loppis fynd

Ville bara visa upp en del prylar jag har fyndat mig till...
Så fler går på loppis för det är för jvla bra alltså..



vas och ljusstakar...



Ännu två ljusstakar...



Och ännu en till...haha



MItt skåp jag köpte för endast 150 kr på strömbacka. Tänk vad lite vit färg kan göra...


Imorgon ska jag och Johanna gå igen på alla loppisar...Få se vad man hittar då.

ursäkta rubriken men BAJS

Jag och Ebbe har vart på öppna idag, det var trevligt. Vi sjöng, lekte och det bjöds på våfflor. Men under tiden alla andra njöt av de goda våfflorna med grädde och sylt var jag tvungen att spendera den på öppna förskolans toalett. Det var bajs överallt, då menar jag verkligen överallt.

Haha, nog att jag tyckte Ebbe förpestade luften för både mammor och barn medan vi sjung men inte trodde jag det skulle komma en hel liter medan vi fikade. Och inte märkte jag det först, visst, det luktade men jag trodde ju bara det var dålig luft. =)

När jag kom in på toaletten så hade han skit upp till håret. Jag tänkte, hur  helvete ska jag göra nu. Jag ville ju inte direkt få bajs över hela mig för ombyte till mig i väskan tar jag då rakt inte med mej, var längesen jag gjorde en sån olycka om jag säger så.
Jag fick ju lägga honom ner och hela skötbordet blev ju skitigt. Sen fick jag sätta ner honom i handfatet och tvätta av honom o medan han satt där så fick jag ju lov att tvätta av skötbordet, sprita mm innan jag la dit hnom igen. Skit aldrig mer när vi är borta tack. =)

Kul och vet va?

NU är jag helt slut idag... ska gå o lägga mej.
Imorgon kommer syster och Johan och besöker oss och sover kvar sen gör vi loppis på lördag. JIppii

Puss o kram

öppna

Idag ska vi ge oss av till öppna förskolan igen. Jag och Lotta styr våra vagnar mot skiljebo centrum för lite lunch, sedan odensvi för sång och fika. Underbart att ha ngt att göra istället för att sitta hemma o uggla.

Skatt, jag fullkomligt älskar skatten idag. Panel, kom hem till oss. =)

Lite bilder, gissa på vem? =)



Ibland får man äran att bada i tvättstugan...



Tycker han ser ut som en liten docka på den här bilden. Jätte söt mössa som mamma har stickat åt honom, nästa kommer att gå i färgerna orange, grönt och vitt. Kommer bli superfint.



Han är en pop mösse människa. Lite saker från polarn och pyret kommer jag allt att handla.. Det är ju lite klass på dem grejerna. =)



MEN, lindex är inte fy skam det heller, äppelbyxor därifrån som jag är så förälskad i.

Igår var jag nere på stan i sala två gånger och det resulterade i att det handlades en del grejer. En klänning och ett par leggings till mig. En body till Ebbe som han ska få i sitt påskägg, och till sist lite inrednings grejer, så som plastblommor och ljusstakar man hänger upp i fönstrerna. Som ni ser så får inte Marko ta del av nånting jag tjänar in men handlar det om hans pengar vill jag gärna han tänker efter lite innan han handlar. HAHA....

Usch så man är va? 

Och ni som är föräldrar, när man ska iväg någonstans nu för tiden så gäller det att planera. Man ska packa blöjor, handdukar, extra kläder, eventuellt mat om man ger sina barn det... man ska själv få i sig mat innan. Ska dem få sova länge innan man drar iväg eller ska man väcka dom för att man ska räkna ut att dem är vakna när man är på öppna. Jaaa, många fudneringar som spinner omkring i mitt huvve. Lite stressigt faktiskt tycker jag det är ibland men underbart.

Neeej sätta lite fart va.. hej

Älskade son..

Hittade två bilder på mej o Ebbe som jag bara vill visa..




Lite bilder från mammas dator på ebbe













Några söta bilder från dopet...

Igår sov ju vi över hos Mor och Kj på Modigsbacke. Vi blev bjudna på stuvade makaroner och falukorv. Hur gott var inte det på en skala.... Oj oj oj...

