bilder....



Min älskade Ebbe....



Hittade en söt mössa som vi hade när vi var små....



Ligger vi och har det bra....



Är vi lika???


Helgen....

God söndagkväll allesammen...

Denna helg har varit helt underbar...

Fredag - jag vet inte om det beror på att man går hemma hela dagarna att varje dag är den andra sig lik men jag kommer helt ärligt inte ihåg vad jag gjorde i fredags. Vad jag däremot vet är vad Marko sysslade med. Och det var iaf inte att vinna kvalet. Så nu är hockeyn över för denna säsong, så himla synd. NOT!! Detta betyder mer tid för mig själv, mer tid för hela familjen att umgås och mer tid för min träning. Om jag nu bättrar mig...
Jag kom på vad jag gjorde föresten och det har jag ju förbövelen redan skrivit om. Men en sak ska jag berätta för er, innan jag kom till farmor och farfar åkte jag in en snabbis på Willys i surahammar och träffade på min kompis Alexandra, fick skäll av henne att jag inte skrivit om det i bloggen så, stridsyxan begravd?



Lördag - kära lördag. Hela familjen åkte mot Sala, mot marken. Jag vet inte varför jag jämt tycker marknad är ett måste att gå på för de säljer ju jämt samma saker, kokosbollar, godis och massa tjafs. Vi mötte upp syster Johanna oxå så hon fick äran att vara med familjen Linde/Alamehtä.
När vi hade fryst klart på stan s¨å gick vi förbi pappa och fick lite kaffe och kladdkaka. Där satt vi och kollade på inspelningen av damerna som tog hem guldet i curling. Jag kunde ju lätt lista ut i förväg vart stenarna skulle hamna, man är ju lite utav en curlingspelare som jag brukar säga. Sitter väl i ryggmärgen det där sen jag spelade som barn. =)

GULDET ÄR VÅRT!!!


Sedan åkte vi hem till mamma och Kj och satt och umgicks och myste tills vi beslutade att åka hem och ha en familjekväll. Vi har inte suttit ner o soffan och myst sen vi flyttat hit alla tre så man märkte på Ebbe att han stor trivdes fakstiskt.
Och den maten vi åt alltså...

CLUB SANDWICH



Vi kollade på melodifestivalen men alla tre somna innan resultatet, helt sluta var vi...


Så här mysigt hade vi det.. Älskar er. =)

Måste ju visa en bild som jag och Ebbe är välsdigt stolta övar. Vi har nämligen matchande outfits, han tjatade ju så på min mamma att köpa en likadan tröja som han så jag var ju tvungen...



Jag återkommer med fler bilder, nu verkar det som om det inte går att ladda ner fler och är orolig att hela mitt inlägg försvinner... Tack och adjö







Dagens bravader...

Så fort vi var klara så packade vi väskan med leksaker, nappar och blöjor och for mot surahammar. Där väntade gammel farfar/farmor på oss. Vi fick äran att smaka, eller jag, på hennes goda kyckling, ris och sås. Gamlingarna på syrenvägen har för vana att alltid, alltid äta efterrätt, de är ngt de fått för sej på äldre dar så fick även ngn slags hallonsoppa med mjölk. Var väl sådär god men tur det inte var ngt väldigt onyttigt.

Sedan åkte jag och Ebbe ner på stan och handlade lite saker som jag behövde. Enligt mej. Ett par jeansleggings, två toppar och randig tunika. Sssccchhh, säg inget till Marko.

Han är för tillfället på hockey, kanske kan va sista matchen för säsongen, jag hoppas på det faktiskt för det är fan inte kul att sitta ensamn hemma varje kväll. Jag har ju givetvis Ebbe men ni förstår vad jag menar.

Han fick njuta av ett bad idagm han fullkomligt älskar vatten.







Han är så himla söt min lilla goding... Håller ni inte med??  =)
Jag fattar att inte alla tycker alla barn är söta men jag skulle i ärlighetens namn tycka att folk är galna om dom inte tycker min son är söt. Haha....



Efter badet blev det lite lek pch pyjamas mys...

Nu är det snart lets dance och jag laddar med mina saltade majskrokar....

.....

Kom inte på någon bra rubrik och orkade inte sitta och tänka heller..
Imorse hade Ebbe lite feber och början på en förkylning, stackarn. Han har ju haft problem med magen oxå men gott folk, dag blev Emma överlycklig, han bajsade. Tänk vad glad man kan bli åt lite skit alltså. Oj oj oj =)

Jag har haft fullt upp med att plocka ordning här hemma, rensat och hållt på att jag inte haft tiden till att varken handla eller städa. Och ni som känner mig, städning är min passion, inte själva städandet men när det blir rent och fint mår jag bra. Så idag passade jag på att städa undan, det behövdes. Jag som är lite pedantisk av mig mår ju såå dåligt, och då menar jag dåligt, när jag inte hinner städa... Usch patetiskt.
Så imorse fick jag bara i mig en hallon smothie och till lunch åt jag två fin crisp och en avokado. Snacka om att man var hungrig till middagen. Och som sagt, har inte varit och handlat så jag slängde ihop en liten torsksoppa.

Grädde
Vatten+ fiskbuljong
lök
morötter
potatis
tomatpure
salt, vitpeppar, saltpeppar
torsk

Det blev så himla gott så den kan ni laga om ni vill. Tvingade Marko att handla innan han kom hem så vi åt det med vitlöksbröd.. MUMS!!

