Campingen är avslutad

Vi åkte till Borlänge på onsdags morgonen. Och alla som inte vet det så ligger det en stor galleria, kupolen, där som jag längtat så till.. Och vad händer? Jag hittar inte ett skit....

Jag vet att det beror på min övervikt. Haha, det var ingenting som kändes bra. Jag köpte ett par jeans och dom vart för stora bara efter fem minuter, ni vet att dom åker ner och veckar sig vid benen. Jag HATAR sånt. Hittar aldrig ett par bra jeans,,, det är tur det finns tights alltså. Love that trend...

På torsdagen åkte vi in till Borlänge centrum men där fanns ju typ nada att göra. Verkligen så dött. FAST, jag hittade ett par röda skor som liknar träskor, jätte söta på rean. Sen for vi tillbaka till kupolen och gick raka vägen mot barn avdelingen på Hm. Hade ju packat helt fel kläder till Ebbe, hade med mig mest shorts och det funkade ju inte i det höstvädret vi hade.

Vi åkte hem på fredagen, det var skönt att komma hem. Riktigt skönt faktiskt...

Här kommer lite bilder från campinglivet...









Den där gungan var typ den skönaste gungan jag gungat på =)



Blev en god kantarell gryta vi rörde ihop...



Den som säger att mitt hår inte är orange är pucko.

Igår kväll var vi på kräftskiva hemma hos Markos föräldrar och hans syster med familj var där. Vill inte lägga ut några bilder alls från dem för jag ser ut som en flodhäst och här kommer bevis på det, var tvngen att lägga t det för ser ut som jag är med barn



idag var vi på marknaden i västerås med samma gäng som igår. Ebbe fick åka sina första karseller och fick en egen ballong. VÄGRA köpa en stor för den kostade 70 kr. Det är ju inte rirkigt klokt. Sen tog dom 30 kr för parkeringen som är en parkering som egentlligen är gratis. Jag är inte snål utav mig men sånt där irriterar mig.



Här leker kusinerna så fint ihop...



Han fick nöja sig med den lilla varianten för 30 kr.. haha.









Syskonen Alamehtä blev som barn på nytt och ville oxå åka karuseller...

Imorgon är det dags för oss att åka till Tallinn. Önska oss en trevlig resa för på dessa fyra dagarna så får datorn vara hemma. So long...




Jobb...

Idag var vi in till Leksand centrum igen. Var tvungen att gå in och kolla deras second hand butik som hade stängt där, det var som jag isstänkte, hade bara skit.

Vad jag däremot hittade var enn affär som hette just "affär", där omsorgen gör saker och säljer. Urgulliga dukar, pallar, smycken och träsaker. Jätte duktiga... Jag köpte två vita trä hjärtan på pinne och ett rött, sen ett vitt hjärta med magnet. Kostade mig 60 kr. Det är inte klokt egentligen, en sådan i vanliga affärer kostar 80-100 kr. Något sådant jobb skulle jag tänka mig. Att hjälpa människor med funktionshinder med deras "jobb".

Sen skulle jag även tänka mig ett jobb där jag aktiverar och hittar på saker varje dag för äldre eller utvecklingsstörda så som bingo, gymnsastik, tipspromenad etc. Tror jag skulle vara skit kul, det ska jag kolla på. Tror ni man behöver någon utbildning för ett sådant jobb??

Sen var vi in på en present shop och köpte te i olika sorter till Markos föräldrar som tack för lånet av vagnen. De ska även få fina te koppar, hittade röda med vita prickar som vad gudomligt fina men såna ska jag ha, JAG och ingen annan.

Imorogn far vi mot borlänge som sagt, där väntas ett besök på kupolen. Marko vill till ngt badhus men vi får se på vädret. Just nu regnar der för fullt... Ska vila en stund nu.

Puss på er

Leksand

Hej allesammen....