Sen hade mamma köpt med sej godis och en stor chokladask, jag tog inget. Duktiga jag. =)

Jag såg bilder på mig själv från dopet i profil och jag blev inte glad, gud så jag ser ut. En rejäl bantning står på lager hos mig. Och ingen får komma och säga till mig att jag inte är tjock eller att jag nyss fått barn för känner jags jälv att jag är tjock så känner jag mej tjock.

Idag var tanken att jag, Elin och Lina skulle ta vårat pick o pack o åka till åsby men det blev inget så istället ska jag och Ebbe gå ner på stan och kolla på gardiner. Jag följer rådet att gå lite mer på färg i vardagrummet. JAg håller med, det är alldelels för kalt och vitt där inne, måste livas upp lite o det tänker jag göra med några mönstriga gardiner eller om jag hittar en fåtölj på loppis ngn gång och klär den i något fint. Vi får se vad staden har att erbjuda mej.

Igår bokade jag Markos överasskning, han fyller ju snart år. Han säger att han inte går in och läser min blogg, men man kan aldrig vara för säker, så det tänker jag inte säga vad det är. Det får ni reda på efter första helgen i maj. hihi

Nej hej svej...

Babysim

Igår var vi på babysim för första gången. Ebbe älskar ju att bada i sitt kar här hemma och plaskar runt i den mån det får plats så jag trodde han skulle visa lite mer lycka än vad han gjorde men det blev väl för mycket. Under dessa fem månader han har levt så har han ju inte haft en aning om att karen kunde bli såå där stora. Plus att det var mycket ungar där, dvs, mycket att kolla på.

Jag vet inte hur många facebookare som följer min blogg men det blir lite lika bilder som jag lägger ut här oxå. Blir lite tjatigt kanske men för dom som inte har facebook måste ju även få vila ögonen på Ebbe dom med. haha...

Igår städade jag ur allt bråte i Ebbes rum så det ska vi snart börja göra ordning. Längtar tills vi köper en sån spruta och sprutar vitt överallt, köksluckor och garderober. Marko har fått för sig att han ska spruta hela Ebbes rum så han kan ju gott få tillbringa en vecka där inne. Du är inte klok sa ja, bättre och smidigare att ta rollern men men, jag låter honom göra på sitt sätt. Bara jag får som jag vill =)

Idag står det inte mycket på schemat vill jag lova, jag och Ebbe ska snart ut på en promenad till ica o köpa lite frukt pureér och annat smått och gott. Ikväll blir det simning för min del och Marko ska ha lite kvalitetstid med Ebbe för han drar ju till danmark i fem dagar.

Bilder fårn babysimmet







Det var en mysig dag. Ska börja åka med honom själv på fm så man har ngt att göra. Ser jag fram emot.
Kommer ihåg själv hur glad man var när man var liten när man fick åka med sina föräldrar till sala badhus så hade man med sig fika och saft. Så jag har tänkt att sådär ska jag oxå göra när jag får barn och nu har jag ju ett, kunde det bli bättre... =)

Hej svej.


öppna förskolan...

Äntligen har vi testat på det oxå. Jag gick dit med en av mammorna i min grupp, Lotta, jätte go tjej, och hennes lillgrabb Eric. Vi sjöng och fika mest... Ebbe tror jag tyckte det var roligt, eller ja, han fatta ju inte så mycket men nog tyckte jag han drog lite på mungiporna allt. Dit kommer vi gå fler gånger... Ska tordas mig gå hit till denna öf oxå få se när der blir.

Idag har mina hissgardiner anlänt till ica gryta, ska bege mej dit i em så ska dom upp ögonaböj så jag har lite fint att vila ögonen på i det här förövrigt fula köket. Beige gula tapeter med gråa rutor och i dessa gråa rutor är det blommor. Neeej hemskt fult.

I hallen är det vit struktur med en rosa "bård", vet inte hur det stavas.

NU kommer lite bilder...



Kaffe i vårsolen....



Självklart ska Ebbe få ta del av det...



Finbesök utav Rolf...märklig karl det där tänker Ebbe..




2 helt underbart söta bilder





Gosdags..



Tack Ilona för den underbart sköna dressen, synd jag inte kunde börjat med den för länge sen för snart är jag så stor att jag inte kan använda den. Men då kanske Sander kan låna den av mig??





