Höst - renovering

Har jag föressten sagt att jag är mycket för färg nu. Jag har gått från att bara tyckt om vitt till att få lite färg i min tillvaro. Jag älskar egentligen färger, det gör en jätte glad men jag har svårt att hitta färger som passar mig och i mitt hem.

Men det är ngt i vardagrsummet som alltid har stört mig och det kanske är för att det inte sitter uppe ngn grön mönstrad tapet bakom soffan helt enkelt. =) Var ngn som sa att dom tyckte synd om marko här hemma men jag gör ju bara så vi har saker att göra hela tiden, tänk vad tråkigt livet skulle vara om man bara satt på en stol hela dagarna.



Den längst ner till vänster tycker jag ser fin ut. Men jag trot boråstapeter har en som jag gillar, visst får man ta hem prover och titta. Man vill ju absolut inte göra ngt förhastat. =)

Sen ska det målas vitt i köket, den del som jag var inne på att tapetsera men nu när det kommer in färg i vradagsrummet kan ju köket får vara vitt. =)

Sen denna jädra hall som jag så gärna vill göra om men som det inte finns pengar till. Pärslpont i början av hallen har vi sagt nu och sen hyllplan med korgar och resten av hallen kanske få bli med ngn tapet med tanke på att hela hallen består av vita dörrar. Tjatar jag igen?? Äsch, det får ni ta.

Jag bloggar idag så det står härliga till, Ludde ligger o snarkar han. Jag har lärt han att somna två dagar i sträck i hans säng med den här mobilen på slagen. Han skriker kanske en minut eller två men jag sitter hos honom hela tiden o sen slocknar han. Tänk om det vore så väl på natten att han kunde somna om själv.

Men jag sa till marko, undra varför man hela tiden ska ha så bråttom med allt. Man tänker, åå vad skönt att sluta amma för då kan jag komma bort nån timme här eller där men det kommer ju jag kunna göra sen, sen när amningtisen är över på rirkigt. Neeej man ska njuta av bebistiden och gosa och mysa för tänk vad fort tiden går dert är ju det enda föärldrar till småbarn tjatar om, att det gårt så fort men det kanske är föräldrarna som har detf ör bråttom ibland oxå. Gud vad jag lät smart...

Tänk att jag sitter hellre och googlar och kollar inredning än att slappa vid soffan nu för tiden. Kanske för att jag inte trivs i rummet.. haha.

Sen är det ju snart jul oxå och då måste det inhandlas grejer till det. Hmmm...

Idag är en ny dag

Idag känner jag att humöret är lite bättre, man mår betydligt bättre av att klaga så det tänker jag defentivit fortsätta med.

Sitter fortfarande vid gamla datorn så lite gamla bilder tänkte jag lägga ut idag igen. =)



Det är många som säger att min son är så otroligt söt. Det var faktiskt en som sa att han nog var den sötaste bebis hon hade sett ngn gång. Så roligt att höra...



Även vid denna unga ålder håller han attityden uppe med "talk to the hand, jag drar"



Jag kan bara hoppas syrran har rätt när hon säger att Ludde kommer nog bli den lugna typen. Än så länge håller han den kurvan men det gjorde även Ebbe i den här åldern.

Mina barn är de bästa jag vet alltså...

Ebbe pratar och pratar. Imorse blev jag bjuden på kaffe i sängen från hans röda servis som han fick när han fyllde år. Han säger kaffe? Så häller han i så säger han, mer?
Idag gick vi förbi kyrkan så såg Ebbe prästen på långt avstånd så säger han, Kyrka, präst.
Att han minns att präst är präst, tycker jag är bra gjort. =)

VAr så länge sen jag bloggade att jag blommar upp här där jag sitter på markos lilla KOntor som jag skyfflar in alla grejer jag är trött på så jag tror nästan han får lämna plats för lite mer och gå ner med sina jädra fiskegrejer i källan. Jag menar, hallå, jag måste ha rum!! 