Vi har anlänt till våran årliga campresa...
I söndags tog vi platsen, den bästa platsen på campingen enligt oss. Mitt emot servcice huset plus att det låg en lekpark precis här, underbart. Igår var det strålande sol ute, resan började bra. Vi gick en promenad in till centrum och gick och strosade, staden hade INGA affärer alls. Jag frågade två tjejer vart Hm låg men det fanns inte... Jag hittade inte en enda affär som jag kände igen... Skumt. Fast o adnra sidan är det roligt att gå och kolla i affärer vi inte har hemma så ska inte klaga. Köpte ett par lila tygskor.

Måste berätta en rolig sak som jag skrattade åt säkert tio minuter. I garderoben, den lilla som finns här i vagnen hänger endast 4 galgar och jag tänkte, hur ska detta gå. Marko fick äran att börja lägga in sina kläder och vet ni vad han hade hängt upp på galgarna, sina mjukiskläder. HAHA.... Det tycker jag var jätte humor.

Jag och Marko satt på kvällen och röktem drack och spelade chicago... jätte trevligt.

Sen ringde Ilona och sa, hur sjutton klarar ni att åka på semster bara ni tre, jag o Mads skulle döda varann efter en dag. Och tro mig Ilona, tanken har funnits där. =)

Idag har vi skit väder, så vi har bara haft en hemma dag här vilket betyder oduschad, finnig fet och ful =)
Vi har dock tagit en långpromenad...

Jag funderar starkt på att färga håret mörkt igen, jag ser förtaskig ut i håret när jag ser bilderna. Har mått dåligt och klagat över mej själv i flera månader nu.

Imorgon tar vi nog vårat pack och drar mot borlänge. Där finns iaf en stor galleria... Här finns det inte så mycket. Campingen har liksom redan stängt sin restaurang, kiosken och livs butiken är inte ens öppet

NU kommer lite bilder...



Både för och nackdelar med två enkla sängar... =)



Ebbe tycker om att vara här....



Vad är camping utan förtält..







När det är strålande sol....



Passar grabbarna på att vila, höll på o bli galen här hemma av rastlöshet... ville bara iväg



Den här vagnen har mamma fyndat på strömbacka... 200 kr. Det är ju helt underbart med fynd, vi ÄLSKAR vagnen. Det är en sån vagn man kan jogga med, men överskatta inte min träningsvilja....



Man blir som man umgås sägs det ju.. Ebbe hade längtat efter teletubbies och gummibjörnen. Han hade ju inte heller haft internet på två dagar... 

Fast jag måste erkänna att det är skönt i inte ha datorn hela tiden. Jag läser bara vissa bloggar nu för tiden för att jag ska hinna med annat Haha... Sen vissa bloggar kollar jag in tilll lite då o då. Funderar ni nu om jag läser just DIN blogg. =)


Beställning









Hmmm, lite osäker om jag ska klicka hem dessa, måste nog sova på saken,

Igår var vi uí surahammar och tävla mot pappas släkt som alla håller till där i kubb, vi vann med 6-1.
Vi har vunnit alla grenar, bowling och innebandy och nu Kubb. Nästa tävling blir nog curling eller fotboll.

Imorogn far vimot Leksand så bloggar inte denna vecka. På återseende,....PUSS

Klart

Nu är jag klar med arbetet och jag kan med glädje i rösten säga, tjoohooo vad skönt. idag var nämligen den drygaste dagen på jobbet, fy farao vad vi inte kom överrens idag. Nog för att jag inte har tålamod i mitt eget hem men på jobbet skärper jag till mig för ja, så gör man bara, kallas sunt förnuft men ibland måste man även där säga ifrån och det har jag lärt mig nu, blir mycket värre. Man ska visst hålla käften och hålla med i alla situationer för att hålla det goda humöret uppe... Neej nu slipper jag det men när jag skulle gå hörde ja, välkommen åter så hon var nog nöjd. Haha, skämt i sido, vi hade våra stunder så hon sa att jag var mer än välkommen tillbaka. Nog kan jag jobba lite extra där men skulle aldrig i min värld sätta min fot där på heltid... Det är jag för rastlös för....