Ebbe blir så glad när han kompisar från Sala kommer och hälsar på att man måste nästa nypa och känna så att det verkligen är sant. =)



Sixten så himla go.... Låt mig få känna lite på dej... =)



Hörrö du, nu lägger du av Ebbe...



Härliga dagar...

Just nu sitter jag vid mitt köks fönster och håller utkik efter mina gäster. Eftersom jag alltid är så ivrig så sitter jag här en timme för tidigt så lär ju dröja innan dom kommer. =)

Maten är klar, städat och Ebbe tar en tupplur här på golvet.

Igår var jag åter så trött på att inget händer här hemma så jag tog mig friheten att klicka hem tre hissgardiner som jag vill ha i köket...


Så himla söta.. tycker ni inte?
Vågade inte säga ngt till marko för egentligen behöver våra pengar gå till så mycket annat. Vi har en räkning so ligger här hemma på 12000, de 12000 som vi trodde vi kunde få utav vinsten men istället betalade vi ju inte vinstskatt så den lär ju betalas...

Vill även beställa hem denna härliga fåtölj men det måste finnas ett stopp



Vad som komma skall nu är antingen måla alla dörrar och karmar, eller måla garderoberna eller göra ordning Ebbes rum och allt tilltalar mig så jag funderar på om jag ska sätta Marko i jobb =)

Usch häromdagen fick Marko reda på att hans fasters man dött. Han hade rökt i hela sitt liv men det var inte orsaken utan det var ngt medfött fel på hans pulsåder, som han inte alls visste om så han ramlade bara ihop och dog. Är det inte märkligt alltså?? Jag gick och grubblade på det hela dagen för har träffat mannen i fråga, jag mindes honom så väl för han var dansk, och han var så himla rolig. Tänker på hans fru ja för de hade inge barn och sen sitter hon dör ensamn i etts tort hus och ingen förvarning alls. Neeej orättvist. Man ska ta vara på sitt liv bättre för man vet aldrig vad som sker...

Nu ska jag ta och ringa Anna w min kompis för hon trakaserrar mig här så det blir lugn på na. =)

Hej svej...




Helgen mest i bilder...

Nu är söndagen här och måndagen kryper sig sakta inpå. Jag älskar helger, det betyder ju att pappa Marko och vi har mer tid  för varandra. Men när söndagen kommer så måste jag ju erkänna att jag känner en viss lättnad. Nog för att jag älskar att vara med mina två grabbar men den ena grabben kan gott åka iväg och jobba efter två dygn ihop.. =)

Igår var det en underbar dag, vi var bjudna till min kusin Oscar som bor i Salbohed, eller rättare sagt, hans far och mor bär och han själv har stannat kvar i oslo. Där spenderade vi dagen med att åka skidor, sitta i solen, drack kaffe, grillade korv och bara umgicks. Jag blev lite besviken på att dem inte hade ngn blåbärsoppa för det hör ju skidåkning till men jag fick nöja mig med en chokladbit för det bjöds det visst oxå på när mans vingar förbi med skidorna på ngt stort lopp. Jag som älskar choklad funderade en stund om man kanske skulle åka ett lopp nästa år men ångrade mej snabbt. Usch så jobbigt.

Hemmet stor still, mycket still. Det var en utav anledningarna till varför jag satt på mig kläder fort som sjutton imorse och tog med mej Ebbe på en promenad för jag kände hur jag kokade över nästan av ilska. Händer inte ett skit här hemma. Det som händer är att jag går och plockar som bara den, jag städar och jag tvättar och jag stryker, (nej det gör jag inte) men jag skulle kunna ha gjort. =) Tycker att ngn gång ska man inte behöva säga till när saker ska bli gjorda men jag vet inte hur ni andra damer har i ert hus.

Jag tror iaf att poletten trillade ner en bit för när jag kom hem, en timme och en kvart senare stod han och slipade på mitt nyinköpta skåp som jag fyndade på strömbacka. Men jag säger som Ilona, jag måste börja sluta säga "vad duktigt du är" för det är som sagt självklart att man hjälper till. Nu kan jag just idag överdriva lite för irritationen är fortfarande kvar men nu kommer lite bilder.. Enjoy!!!





väldigt skeptiskt till sin julklapp som han fick av sin far...





Han trivdes bra i famnen på Oscar och hans underbart trevliga flickvän Line. Vi kommer gärna och besöker er i maj månad =)







Ja, jag och Marko åkte faktiskt två varv. Jätte mysigt...