Även fast humöret är på topp så känner jag mig fortfarande som en uppblåstbar mammut så imorse gick jag på en lång promenad. Det var skönt men blev jag av med några kilon för det, nehheddå.
Haha, jag hoppas ni förstår att vissa saker jag skriver ska ni ta med en nypa salt och känna ironin flöda...

Imorgon ska jag till erikslund shopping med Frida och hennes kompis Ann. Håll i pengarna säger Marko, jag säger släng. Jag säger städa, han säger, låt det va skitigt. Jag säger gå upp, han säger godnatt.
Vi är inne i en sån häör tvärtom period.

Åå vad roligt det är att skriva av sig lite att jag näst intill sitter och fnittrar.. HAHA

Neeej gott folk, lägga sig i soffan en stund innan Ebbe ska hämtas på dagis va... Hej hej

Höst depp

Varje årstid har jag någon slags depression. Och nu har den kommit för att stanna känns det som. Men jag vet att jag klarar nig ur den om man ger mig några dagar. Jag liksom tycker att allt bara är tråkigt och jobbigt under dessa perioder. Jag känner mig ofräsch och tjock och äldre. Håret har aldirg varit sämre och hemma känns det bara blää.

Bjuder på några bilder av Ebbe när han var liten för sitter på gamla datorn för Ebbe har haft sönder min bärbara.. Därför lite bloggande..



Här är Ebbe lika gammal som Ludde är nu...



Jag tycker ändå på vissa bilder av dom har lite likheter...



Tycker jag ser mer fräsch ut när jag var hemma med Ebbe men så klart det sätter sina spår med tåv gaviditerer och man blir ju inte yngre direkt...



Det här var innan barnen... Neeej nus ka jags ätta spurt och se lite yngre ut, tror jag lider av åldersnoja..



Så här såg ni ut för några år sen, pigga och glada, hur är det nu?? HAha... Skoja bara, ni är så vackra och goa båda två. Roligt med kort alltså..









HAHAHAHA



Oj vilken gammal bild...



Kommer du ihåg Anna panna, det var när du o jag var ut och åt??



Här var jag och hälsa på Ilona i oslo... ÅÅ jag saknar verkligen såna här sponatan trippar o bara dra iväg utan vidare...





Det här koret på mig och MArko tycker jag verkligen om...



Här är lilla maja...



JAg har typ klippt mig såhär nu, eller mamma fick klippa mig rakt av men man ser ju inte ett dugg likadan ut för det... Haha usch vad jag klagar nu..

Älskar mina barn iaf... Det får ni inte tro ngt annat om och trivs med mitt liv men någongång måste man få klaga och ffaktiskt sakna sitt gamla liv ibland...



Det var den här Emma Marko blev kär i... Oj oj, 5,5 år sen..Ni ser väl ungkarls soffan han har, synd man inte ser längre upp för där sitter en flagga på väggen, och den rök ju direkt jag flyttade in...



Jaaa, som sagt, nog är det roligt med kort allt..


GARDINER

Jag fick för mig att jag skulle sätta upp dom röda gardiner innan jul för att få höstmyset in och sen tvätta upp mina vita och ha dom efter julstädningen för att macta medlite rött sen. Jag ångrade mig så fort jag satte upp dem. Färgade gardiner aint my style... =) Men nu får dom sitta uppe även fast jag drabbas av andnöd så fort jag ser skiten men nu är det som det är. Det vita sätts upp till  jul.. BASTA!

Ludde har varit gnällig hela dagen och jag är själv, man blir alldels utmattad.

Apropå ingenting, chris medina, what are words antar jag att alla har hört. Jag blir alldeles tagen av den historien alltså. Usch så sorgligt... Dom ser så lyckliga ut och hon är ju så otroligt vacker. Där ser man hur lätt det är att drabbas av tragedier i sitt liv..Neeej usch så hemskt alltså...


