en kläning när man typ har 20 klänningar hemma redan?? Jooo, för man är dum och är tjej och kan inte ha samma kläder år ut och år in...

Fast jag har varit duktig för jag har typ inte köpt ett enda klädesplagg till lilla Ludde. Stackarn, han kommer väl få ärva allt. Men jag tror det blir roligare att köpa till han när han blir lite större. Nu tycker jag faktsikt de äronödigt att handla till honom sen får han låna mkt av sin kusin Stina. Det är toppen.

Jag är själv hemma idag, tack och lov för jag har varit helt slut i kroppen de här sista dagarna. eller ja, ludde ligger och sovar och de andra är o kollar nå bilar. Men nu ska jag packa lite mer till finland... Tjohej

Helt slut...

Idag hade jag nästintill bestämt mig för att ta en hemmadag även fast jag hade bestämt med Ilona att ses så jag började dagen väldigt långsamt med frukost och kaffe och sen somna båda barnen och precis då ringde Ilona. Hon var på väg till Johanna Rappen och klockan stod på halv elva. Tio i elva satt jag och båda barnen i bilen på väg till Sala. Tänkte efter och kände att em skulle bli såå lång om man inte gjorde ngt.

Hemma hos Johanna var det full rulle från det vi kom tills vi åkte. Gick en långpromenad och jag kände redan när vi gick att Ludde skulle inte somna så fort heller för båda han och Ebbe hade ju redan sovit hela fm. Men men en timme gick vi och det var skönt. TACK för idag...

Onsdagen var vi ju ner på grillnatta i sala. Markolio spelade, såg inte skymten av karln men jag hörde honom dock. Jag var mest intresserad av halva reapriset inne i affärerna som hade kvällsöppet men med två barn får man ingen ro så det blev att gå hem utan varor. Någongång ska man göra det oxå.

Nu är Marko ledig tre veckor igen och det firar jag med chokladpudding. (vadå, jag har ju gått en timme idag)  =)

Vad jag mer har att se fram emot är ju Finlans på tisdagmorgon, hoppas hoppas det går bra med barnen... Måste åka ut på paraplysulky shopping imorgon Måste ha en liten vagn på båten, ingen som har en som man kan få låna en vecka??

Neeej nu kommer några bilder.. =)



En glad lite skitunge...












Det är svårt att ta fina bilder på båda när Ludde är så liten ännu...Men visst är dom söta i matchande pyjamas som dom fått av sin kära mormor... =)
Ska köpa matchande påslakan sen till dom, dock inte blåa utan gröna, samt en molnlampa... SÅÅ fint tyg!!

Nehe, betala räkningarna då. PYTON!




bilder...

Nu kommer lite bilder på allt och alla...




Min älskade lilla Ludde... Jag tror jag fått den snällaste bebisen någonsin. Han flinar allt oftare och
häromdagen skrattade han högt, dock i sömnen så det var inte jag som fick honom att skratta, skit oxå. =)



Man har varsin babysitter här hemma, bäst så. =)



Ska pappa klippa gräset så ska jag det oxå... så det så. Jag tog bort det där fruktansvärda ljudet en morgon då han bestämt skulle köra med den sju på morgonen, för att skona grannarna, han blev vanssining. Skrek och kastade saker och tog tag i grejer och började bita så hårt han bara kunde. Oj oj vilkn trots han är i nu.




Ser jag utvilad ut?  den 18 juli så jag fick frukost av mina pojkar och min tatuering. =)



Jag behäver nog ingen städhjälp iaf...



Fina Stina i Åmmeberg..



Ebbe fick leka med det tält KArl johan en gång i tiden fick med i ett cornflakes paket Haha



Här fiskar man..



Här ska vi allihoppa iväg och fiska på riktigt...



Gunga är roligt...



Det är såhär man äter gurka...



Ludde och hans två veckor äldre bästis...

nej nu nåste jag packa, ska till sala på grillnatta. hej

Hemma igen...

Tjaba tjena Hallå...

Nu har vi kommit hem efter åter en resa. Var underbart mysigt att vara borta med familjen sådär. Vi var ute mycket då det inte regnade så att säga i trädgården och Ebbe badade, sprang runt och plockade hallon, fiskade i poolen, kastade äpplen i poolen mm. Vi vuxna, vi fikade mest. Oj oj oj vad vi fikade, minst två ggr om dagen. Till min förvåning hade jag bara gått upp ett kilo men jag tycker det kilot bara satts sig kring ansiktet dessvärre.

