Måndag....

Idag blev jag visst hemma från jobbet. Marko kom hem från campingen och var magsjuk. Sist han var det så klarade sig både jag och Ebbe så vi får hoppas det denna gång oxå.

men vilket krångel det blir när någon är sjuk och man måste ringa fk, de är ju så mycket papper som ska fyllas i. Man vet ju varken ut eller in.... Tur man har en sjukskötersk man jämt ringer och förklarar sig till så man får lite guide.

Väl hemma iaf så sover båda gubbarna och då passar jag på att måla en pall och en stol, vitt förstårs. Sen ska jag och Ebbe åka och handla röd färg så jag får min klocka målad oxå. Skulle gärna vilja handla en fåtölj till Ebbe oxå som kan stå i vardagrummet, skiter i om han är för liten, det här är för prydnads skull. =)

Han har iaf fått sex tänder nu ni som undrar hur han mår och han kryper runt här hemma nu. Ställer sig upp i sängen hela tiden när han vaknar men inte kan dom göra sig så illa i den?? Jag tycker dem borde göra sängen bredare ja men det är bara min åsikt.

Snart sja JOsse på hårverkstan få ett litet samtal härfrån syrenvägen för mitt hår måste jag göra något åt, det är ju oranget. Nej nej nej, det funkar inte heller. Saknar mitt mörka hår, tror faktiskt jag är finare i det men nu kan jag inte hålla på o vela, nu ska jag vara ljus ett tag, kan ju inte springa till frisören och kasta pengar omkring mej för ingenting. Haha....

Nehe, om man skulle göra sig ordning så man kan kasta sig ut i regnet för en tripp till ikea kanske??
Ska även kolla efter fönster belysning till v rummet

Stugan....

Jag Marko och EBbe har varit i farmor och farfars stuga tre dagar... Den ligger mellan Sala och Avesta på en liten ö så man är tvungen att åka båt ut. Underbart ställe det där... Tur man har vissa som äger stugor som man får låna lite då och då.. =)

Ebbe tyckte om att åka båt, han ville gärna stå o ratta. Förutom båt åkandet så badade vi bastu, grillade korv och bara va.. Sådär som vi alltid brukar göra. MEN, jag vill tillägga att vi alltid, alltid köper med oss dricka, godis och chips men inte ett korn av dessa varor följde med denna gång.. Det är ju skam...!!! Att man har skrivit på detta kontrakt.

Så när jag kom hem ringde jag syster yster direkt och sa, en hundra lapp kommer i brevlådan för nu åker jag och köper godis. Då sa hon, jag är redan skyldig dig det så vi är kvitt. HAHA.....Men när jag väl fick hem det där godiset och chipsen så tog jag kanske fem godisar sen var jag nöjd. Tror ma går upp av att äta massa annat ja så jag tror nästan att jag slänger det där kontraktet snart.

I helgen jobbar jag och då åker gubbarna på mini semster med Markos familj.. Det campar hela helgen så dem är jag utan... Saknar mest Ebbe, lite Marko. =)

NU ska jag ut o ta eb promenad men bilder från stugan kommer här...




















27 år....

Då har man fyllt då. Vilken lördag vi hade alltså, vi tjejer. Lina Ström, det där gjorde vi fan bra. Vi blev 13 st tror jag om jag inte minns helt fel. Vi bjöd på grekisk potatissallad med kycklingspett och diverse såser. Det var gumoligt gott men som alltid när jag står o lagar mat själv så äter jag inte så mycket som jag borde ha gjort när det står fest på schemat. Vi hade även köpt kaffe och marängsviss men det var det nästan ingen som ville ha. Det räcker nästan med mat och snacks när alla sitter och klunkar i sig för glatta livet.

När vi var klara med att prata MASSOR med minnen vilket var en hel del för oj oj oj vad mycket skoj man har gjort under den tiden. Tänk att man håller ihop med samma kompisar som man har haft sen mellanstadiet. Jag är så glad över mina vänner, ni är helt underbara.

Sen begav vi oss till Norrmanska och där var det nästan fullt med folk. Sen blv det så klart Sala stads hotell och det var ju som Ilona skriver på sin blogg, ett stort misstag. Jag har inte varit ute på hotellet på säkert tre år och nu såg jag faktiskt fram emot att gå o ta mig en titt. Och vem ser jag?? INGEN! Det var ingen som jag kände som var därinne. Det enda jag såg var artonåringar med tuttarna bara som står o åmar sig på dansgolvet. Där var jag för åtta år sen... Jag hade hoppats på att träffa folk i min ålder som jag inte sett på länge. Joo visserligen träffade jag på en gammal klasskompis och när jag frågade om han fortfarande bodde kvar i stan sa hab, mmm tyvärr, ta mej härifrån, hjälp mig. Hahaha.....