Nu har jag sagt åt dom att jag kan jobba varannan helg men ger dom mig ett till sådant jobb så kommer jag faktiskt tacka nej eller säga ifrån för nu kan jag göra det känner jag. Får jag inget som jag känner att jag kommer trivas med så tar jag hellre ut föräldrapenning. Lite måste ma få kräva hos sin arbetsgivare och nu är min tid kommen... =)

Ebbes rum är klart nu, fattas bara lite lister sen ska alla leksaker in till han igen istället för att ta upp all plats i köket. På söndag beger vi oss iväg till Leksand. Känns konsigt att ha semester så här sent på året men men... ska lbi så skönt o bara få vara....

NU slänger jag upp lite bilder på min herre här hemma för det var ett tag sen han fick vara med





Här är Ebbe i eskilstuna djurpark.. Han tycker om att vara i närheten av djur har vi märkt. Kanske blir en liten bonde av honom..



Här är min kompis, Sander.



Tack Steff för den fina resväskan jag fick. Hade ryanair tillåtit handbagage till mig med hade den fått följa med till Malta men jag får gott vara utan. Jädra flygbolag!!



Mina föräldrar är inge såna föräldrar som förbjuder mig allt, iaf inte ännu så en och annan glass har jag nog fått njutit av....



Det ska då fotograferas så fort man får något nytt, här i mitt halsband med en skridsko. Så fort jag får nya kläder sätts det för fotografering, skit drygt är det. =)



Här myser jag med min kompis Kotten. Så himla go och mjuk



Så här ser man ut när man fått smörgåsrån med mjuk ost på...



Här får jag låna min kompis Majas bil för jag har ingen sådan hemma ännu...



Tänk vad mycket roligare man har det hemma när någon av mina föräldras föräldrar kommer på besök. Undra om mamma och pappa alltid hade det så roligt när dom var små med dessa människor... Jag blir så avundsjuk.



Sen fick jag en egen bil ärvd av min kusin Elliott som är fyra år gammal, han kanske har fått en större bil, det tror iaf jag.


Ebbes rum...

Nu har vi bara en vägg kvar att tapetsera. Vi valde ju en beige tapet med jätte små vita prickar. Syns knappt om man kollar snabbt eftersom det är så många men går man närainpå, då ni får ni se prickar för livet.

Jag var ju inne på att köra lite beige och grönt men jag tycker ju ljusblått är så fint med vitt. Och vad passar inte bättre än blått till en liten pojke. Haha....
Fast beige grönt och blått går väl an? Och lite rött kommer nog att komma oxå...

Sitter och kollar på lite tyger som jag antingen ska sy gardiner av eller ngt annar skoj i hans rum...





Är det inte gulliga tyger så säg???
Men vad jag ska ha dom till är ju frågan? Någon kudd hörna kanske?



En sån här fåtölj ska han bara ha men en söt liten pläd på....

Känner mig fortfarande inte riktigt hemma i vardagrummet. Måste ha i mer färg men vill jag ha det i soffan, tavlorna, gardinerna eller krukorna vet jag inte. Jag kan inte hålla på och köpa mig fram till vad jag vill ha för köper jag saker jag är osäker på är osm att slänga pengarna i sjön.



Jag har blivit förtjust i prickar ja.... =)

Jag lägger sån fokus på inredning när det väl är igång att jag glömmer bort mig själv, har gått upp, igen. Jag begriper inte vad det är som är fel på mig. Jag ska ju på bröllopp och för 1,5 månad sen bestämde jag mig för att nu jävlar ska jag träna men jag kommer aldrig igång. Kan man skylla på heltidsjobb och mamma roll???
Uffa mig vad svårt det är att få tiden att räcka till till det man vill göra...eller behöver göra iaf.