Ebbe 2 år

Nu är kalas veckan ett minne blott för detta år. Iaf när det gäller mina barns...=)
Ebbe har varit glad hela veckan, han älskade verkligen att öppna paket...jam och glass och kakor och allt vad kalas innebär.



Dags att öppna mamma och pappas paket, i sängen såklart. =)









Han fick kalsonger av mormor, så himla sött.



Ludde liten....

I fredags hade jag tjemiddag igen, jooo, nu är jag igång må ni tro. Denna gång kom Åsa, Anna och Linda förbi och alla ville ha club sandwich, det jag bjöd på fredagn innan så det var bara att köra den melodin igen. Men gott är det ju...Denna kväll bestod av mycket skratt, idol tittande och skit snack. Haha

Så var det lördag och då gick packet mot Stockholmo, mot Ingrid som oxå fyller två. Dock hade jag inte ngn kamera med mig dit vilket var synd för dom var så himla gulliga mot varanda Ebbe och Ingrid den här gången. Det är konstigt, vissa barn leker Ebbe med som om dom inte hade gjort annat, men alla går ävl inte lika bra ihop kanske. Sen var det dags för ingrid och öppna paket och Ebbe han var helt hysterisk. Han skulleju oxå öppna, det var ju hans paket. Såklart, han hade ju precis öppnat sina paket. Blev faktsikt lite irriterad på alla som men Ebbe det där är ingrids paket, låt bli nu ebbe, gå därifrn. Visst att Ingrid ska få den uppmärksamheten man ska ha på sin dag men vad gör det om en annan unge är där och hjälper till, hon brydde sig ju inte speciellt mycket heller Haha. Jaja,,, man kanske ska lära dom i tid att man inte alltid få paket när andra får paket men dom har jus ina dagar så tätt inpå så han var ju så inne med att öppna paketen, =)

Annars då, Ludde är förkyld och snorig igen,inatt var han öppe jag vet inte hur många gånger. Blir galen på det här ibland... Man får aldig sova känns det som. Idag är Marko o fiskar och Ebbe hos hans föräldrar så idag ska jag ta igen lite sömn men just nu ligger ludde i stolen och små gnäller, man ska bara hålla honom nu för tiden. Men han var så snäll i sthlm måste jag beundra honom för, massa folkm dt var varmt och han höll inte stor låda många gånger fast han dessutom var lite sjuk. Min älskade...

Neeeej jag kanske ska ta o fundera på om jag ska tillsätta ngn färg här ivargdarummet föri fredags såg jag hur Åsa tittade sig omkring och sen vände hos sig till mig och sa, men Emma, ska du inte ha någon färg härinne. HAHA

Folk verkar störa sig på min kärlek till vitt...

=)


Luddes dop/ Ebbes kalas

Go kväll...

Här har vi haft att göra det senaste dagarna. Vilken jvla hemmafru jag har varit, bakat chokladbollar, kanelbullar, cupcakes (som förövrigt ser mycket godare ut än vad dom egentligen är), kantarellpajerna vi bakade gick hem iaf. Och jag måste ju erkänna att det receptet är grymt gott. På toppen utav köttfärsen/kantarellerna har man lätt cremefrech och majonäs. Testa vett ja...

Dopet blev iaf bra men när man är värdinna så tycker jag mest man stressar igenom hela tillställningen och spec när man hyrt lokal och har en begränsad tid samt ska städa efteråt. Men oj oj oj vad mycket fina presenter dom fick..

Ludde fick pengar, kläder, böcker, minikånken, halsband och mycket mer.
Ebbe fick en flugsvampspall som jag bloggat om tidigare som är för söt, en motorcykel, böcker, pengar, kläder mm.

TUSEN tack allesammen!!

Nu bjuder jag på lite bilder istället....



Faddrarna blev min syster Linnea och Markos kompis Robin









Tyckte inte vi fick till en enda fin bild, allt blir bare stress stress på en sådana här dag...