Sen har vi ju vissa klassiker som alltid går till statt som jag såg därinne, jag begriper inte att dom tycker det fortfarande är roligt men men....

En kompis från västerås Nathlalie var med oxå och jag tror inte hon hade sån stor lust att följa med på fest i sala igen, åtmisntonde inte till hottan. Jag förstår henne. Ilona och jag hade så tråkigt att vi gick och spelade på maskinerna som vi gkjorde förr i tiden så panini fortfarande var vid liv, och skickligheten satt kvar i rygg märgen, vi vann fem hundra. =)

Mamma som jag är så var det väldigt länge sen jag var ut, vilket resulterade i två spyor. Haha... Hugaligen, jag hade glömt bort hur jvla dåligt man kan må. Neeej nu dröjer det till nästa stora fest. Jag O lina ska planera änu en fest, då vi ska ha kräftor med oss, men det kalaset får nog ngn annan stå för, jobbigt och städa.

Nu kommer lite bilder från lördagen....



























Den här bilden bör jag berätta om. Jag har precis gjort en slänga i toaletten, och när någon full idiot tydligen har haft sönder spegeln så bör kameran åka upp så man kan se hur man ser ut efter en sådan händelse, därav denna bild. Ser skapligt pigg ut ändå va??  =)

Neeeej, nu har jag bestämt mig för att gå ut o träna, frågan är bara om regnet kommer men det skiter jag i.

Puss hej



Presenter...

Imorse kändes det som att jag fyllde år. Jag fick öppna mina paket tdiagre för jag misstänkte att han hade köpt ett löspuder från make up store som jag gärna ville smeta på mig när tjejfesten äger rum idag. tre paket fick ja, en bikini, en axellös bh och ett puder. =)

Han är för härlig min karl.... Tusen tack.

Idag mitt herrskap kommer regnet, vad är det för skit jag hör??? Har varit stek hett flera veckor och när man nu ska ha tjej party på verandan kommer regnet, det är ju ett stort skämt.

Men, jag ska njuta av min nya klänning, den goda maten, det fina sällskapet och den roliga utgången så mycket det bara går för det var inte igår jag var ut i sala, det var TRE år sen. Vart har tiden tagit vägen, och jag söger som Ilona, för två år sen när man kollar på kort ser man faktiskt fem år yngre... Man åldras... FY!!

Bilder kommer på måndag för på söndag ska jag vara bakis och jags er fram emot det. Haha



Jobb...

Tro det eller ej men jag tycker faktiskt det är skönt att komma till jobbet, det är mycket lugnare än här hemma vill jag lova. Mellan halv nio och halv elva sitter vi och äter frukost och kollar på såpor. Haha....
Uppe i restaurangen får jag träffa många söta tanter och gubbar. Jag brukar tjuvlyssna på deras samtal ibland och de är väldigt roande.

Tant 1: Neeej, det är så mörkt härinne, jag ser ju inte vad jag äter för  något
Tant 2: Men du kanske behöver starkare glasögon?
Tant 1: Neeej du, jag har de glasögon jag behöver, ser du vad du äter för något?
Tant 3: Usch den där ska då alltid sitta och klaga.
Tant 4: Sitt inte där och gapa, ät istället.

Häromdagen satt jag bredvid en tant som jag kände igen men kunde inte placera henne s jag var tvungen att fråga vad hon hette och hon berättade det. Så sa jag att jag kände igen henne menkom inte ihåg från vart. Hon sa, kasnke vi har varit ute och rest ihop?? Haha. Sen sa hon, vad heter du? Jaha, Emma men var det inte du som hade praktik på hemtjänsten och gick med Ingrid. Det här var 1,5 år sen!!!!Kan ni förstå, hon kom ihåg, men inte jag?? Otroligt.

Idag kom Ebbe och besökte mig på mitt jobb, inte in i lght men till huset och det uppskattades. Tanterna var helt till sig, och Ebbe är inte som sin mamma som kan vara lite blyg bland nytt folk utan han sträckte ut armarna till varenda männniiska som gick förbi. haha....