Oscar tyckte han skulle ha solbrillor så jag lär väl köpa honom ett par.

Tack för en underbar dag iaf.

På kvällen var vi över till M föräldrar och åt tacos och kollade när Anna tog hem segern. Kanske mitt sms avgjorde det, jag vill låta mej tro det. Det fanns inte så många bra i år tyckte ja, peter, ola, pernilla  och darin kunde ju ha stannat hemma tycker ja, helt värdelösa.

Neeej nu ska jag väl oxå göra lite nytta när jag sitter här och klagar...



gör jag fel???

Jag undrar vad jag gör för ngt, eller vi rättare sagt med våran grabb. På dagarna är han så himla nöjd och göad för det mesta men på nätterna, vilket liv han för. Förut kunde man höra att han vakna och låg och folisoferade ett tag se slockna han men nu, nu vaknar han varannan timme och gallskriker. Det är inte klokt, känner inte igen honom.

Vad göra? det går inte att göra ngt annat förutom att amma och det kan man ju inte heller göra varannan timme varje natt. Nån måtta får det ju vara som Ilona säger. =)

Jag ger honom gröt varje morgon, lunch får han potatis eller något liknande och sen ammar jag oxå såklart. Får han inte tillräckligt med mat på dagen att han är så hungrig på natten? Mysterium det här...

idag är det bvc som gäller sen ska jag iväg och simma med min kompis Bettan som är gravid. SÅ fin så... Nu ska kilona bort Ska passa på att boka gyminstruktör oxå på samma veva.

Är det ngn som läser som tränar på bellevue? Undra om det är ngt ja, ganska nära från oss nämligen, Martko funderar på att ta där han. Men jag vill ju simma oxå och då passar nautilus bra.


jvla tråkk

så jvla tråkigt och lägga ner massa tid att skriva och lägga ut bilder så får man aldrig ngn kommentar..
Och då syftar jag mest på mina närmaste vänner.. Fy skäms på er.
Jag ger upp!!!!!

Härlig soldag...

Har fått lite gjort nu här hemma... Fått upp lite lampor, städa undan nästan allt bråte i lillgrabbens rum så vi snart kan fixa ordning det... Ska bli hur kul som helst. Blir att måla grönt, ljusgrönt sen vill jag köpa brio kök, bord och stolar. Vet att det är för tidigt men det bryr jag mig inte om, ett brio kök ska mitt barn ha. =)

Titta vad onyttiga vi var igår... Markos fel..



Älska pannkakor...

Vi har även varit ute i vår trädgård och fixat..



HAHA för vi har ju så himla stor sådan..
Men ni ska veta att den uppskattas när man kan sitta ute och njuta av en kopp kaffe i solskenet.



Så här ser vårat område ut, jätte mysigt.



Här bor vi.... Med våran uteplats och allt.. =) Har tom en liten häck...



Sen är det så bra att man kan lägga ut Ebbe när man håller på ute... Man ser ju han vart man än går så att säga..





Här skottas det undan snö, känns att det snart är vår men våran grannfru skrattade o sa, jaså, det tror ni. =)



Här ligger Ebbe och kollar in vad pappa gör där ute...Medan grabbarna är ute så fixar jag....?



Lunchen.. Kättfärsås och spaghetti. Fick inspiration av Elin sist jag var hos henne så nu åkte en hel burk bönor i.. smaskigt så.

Ledsen..

Jag kan inte rå för det men Ebbe har börjat med grinläpp när han blir ledsen... Jag tycker det är såå himla sött..


Dopet

Dopwt gick jätte bra.. Ebbe skötte sig så fint. Han grät bara när vi satt på honom klänningen men vilken grabb skulle inte göra det. Nu får vi hoppas att det var första och sista gången han hade en sådan på sig. (ja om det inte är maskerad eller ngt liknande).



Så här såg vi ut för dagen...Faddrar blev våra systrar Johanna och Sarri. Det valet är vi mycket nöjda med..

Han fick mycket bra presenter, kändes som min egna födelsedag när man fick öppna alla dessa paket, fick dock lite hjälp av Markos fadderbarn Elliott, men det var bara skoj. Han fick en lära gå vagn, en gunghäst, pengar, bestick, skålar, böcker, två jätte fina halsband, en spargris mm. Vi blev mycket nöjda med dagen. TAck så mycket.