Lilla gubben, han var så duktig, och trött, han somna i Robins famn och vaknade inte förrän han fick vatten på huvet.



Och så här stilig var Ebbe dagen till ära..



Nu fick jag inte med det på kort men han blev så glad att det var ljus på sin kaka och ville blåsa allas ljus. =)





Det blev lyckat iaf och nu ligger vi alla fyra i soffan och ser hur disken överröser diskbänken men jag har ingen ork kvar i kroppen så den får så tills imorrn. Då kommer Emma vakna och fingrarna kommer klia värre än någonsin för jag hatar att vakna upp till ett oundanplockat hem. =)

Natti!

long time...

Hallå....

Nu var det ett tag sen jag ägnade mig åt min egna blogg, jag har fullt upp att kolla in andras om dagarna.
Så vad har hänt? Hade ju tjej middag i fredags och det var så trevligt att sånt bör göras oftare...

Tack Nathalie, Elin och Lina för en underbar fredagkväll, sånt behövs mer mer mer....

Helgen har passerat och jag vet i ärlighetens namn inte vad vi har gjort, kan det vara så konstigt att man glömmer så fort. Inte klokt.. =) Man börjar bli till åren tyvärr, 25 sen vore det helt underbart om man kunde stannat där. Men men, snart är man 30 men som man säger, man är inte äldre än vad man gör sig och jag känner mig som 25. Haha...

Snart är det dop och jag och Ebbe har bakat, kanelbullar och chokladbollar. Marko stod för chokladbollarnas sista resultat och det slutade med att vi hade chokladhänder överallt, på dörrar och bord. Män...



KAn inte hjälpa att jag lägger ut dessa bilder, i love them..







Ebbe tycker det är roligt att få hjälpa till.... Så nu är bullarna och bollarna klara, nu återstår bara muffins med garering och sedan kantarellpajerna. Pust...




Lillebror leker...





MIna fina stjärngossar....

Ebbe har börjat prata så mycket och jag tycker det är så charmigt när dom inte rirkigt kan dom rätta orden..

"de är inte arlig" = Det är inte farligt

Han säger det på ett sånt sött sätt att jag småler varje gång.. Nu är det mycket min mamma, min pappa, min bror...

Sen blir han jätte stolt när han går på pottan. Han kissar och bajsar och när han bajsar säger han, mer mer mer... Kanske inte är så svårt och få honom att sluta med bläja men jag säger som Frida, man är för bekväm.

Tänk om man står i affären i kön så säger han, toa toa.. Stress och stress. Neeej det får vänta ett tag, blöja är skönt.

Ludde framgångar då. Han ligger och leker med leksaker mer och mer, tuggar och slickar på allt men det gör ju alla småttingar. Han vände på sig ju från rygg till mage när han var 2,5 månad men sen har jag inte sett han göra det några fler gånger.. Han älskar när Ebbe är i närheten och skrattar och har det så roligt. MEN, han har även en gnäll period och somnar nästan enbart när han ammar. Han sover inte i sin egen säng utan med mig men det väljer jag ju själv. Har inte orken att hålla på som jag gjorde med Ebbe och ditta och datta med olika metoder utan det får bli som det blir. Ebbe sover ju i sin egen säng nu nästan hela nätterna så vi lyckades ju med det.

Nu ska jag snart hänta Ebbe på dagis sen far vi mot en kompis på lite fika, Pappa marko jobbar över ikväll och jag sitter inte hemma och väntar. SÅ maten står på spisen nu så det är bara för oss tre sen och komma hem, äta och sen gå o lägga oss. Haha...

Jag tycker allt händer på kvällen, man ska laga mat, plocka undan, de ska badas ungar och sej själv och det sla läggas. Tycker kvällen bara rullar förbi och jag har verkligen inte tid att prata i telefon eller göra ngt efter 5 känns det som.

Nej shit pommfritt nu måste jag gå.. =)

RSS 2.0