Här hemma har Marko det fullt upp med en bestämd liten herre. Han har kommit upp i en ålder då han inte riktigt trivs hemma tror ja, blir lätt rastlös och vi föräldrar får ont i ryggen. Han behäver träffa barn så jag har sagt åt Marko att gå till öppna med honom ngn dag.

Sen förstår ni så har jag idag varit ute och sprungit, intervaller. Jag tror nämligen det är min grej istället för att jogga hela tiden för det tycker jag är så tråkigt. Så nu går jag en bit, sen springer jag utav bara fan, sen går jag sakta och sen springer, tror det kommer funka.

Nu ska jag nästan gå och lägga mig och kolla på lite teve och sen somna. Ebbe och Marko är hemma hos hans föräldrar och hälsar på, så himla skönt att få vara själv ibland.

Adjö på er.




Efterfrågning av bilder...

vet dock inte riktigt på vad men jag lägger väl ut det senaste..





Här är mitt loppis fynd, den ska målas röd.



Det här huset har jag köpt hem nyligen, kommer skina upp fint när det börjar mörkna ute sen till hösten då man börjar tända ljus inne igen...



Ett till loppis fynd..=)



Annat fynd jag gjorde på antik uppe vid gruvan, men den betalades av bror min, fick den som sagt i för tidig present



Här är Sander när han proppar i sig mat, han var vi och hälsade på i fredags kväll och hans föräldrar bjöd på grillat.. Så trevligt såm synd jag var tvungen att åka hem tidigare då jag skulle börja jobba.



Ser ni någon likhet på bästisarna, då alla säger att deras mammor är så himla lika??



Mys uppe i hörnde...

Imorgon ska jag hem till sala och bleka håret en nyans ljusare, hoppas på att det blir bra för nästa gång blir inte förrän om två månader då jag måste låta håret vila.
På lördag är det PARTY!!!!  Haha...

Släng dig i väggen Ilona...

för att du säger att jag inte är impuls längre. Ikväll kl halv nio fick jag för mig att måla min klocka som jag fyndat på loppis så jag sprang ner till källan och hämta vit färg, pensen och för säkerthets skull, en roller. Tror ni det blev målning av klocka? Neej nej, jag bestämde mig för att börja måla väggarna i köket vita. Jag satt fart men vad händer, tapeten lossnar...

SÅ jag fick spendera två timmar åt att dra ner tapeter istället för att ha blitt klart med en vända målning..
Ilona, du ska tro att Marko känner till min impulshet. =)

Så nu kommer det iaf bli saker gjorda här hemma, var dock en rätt söt rosablommig tapet under. =)

Idag var jag ner på stan och gick in på polarn och pyret. Gjorde det fyndet, shoppade en vinter jacka och en långärmad tröja för 400 kr, halva priset. Sen var jag in till myrorna och hittade en klocka. Nästan exakt en sån klocka jag kollat på ikea för 400 kr men som nu kostade 30 kr, allt som fattas är lite grå färg på den bara.
Har kännt att jag haft för lite projekt på gång och då skaffar man sig några.

neeej nu har jag ont i huvet av allt jobb jag tog åt mig idag MArko låg o kollade på fotboll han men han tyckte jag fick skylla mig själv då jag fick denna ide så sent på kvällen.. Jag tog den smällen.

Natti

Rutigt eller randigt?

Jag tror jag ska satsa på tre par vit beiga i vardagsrummet.



Vad tror ni?

Eller tycker ni man ska ha vanliga längder fast lite gammeldagsa?





Bilder...





Han är så stolt nu när han kan stå själv..



Med några tjejer från öppna förskolan åkte jag och Ebbe färja ut till östra holmen och badade och solade





Här är alla mina kära systrar, spelar kubb i parken och grillade med pappa



Linnea och Ebbe matchade varandra ganska bra



Ebbe gillar djur, även änder




I fredags var vi ner på festivalen, då fick även Jensens ett besök av familjen Linde/Alamehtä



Sen kollade vi in lite karuseller, lite för liten ännu för att åka



Här har vi klätt upp oss inför Sanders dop



Johanna Rapp ska ni anlita om ni vill ha en sångare, sjunger jätte vackert



Peters hållning säger mig, va fasiken, måste man ställa sig upp oxå.



Föräldrarna till dop barnet



Söta och goa Sander på hans dag, han hade tur med vädret



Hmmmm, vilken ska jag välja?



Jag tar flera stycken när jag ändå är på gång



Soff mys med mamma

Det blev en kort paus..