Det var två roliga händelser som är värt att berätta. Den ena gick till så här:
Prästen sa något liknande, "det är inte bara vi som vill välkomna dig till världen utan det finns en till man som vill göra det och han är här nu"
MIn kompis Linda sken upp som en sol där hon satt p bänkarna och tänkte, nej men vad har Emma hittat på nu för överaskning, är det Markolio som kommer? Är det E-type...?

Och sen sa prästen, "det är gud"... HAHAHA

Linda och Anna mina vänner var bjudna på festen och Anna har ju en dotter Maja och de satt bredvid varandra när vi åt. Så kom min minsta lilalsyster fram till mig och viskade, "är dem där ett par som som sitter därborta"  HAHA det var oxå lite små roligt..

Nu får ni glädja er åt lite bilder för nu orkar jag inte skriva mer..





släng er i väggen dyra fotografer....























Dom här bilderna har jag och Marko tagit men om min syster får ta dem med sin kamera så kommer dem bli super duper. Och då vill jag gärna ha dem i svartvitt och man kanske skulle ta bort handduken under ullen, eller vad tycker ni? =)
Detta var bara provbilder.

sötast


fler bilder... =)





Alltså, det är skillnad på kamera och kamera. Ska nog ta och köpa mig en system kamera...











Man har ju upptäckt fötterna... Så roligt att dra i dem




Smått och gott....






Sjuklingar måste man bädda ner i soffan... Ser skönt ut det där.



Mamma, jag ska viska en sak till dig...



Det här är mina fula föräldrar... =)
Jag har köpt läppglans från taxfree och det var visst med spegel och lampa i.. Haha, ser ni hur det lyser?


Mat..



Ebbe älskar gröt, får han en liten klick av varje morgon och varje kväll





Mums.... "namnam"



Man är så glad oxå...




Emma + Marko = hur då?

Jag sitter och tittar ut genom fönstret och det är alldelles vitt, vitt vitt. I vanliga fall gillar jag ju vitt, men jag gillar även grönt. Så vår, kom nu.

Ebbe och jag har gått och blivit förkylda. Näsan rinner, halsen svider, huvudet dunkar och man är bara trött. Ebbe sover ruset av sig därinne och jag har plockat lite i markos kontor. Har även hängt upp hans affischer från den gamla goda tiden, tv pucken.

Ni som inte känner till hur jag och Marko träffades kanske vill höra historien. I sala arrangerar dom ju den såkallade teve pucken, vet inte om det finns kvar idag men när vi var 13 gjorde den iaf det. Och då kommer hokceykillar hit från delar av västmanland (tror jag) och har hockeyläger här. Och ni som känner mig vet väl att jag var karl tokig i den åldern, det har lugnat ner sig lite nu men då var det extremt. Jag var nog kär i olika karlar varja vecka men det hör inte hit...

Marko var iaf med i lägrerna.. Men då var det inte jag som var intresserad utav honom utan det var en nära vän till mig, nämner inge namn. Jag var lite förtjust, eller ja, rätt mycket i en kille som hette Erik och kom från Köping. Jag och min kompis ringde Marko säkert varje dag.. Hans mamma och pappa, (som jag nu vet heter Sisko och Martti) svarade alltid att, nej han är inte hemma, han är på hockeyträning. När vi la på skrattade vi så vi nästan kissa på oss för dom bröt så fult på finska tyckte vi.

Ja vi planerade och planerade att dom skulle komma och hälsa på oss efter lägret men det blev aldrig av.
10 år senare ser jag Marko på hotellet, i SALA. Jag går fram, eller vinglar fram rättare sagt och säger, Marko, är du här? Han kände igen mig oxå och på den vägen är det. Lite små roligt faktiskt.

Och det roliga var att Marko berättade den här historien för hans föräldrar häromdagen och då sa Martti till mig, Jaså, det var ni som ringde hela tiden. HAHAHA

Jag ska kopiera lite bilder från den tiden för jag har allt i min dagbok. Brukar läsa lite för marko ibland. Nångång hade jag skrivit, "Marko svarar aldrig när X ringer, men det skiter väl jag i, jag är ju kär i Erik"....




RSS 2.0