Nog om det, roligt hade vi iaf. Shoppade en hel del när vi var en sväng in till Askersund. Mysig liten stad det där.. Det blev inte så sena kvällar med mys och kort spel utan vid nio på kvällen var vi nog alla helt sluta. Dessa ungar tar ju energin från en så det heter duga. Men vad hade jag gjort utan min familj, då hade jag inte kunnat följt med för dom tog hand om Ebbe mest hela tiden.. haha

Väl hemma så kliar det i inredningsfingrarna. SÅ fort jag kliver innanför dörren så flyttar jag alltid på ngt, det är e ljuslykta som jag känner står på fel ställe så när jag väl flyttar på den så tycker jag den ska stå ngn annan stans, man har för mycket skit alltså. Men jag är helt inne på mitt tema här i hemmet, rosa, rött och vitt. Det är ju synd jag bara bor med karlar för de kanske inte är den mest grabbiga färgen men barnens rum har lite grönt, vitt och rött tema. Tycker dom färgerna är fina. Ja och lite blått oxå.. =)

Jag är lite inne på att fynda pinnstolar på loppis och måla dom vita. Skulle gärna byta ut vårat köksbord till ett vanligt ist för runt för tycker inte det är praktiskt när man har två barn, det får liksom inte rirkigt plats tycker jag med två barnstolar. Då ser jag framför mig vitt bord med vita stolar, röda barnstolar och en röd duk med vita prickar... Fint va?
Och ska jag ha det så kommer jag förmodligen välja en ek bänkskiva ist för valnöt.. Valnöt väljer jag nästan enbart för vi har ett sådant runt bord. =)

Usch jag har så mkt jag måste ta ställning till, ska man börja inreda hallen eller kköket och hur ska min tatuering se ut... svåra och viktiga frågor i mitt liv.

MEN, det är inte klokt att man tycker dessa frågor är viktiga när något så hemskt som detsom hände i norge är. Fy för en människa alltså. Att man kan bli så sjuk i huvudet har jag svårt att förstå. Jag skriver som Frida, jag är rädd för människan. Man går ju inte säker någonstans. Kliver jag ut en morgon här på gryta kan jag lika gärna träffa på en sån sjuk människa som har bestämt sig för att skjuta första bästa som går förbi, det är ju skrämmande att det finns såna människor.

Neeej Ludde sover och Marko är och nattar Ebbe så vi har faktiskt tänkt att vi ska lägga oss och kolla på en film snart, men jag anser att klockan är alldelels för mkt så fort hon har passerat 20.00 nu för tiden...

Bilder på semester kommer imorgon...

Två barns mamma

Dagarna går fort... Man hinner knappt vakna förrän kvällen lider mot sitt slut tycker jag. Har vart själv nu med barnen i två dagar och det går fasligt bra faktiskt Jag har mycket att tacka Pippi långstrump för idag iaf. Ludde är en riktigt sugare och vill amma mest hela tiden och Ebbe är så snäll och tittar på pippe medan. Men idag har jag föröskt att inte bara sitta inne Klockan är bara 11.00 iofs och vi har hunnit med en hel del. Jag har tvättat två maskiner, vi har fått i oss frukost. Vi har gått en lång promenad imorse och vi har varit inom apoteket och sedan har han lekt med grann barnen ute medan Ludde sov i vagnen. Nu spver dom bägge två så nu sitter mamma Emma vid datorn. =)
Det är min egna tid det...

Älskar att Hm har fått in höst kläderna, det finns så mkt snyggt att ha på sig när hösten börjar komma tycker jag.
Lina Ström, är du sugen att ta fram dina svarta skinn stövlar??? Haha

Jag fick presentkort på tatuering av min kära sambo så nu ska jag göra om den jag har på benet. Före och efter bild kommer när jag gjort den såklart, men ska väl åka inom och fråga om han kan rita upp ngt fint först. Vill ha den lite mer feminin, lika dant med min stora stjärna på ryggen. Nu vill jag ha färg..