Nu är jag tillbaka igen. =)

Som jag sa tidigare, har legat och funderat hur mitt liv har varit. SOm jag sa så tycker jag har levt ut till fullo enligt mig. Vissa tycker man borde ha rest och upptäckt världen innan man skaffade barn eller plugga till något fantastiskt som läkare eller sådant proffsigt. Jag har redan en läkare i familjen, det räcker väl gott och väl. Jag är ingen skolmänniska och jag tyckte ett år till uska passade mig utmärkt. Har inte hunnit jobbat som det ännnu och jag ska väl inte överdriva om att jag längtar tills jag får göra det men det sker på måndag.... ser både positivt och negatvit på det.

I lågstadiet gick jag på styrars. Den bästa skolan som har funnits och nu är den borta. Idioti om ni frågar mig. Och till råga på det har dom jäklarna stulit solen, eller helt enkelt tagit bort den. treorna som gjorde den och den har suttit uppe i säkert 20 år, sen beslutar ngn för att den ska bort. Dåligt. På styrars var man väldigt kreativ i sina lekar. Man spenderade rasterna uppe i skoge där man bildade läger. Man sprang runt och köpte stenar och svampar av andra och betalade med tegelstenar som man snodde längre upp i skogen.

Mellanstadiet gick jag på lärkan. när läraren där berättade för klassen att jag skulle börja dunka alexander nyfjord huvudet i bänken, hårt, och skrek, Neeeeej, inte Emma Linde. tre veckor senare var vi ihop. Haha....
Där hände oxå mycket roligt. Under tiden blev jag vän med Ilona som ingen i klassen trodde skulle passa in. Hon var ju bonde. MEN, vi fann varandra ganska snabbt. Vi spelade in sound of music med Anna och Alex som huvudrollerna. Vi hade den bästa hisoria läraren som gjorde att Gustav Vasa blev intressann.

På högstadiet gick jag på ekeby. När man gick i sexan hade man inte en aning om vad "håltimme" var och jag var så nervös för vad det betydde. Fattade inte alls att det var samma sak som rast. Och hur i helskotta skulle det gå till när man inte bara hade ett klassrum att gå till utan man fick bära sina böcker till varje rum. Oj vad man gjorde hyss under den tiden vill jag lova. Mamma säger alltid att Emma var aldrig sjuk när hon var liten, hon skulle bara veta vilka tricks jag hade för att skolka. Och inte kom man därifårn med världens bästa betyg.

Gymnasiet gick jag på ksk. Från att ha varit äldst på en skola ocg världens städdigaste ändrade jag attityd ganska snabbt när man helt plötsligt blev yngst. Man ville liksom vara snäll nu. Och vilka snygga killar det fanns.. oj oj oj...
Men den tiden spenderade jag mycket hemma även där. Kom till skolan o mysbyxor o osminkad.. Studenten var bland det roligaste jag vart med om... den student kryssningen alltså,, Fy fan vad roligt jag hade, det resulterade tyvärr till en bortglöms kjol jag lånat av min store syster, hennes favorit. Hon var inte glad...

Sen ut i abetslivet. Vi har festat, vi har dejtat, vi har skrattat, vi har lekt med dockor, vi har lekt unga tjejer....neeej, gud vad kul man har haft alltså. Och nu behöver man inte bli äldre.

Nu är det dags för ett nytt liv och påbörja ett sådant roligt liv för mina barn. Dom behöver ju absolut inte göra allt jag gjorde men jag ska inte uppmuntra dom till att stanna hemma och sitta framför datorn iaf. Dom ska ut och leva...

Idag är jag lycklig med min karl och mitt barn och min trea på gryta.

Men jag är glad att jag har mina vänner kvar från den tiden så man kan prata om alla dessa minnen. Och dagböckerna har jag oxå kvar. Nöje att läsa igenom dem vill jag lova, Speciellt dem som jag skrev på mellanstadiet. Som man höll på, man var kär i olika karlar varje dag...

Kommer ni ihåg dom hör breven man jämt skrev till sina vänner...
Så här kunde dom se ut...

Hej..

NU kommer lite frågor.

1 är dina föräldrar snälla?
2 har du fått mens och i så fall när?
3 ska vi leka på tisdag?
4 vem är snyggast?

Alex, Matte eller Dennis?

Synd man slängt alla brev, hade varit roligt att läsa dom.

I nästa inlägg lägger jag nog bara ut lite bilder..det får tala för sig själv.

RSS 2.0