Imorgon ska jag och Ebbe till Maja, hon har blivit TVÅ år... Ebbe har klickat hem två presenter åt henne... Sen ska vi till mormor och träffa mormor såklart men oxå oscar och line som är i sverige... Ska lbi skoj. Sen jobbar jag tre dagar sen är det HOLIDAY!!!!





Semestern avklarad



Första veckan ska denna båt ta oss till Tallinn i två nätter och det betyder att vi får spendera två nätter ombord. Jag älskar båtar och den goda buffén. Gravad lax och räkor... Mmmmm
Sen är Tallinn så himla mysigt. Jag och Marko har ju varit där två gånger och Ebbe bara en gång men då flöt han ju runt i magen, det räknas ju inte så i år ska han få uppleva Tallinn miljö.
Jag Lina och Ilona satt och prata resor och dom skulle ju vara så himla kulturella på sina resor. Jag nöjer mig med en kopp kaffe och shopping när jag åker på turer, bara det är i ett annat land i en annan miljö är jag nöjd.



Sen blir det camping i Leksand i några dagar... Det är oxå en hobby vi har jag och Marko SÅ mysigt att sitta i förtältet och spela kort och ta en öl. Och en cigg kanske. Haha...Sen ska vi ju besöka sommarlandet och lite så....



Sen blir det Malta i några dagar.. Har inte bokat ännu, imorgon och jag kan nöja mig med fyra nätter vilket jag tror att det blir oxå. Jag mamma, Ebbe syrran och hennes kille åker. Men dom ska vara borta i tio dagar. Det ska lbi såååå skönt att komma till solen.. Ååå vad jag längtar.

Har så mycket att se fram emot nu. Det är semester, bröllopp, Ebbes födelsedag, julen och våran utlandsresa vi ska göra i vår oxå får vi inte glömma Ngn som har förslag på vart jag marko o ebbe ska fara i maj/juni??

Neeej efter en springtur förtjänar jag lite glass va??  =)

Stan...

Idag ska jag och Ebbe gå ner på stan med Ilona och Lina med barn. Undra vad jag kommer hem med för påsar då. Ska inte köpa ett skit.. Jag handlar så mycket på internet nu fr tiden... fattar inte varför för det är ju mycket roligare att gå i affärer och ta det man vill ha.

Igår kom mitt paket som jag beställt, dels till en liten två årig tjej som fyller snart och dels affischer till mig med alla månader. Ska jag sätta in i tavlor och ha i köket o byta för varje månad... Jätte fina bilder. Tror jag lagt ut dom ngn gång här på bloggen förut.

Jag ska däremot kolla efter lite smycken till min klänning kanske.. ska ta lite råd av Lina och Ilona och se vad dom tycker. Sen har jag ett till problem... Vad ska jag ha för frisyr????

Jag bjuder inte hem några vänner denna vecka så ni vet, ser ut som vi har råttor som husdjur för det ligger matrester på golvet, dammråttorna har vi oxå här.. Detta är inte likt mig. Men Ebbes rums renoveras för tillfället och Marko har slipat därinne och hör och häpna, fast man sätnger dörren så var det alldelels dammigt på köksbordet som ligger ganska långt ifrån ebbes rum. det där dammet alltså.. det tar sig ut hur man än gör.

Häromdagen kom lilla Charlie till världen, Jerrys son. Dit ska vi åka och hälsa på imorgon, ska lbi såå mysigt. Om jag kommer ihåg hur man håller en bebis. Det är ju konstigt, Ebbe bar jag hur lätt som helst från det att han föddes såklart, var ju inte match alls. Men så fort jag ska hålla ngn annan bebis så blir jag helt stelt. Jag vet inte hur man håller i andras barn, det är säkert.

Sen längtar jag till mars....   =)

Rosa och rött

Vad tror ni om jag piffar upp min rosa kläning med eventuellt röda klackskor och en röd väska. Sen örhängen och armband i guld? Jag vet att rosa och rött är på nått sätt förbjudet ihop det är därför jag vill satsa på det? Vad sägs?