Hörrni, ett tips som jag fick av markos kompis som jobbar på skylt o neon här i västerås och pysslar med massa tryck och sånt. Istället för kakel så köper man en glasskiva och sätter upp, kostar endast några hundralappar ist fr tusenlappar för kaklet och sen gör han ett tryck på skivan. Man kan ju välja i princip vad man vill. Det blir ju iofs lite mer modern ist för lantligt som jag helts vill ha men då tänkte jag mankunde göra det vitt fast med vita blommor i det? Vad tror ni om det? Eller om man gör så det ser ut som kakel, det går ju det med. Man spar ju tusenlappar som sagt och se får jag ju min valnötsskiva i så fall oxå. Hmmm svårt det där.

Imorgon går lasset mot Åmmeberg, hoppas barnen sköter sig i bilen för det tar tre timmar att åka, nu skulle man ha haft en dvd. Kanske tar med bärbara så kan Ebbe kolla på pippi där bak så är iaf han nöjd. =)

Nu ska jag förberda lunchen, man lär nästan göra mat dagen innan känns det som. Puss på er där ute. =)

Nej nu är det dags...

Jag vet att det är irriterande att läsa om allas fight mot dessa överflödiga kilona man bär på sig men jag måste på ngt sätt puscha mig själv lite. Nu får det vara nog med gottigheter under vardagen. Nu får jag bara äta onyttigheter på helgen... Och då ska jag inte bara ta lördag utan jag får äta lite gott varje fredag kväll och lördag kväll.

Jag har visst gått upp 2 kg igen av dem 13 jag gick ner sen Ludde kom. Inte bra

Men jag har inte ork eller lust att gå ut och gå heller när jag väl får tid över. Då sätter jag mig gärna i soffan med en kopp kaffe och antingen kollar bloggar, beställer varor =) eller kollar någon inrednings tidning eller bilder på hem som inspiration.

Kollade upp vad panelen skulle kosta till hallen och det blir dyrt alltså. Bara skivorna går på 3500 kr och sen ska man ha allt lim plus färg. Det är ju inte klokt egentligen... SÅ jag vet inte om jag tycker det är mer värt att börja med köket för det är ju det jag mest irriterar mig över här hemma. =)
Men samtidigt är det drygare att arbeta med med tanke på att man måste ta bort kaklet och bankskivan man redan har och sen kakla på nytt, det är ju inte helt lätt om man aldrig gjort det förut. Jaja,,, ngn slags projekt blir det iaf.

Imorgon ska jag och Ebbe åka och leka med en kompis till honom, ska föörska pricka in det med amningen så ska Marko få gå ut med Ludde för han brukar ju ändå sova tre timmar i sträck, då lär man passa på att få den där egna tiden med ebbe oxå. HAr inte varit med honom själv sen L kom till världen. Det är dags nu. Saknar den tiden...

Neeej nu ska jag lägga mig tror ja...

tjohooo



Kanske ska sträva efter något sådant i kropp väg. HAHAHAHA Drömma kan man ju,

Stugan...

Det var skönt att vara borta några dagar.. Men för ett pass alltså. Det är ju bara klippor och sen brygga ut utan staket och Ebbe sprang ju runt där som aldrig förr. Man kunde ju inte släppa blicken för en sekund. Tur han tycker om att åka båt och fiska så man fick liten egen tid när Ludde låg och sov. Hann väl sola en halvtimme iaf. Haha

Ja, vad gjorde vi. Fiskade, åkte båt, åt, basta, badade, kollade på pippi, åt kakor, åt chips, åt godis, grillade. =)

Bjuder på lite bilder men tog alldelels för dåligt med sådana.



Skvaller tidningar och dator på semestern... =)



Och såklart en skål chips...



Ludde åt han med på denna semster, han bara äter och äter och äter









JAg gjorde ordning lite vatten på den plats vi alltid lekte när vi var små... Fast då hade vi även små grodor som vi hade plockat upp längs vattnet och lekte med.. =)



Han donade så där ett tag...





Sen fick vi besök av en rent ut sagt galen svan, fy så han fräste åt oss. Det måste nästan vara hans stuga det där när ingen är här för han verkade inte gilla våran vistelse där iaf... Trodde för ett tag att vi skulle bli attackerade. För en jvla fågel alltså....



Neeej nu far vi hem!!!

Väl hemma stannade vi en stund hos mamma. Där fick vi middag och båda barnen badade så hade vi det gjort tills vi kom hem och dem båda slockande i sängen.

MInns jag inte fel så sov Ludde från kl 20.00 igår till 02.30. Ni vet, jag blandar ihop nätterna, kommer inte ihåg hur många gånger man är uppe o ammar och byter blöjor och kläder för dom blir blöta av kiss men den här natten tror jag nästan att jag bara ammade två gånger.

Ludde väger nu 5000 gram, så 1 kg har han gått upp sen han föddes. Han är 56 cm lång...Han följer kurvan bra han till skllnad från Ebbe som alltid låg två under.

JAg fyller på måndag och har redan fått min present av mamma, panel i hallen ska det bli. Jag är så glad.
Syrran sa direkt, jag kan ta pengarna och lägga i ett kuvert här hemma så ni inte gr av med dom på en gång på annat. HAHA

Sen pratade vi även om studiebidraget som man fick när man gick i skolan, och det var ju precis den summan som är nu, 1050. Ganska sjukt att det inte har förändrats något på 10 år. Jaja skit samma.. Jag sa direkt, och herregud, hur klarade man sg på den sket summan en hel månad. Och spara systern johanna svarade, jag la undan hela beloppet varje månad. Haha

Undra vem som är spara och vem som är slösa här...?

Nästa vecka åker vi mot en annan stuga jag och barnen och sen kommer pappa Marko efter på fredagen. Ska bli såå roligt. Jag ska få önska tre rätters middag och frågan är vad jag ska välja, tips??


Väntar...




Dessa två grejer vann jag på tradera.Tofflorna fynda jag för 1 kr, dock kostar ju frakten 24 kr. =)
Halsbanden ska det stå LUDDE och EBBE på... Visserligen inte äkta men ska testa på om jag gillar det så köper jag nog ett äkta sen, detta fick jag ge endast 80 kr för. FYND







Och dessa tre från hm... LÄngtar...

Dagarna går...

Blir inte så mycket text i detta inlägg för har inte så mkt att skriva. dagarna rullar på och det är Markos sista semester vecka sen jobb i två veckor, men sen har han tre veckor till. Det är då allt händer, finlands tripp med mina kära syskon, min far och farmor och farfar. Sen camping semestern.. Längtar...

Imorgon åker vi till stugan i Dalälven och bara hänger jag och Marko med barn. Packar bara med mig mjukis kläder och sminkväskan får stanna hemma. Otroligt skönt ska det bli... =)

Nu kommer lite bilder ist...



I torsdags åkte vi till Färnbo och fick äntligen träffa lilla Lucas och Sander och deras föräldrar. Mina små pojkar.. =) Har längtat efter er och eran mor... Skönt att ha er på hemmaplan ett tag..
Ebbe har fiskat...



Dom lekte väl sådär ihop... =)




Åå vad gott det är med smultron..här är vi i stävre badet åter igen...





Mys...




Helt plötsligt ropade Ebbe på oss och satt såhär... Oj oj vad vi skrattade, det såg så roligt ut. Han hade hittat en liten grop som man kunde sätta sig i...



Cooling...



Lill kusinerna...



På vissa bilder är han bra lik sin storebror...



Nehe, då tar jag kväller.. Ska upp tidigt imorgon så vi kan utnyttja dagen ute i stugan... Hoppas motorn inte krånglar nu för vill inte stå mitt ute på vattnet med två barn och en paddel. Visserligen har vi jvla massa god mata med oss men så jvla glupsk är jag inte att det är det jag kommer tänka på om jag blir "strandsatt"

nyfiken..

Sandra som kommenterat, vem är du och hur har du hittt hit? Skoj... =)

Vikt noja

Jag märker att det inte bara är jag som är nojig över sin vikt. KOlla rin ibland hos vissa bloggare och där skrivs det mycket om vikt just nu. Då blir man själv lite peppad, alla är så duktiga tycker jag.

Så idag gick jag på en timmes promenad med Ludde. Men jag fattar inte hur vissa hinner. För det första ska man ju få i sina två barn frukost, sen ska dom tvättas och kläs på. Man ska klä på sig själv, och sen nu om man gillar att ta en promenad på morgonen som jag gör så är man ju lagom klar till lunch känns det som. För när man kommer in sen måste man ju tvätta av sej eller duscha, och då måste man om man ska iväg se sminka sig plus göra lunch. Då har ju hela dagen gott känns de som, Haha

Kanske ursäkter för att jag egentligen är för lat för promenader, man kanske helt enkelt få börja ta promenaderna på em för jag duschar varje kväll iaf, och då slipper man tänka på att man måste sminka sig etc. När tränar ni??