Eller ska jag köra rosa guld och massa färger på armbanden i alla sorters färger?? Välj ni?  =)

Neeeeej

Vi får se om jag ens vill ha den där klänningen... Bara för att jag tyckte den var bäst av alla dom jag beställde betyder inte det att jag inte hinner köpa ngn annan fram till september... Haha...

Den känns liksom inte riktigt Emma på nå vis...

Men men, vi får se

Imorgon åker jag och Ebbe till sala o är där hela helgen. Pappa Marko ska på fiske. SKönt. =)

Klänning...



Det blev denna klänning, rosa var ganska fint till ljust hår. MEN, jag hade ju fokus på att lägga mycket på kanske halsband, örhängen och armband i någon rolig färg. Lite svårt att veta villen färg som passar till dena rosa färg tycker jag, har ni förslag, kom gärna med dem.



Idag var jag och köpte en ny mobil, det blev den lila. Älskar min gamla som jag haft i tre år men den har sagt sitt. Nu blir det nästan exakt samma modell fast lila istället för guld. Vem orkar med det här touch telefonerna, det är big no no no för min smak.

NU ska jag ut o springa.. HEJ

Länge sen sist...

Hej alla min fans...

Var ett tag sen jag var in här, men jag försöker ta distans ifrån denna dator. Tycker man borde göra så mycket mer än att hela tiden känna behov av att sitta här.. Det är nästan så jag inte ska ha en bärbar utan en vanlig som står på plats för då är jag inte där lika ofta men men...

Jag har haft en liten "tjock och ful" period som syster kallade det så fint. En sådan period tror jag alla tjejer går igenom i sina liv, vissa oftare än andra. Jag har haft den i en vecka ungeför.. Det är inget som stämmer med nånting tycker ja.

Jag har kännt mig olycklig på nå vis men det har ju en orsak och jag vet precis vad som kan bota, släng alla speglar. =)

Vet inte om det beror på att jag har börjat jobba. Sa tidigare att jag tyckte det var skönt att jobba, visserligen är det det ibland men nu är jag så trött på det där att jag bara vill bojkotta det. Tack för att jag bara har tre veckor kvar. Sen kommer jag aldrig mer vara personlig assistent...Usch för att vara på samma ställe dag ut och dag in, träffa en och samma människa och veta exakt vad som händer vid exakt samma tidpunkt som dagen innan. Neeej, ett sånt liv kan ju bara inte vara nå skoj att leva.

Kan min olyckliga period ha något att göra med bytet av min hårfärg mån tro??
Eller min övervikt? Jag får inte kommentaren "Men Emma du har ju nyss fått barn" längre. Så det kan man ju heller inte skylla på längre. MEN, idag åkte mina nyinköpta adidas skor på. Dom fick känna hur det var att springa på asfalt i 20 minuter. Nå mer orkade jag inte första gången...
Skorna kommer även att få känna på, det inte allt för fina klickgolvet vi har i hallen en hel del, eller ja, ganska ofta om jag ska vara ärlig för sån träningsmännska är jag inte. Jag sa till Marko när jag kom hem efter löpar turen att jag föredrar träning som inte gör mig så andfådd...

Medan jag sprang så tänkte jag på hur gott det skulle vara att komma hem och få ta den där mjuka smärgåsen med ost på men så övertalade jag mig själv att proppa i mig en banan istället. Inte alls lika gott, men nyttigare.

Nog om träning, jag ska ju på bröllopp i september och har klickat hem klänningar från bubbleroom. Nu är nog inte dessa klänningar typiska brölloppsskläningar för vissa men jag måste ändå känna att Emma stilen får följa med. Jag skulle vantrivas i allt för eleganta sådana.

vad tycker ni??Den första klänningen har jag inte beställt denna färg utan mer rosaröd..












Tycker ni någon passar till bröllopp??

Neeej nu ska jag kolla satc 2

Hej svej


RSS 2.0