Men till hösten när Ludde brjar få lite gröt och smka portioner ska jag banne mig ta mig till gymmet och påbörja mina muskler.. vill ha en fastare kropp, allt hänger och dänger just nu. Det värsta av allt är nästan när det hänger hud, ja fett blir det ju på ryggen under bhn. Då har det gått för långt känner jag.
MEN, jag har gått ner 12 kg på 3 veckor iaf och nu har jag 10 kg kvar till min favorit vikt som är 65 kg. Det ska jag hinna gå ner till jul... sådetså.

Vart är det fina vädret??

I förrgår hade min familj och jag såklart planerat att göra en utflykt och ha med oss matsäck. Vädret blev ju sådär, blåst och såsmåningom lite regn men vi trotsade vädret och drog till stävrebadet. Och det var bara vi som hade trotsat den dagen för vi hade hela bryggan för oss själva. Den utnyttjade marko genom att fiska lite men utan resultat.

Ebbe och Ingrid lekte lite vid vattnet och sen åt vi god sallad, grillad kyckling, drack kaffe och hade det trevligt, förutom att vi önskade värme och sol..



På väg mot sala testade E mammas solbrillor...



Baka kakor i sanden är roligt....



Ebbe ville oxå fiska...



Jag och min älskade pojk...



Kan man bli sötare eller??




Det är gott med mat oavsett väder...



Plocka smultron är inte så kul men att få dom serverade av pappa är roligt...=)

Idag tog jag med mig båda barnen själv och drog till Anna i salbohed. Där var även syster yster med familj. Super duper trevlig dag. Vi grillade hamburgare, åt djungelmums och kollade på kossor. Synd det var tråkigt väder för jag vet någon som skulle blitt glad om man kunde bada i poolen...

Tack för en trevlig dag. Nu ska jag gå o sova... PUSS

lika?



Kanske lättare att se såhär...

Lika???



Ebbe på väg hem från bb



Så hade vi Ludde som är på väg hem från bb

Hm...

Syster Johanna. vad jag skulle behöva i present när jag fyller är sommar klänningar som jag kan amma i.. Såna strecthiga så man inte behöver lyfta upp allt utan istället dra ner... Haha...

Hittar du den här ur snygga från hm så köp direkt.. Letat som en tok och hittar den inte och den är slut på internet..



Ja, eller så önskar jag mig även saker till hemmet, lite kakel kanske??  =)

Annars är det fritt fram att köpa vad som helst iofs.. blir glad för allt... Bara ett tips. =)

Lördag...

Idag har jag bara varit hemma. På fm har iofs varit full rulle fom sju imorse. Ebbe är vildare än vildast, han tror verkligen han är boss här hemma nu för tiden. Haha...

Han kastar fjärrkontroller, leksaker och mycket annat ut genom fönstret, slänger vatten glas på golvet, vägrar äta. Han åkte iväg kl 14.00 och då har jag bara fått i honom en halv macka till frukost och några korvbitar till lunch. Dricker gör han ju men ändå, fasiken vad svårt det här är.

Han vill gärna äta med händerna men jag vill inte lära honom det heller för då vill han jämt äta så men mat måste han ju få i sig. En kompis sa till mig, man måste väljsa sina strider och jag håller helt med men vilka strider ska man välja då? Att han inte får kasta, att han inte får slåss, att han inte får äta medans han springer, att han måste sitta ner vid matbordet, att han måste sova i sin säng??? Oj oj oj.

Idag har jag varit ute på promenad, rikrigt skönt. Alla sängar är renbäddade så ikväll ska jag duscha mej ren och lägga mej tidiigt. Igår sov Ludde ganska bra ändå men fyfader vad jobbigt det är att amma den här gången. Förra gången var det vinter och inte varmt och då hade man bara ett barn. De här gången är det super hett och man svettas ihjäl och sen har man Ebbe som springer omkring och vill ha uppmärksamhet.

Neeeej måste dammsuga nu när Ludde sover för min nya matta har kommmit. Men usch så jag vantrivs i vårat kök nu, bänkskivan och kaklet förstör mitt liv helt ärligt!!!  =)

RSS 2.0