Frida Bohström är ju mycket för att ta kort på sina måltider och jag kom på en till sak jag åt idag till lunch



En skål fil...haha

TACKSAM för att ni alla skrev vilka ni var, eller ja, inte alla men 12 av 27. =)

Imorgon om Ebbe sover bra och mår lite hyfsat bättre åker vi mot surahammar till min farfar och farmor. Åter igen slipper man laga sin egen lunch. Kunde inte bli bättre lyx.



Tack Frida och Hannes, Lina och Edvin för en super trevlig dag.



Ebbe fick en pyjamas i julklapp och den får han på sig nu. =)



Man måste matcha outfiten med den fina tapeten som sitter uppe i tvättastugan. Den satt innan, det är inte jag som satt upp den vill jag lova. Men lite rolig är den allt... =)



Fick för mig efter att vi pratat om att aldrig ÖF gör rent sina leksaker att jag skulle vara lite hygienisk. När jag kokat färdigt så var det ju vissa saker som inte tålde kokande vatten, haha, så de hade antingen krympt eller fått vatten i sig så bara att kasta. Ni fattar att jag varit blond va?? 





Älskar dig min fina...




vilka är ni?

Jag vet ju en del som kikar in men inte 27 st. Jag tar inte för givet att man ska kommentera och det behöver ni absolut inte göra men vilka är ni som läser?

Ni behöver bara skriva era namn denna gång sen är det bara  läsa vidare...



bilder



Marko borrar här hemma, då åker dessa på






ebbe passa på att vila på träffen...

härlig dag..

Idag har jag och Ebbe haft det super duper bra.
Vi var hem till Lotta en tjej som gick i min föräldrakurs och hennes lilla Erik. Där bjöds det på den goda lunchen.. lyx!
De som var över 20 var fruntimmer och de under 6 månader grabbar..Så Ebbe har lite kompisar, eller ska lära känna dom iaf. Så på torsdag står vi nog och väntar på att dörrarna öppnas till öf för då ska det sjungas.
Tack för en trevlig dag om ni nu gör som ni sa, att titta in i bloggen =)

Sen åkte vi förbi Hm en snabbis för att titta på lite kläder till dopet men jag kände mig så stressad för Marko var inte på shopping humör så han satt kvar i bilen, vadå trevlig.

Imorgon tar vi bilen så fort vi gjort oss ordning och far mot Frida och Hannes. Jag fullkomligt älskar att ha saker inplanerade.
På torsdag kommer kanske Jenny, Elias och sara förbi, beror lite på vilken tid de vill dyka upp för på fm ska jag ju sjunga. =)
På fredag ska vi nog åka och hälsa på min farmor o farfar och kanske tigga oss till en lunch.

På lördag ska vi till sala för där är det marknad.. JIPPIII!
Sen kommer Ebbes mormor hem från Aruba där hon och hennes karl varit på "smekmånad", de har nämligen gått och gift sig på äldre dar. Men känner jag dem rätt så blir det, "vi vill inte ha något besök i helgen utan nu vill vi ha lugn o ro för vi har precis kommit hem". Den kommentaren hade man iaf fått innan Ebbe kom till världen, vi får se hur det låter nu.

Neeej, eftersom jag inte varit hemma på hela dagen har jag inte kunnat eller hunnit plocka undan nånting, och nu har Ebbe somnat så lika bra att plocka undan. Usch, han somnar helt fel tider, klockan är bara sju så då vet jag när han vill upp imorgon bitti, runt halv fem kan jag tro. Blir galen av att inte infört mer rutiner men så svårt. Ska iaf försöka göra så att han inte sover lika mycket på dagen men det är skönt även för mej när han gör det så jag får ngt gjort.

Hej svej....

Jag skulle lägga ut bilder från dagen men vill inte lägga ut på barn vars föräldrar jag inte känner så jätte bra men får jag ett okej av dem kanske det kommer några från daten idag...

Prästbesök

Idag får vi besök av den troende människan... Vi ska diskutera dop, och jag och Marko har inte diskuterat ett dugg så detta kan ju dra ut på tiden. Vilka psalmer sjunger man? Hur länge ska det hålla på`? Vart står man? Säger man ngt?

Jaja, ddet visar sig vad vi kommer fram till...

Idag är det kallt, minus 23 grader imorse. Jag funderade om jag skulle dra o simma senare under dagen men det blir ett big no no no... då fryser man väl ihjäl på vägen hem. Neeej, jag ska nog kosta på mig ngn slags motions apparatt här hemma så man kommer igång. Jag har aldrig tid att åka iväg o träna känner ja, iaf inte nu när jag ammar. Och Marko jobbar på dagarna och har ganska mycket hockey på kvällarna och jag vill inte stressa iväg heller.
Hatar vintern nu oxå, eller nej jag älskar den förlåt men man tycker ju att som mamma ledig har man all tid i världen att gå ut, men man ska på med så mycket kläder, ebbe skriker, jag ska ha kläder. nej fy vad jobbigt =)
Vår, kom!!!

Bjuder på lite mer bilder idag. Vill oxå ha en fin kamera. Blir till att syster Johanna får ta med sig sin snart för måste rama in o sätta upp i sovrummet.
Jag har nämligen en idé.











NU har jag bara gjort lite provisorisk hur jag vill ha det i sovrummet men ungefär så här



fast byrån jag ska ha ska se ut såhär >>> 



Nu ser jag fram emot att sätta upp mina tavlor och vitrinskåpet och det kunde inte bli bättre att syrran ringde och sa att hon skulle sova här för hon är bra på hur man ska placera saker rätt.

Längtar även till när vi kan spruta alla luckor vita istället för grädd gula, oj vilket jobb det kommer bli. Båda garderoberna i hall och kök, alla köksluckor och alla dörrar och dörrkarmar. Vi väntar nog med det men skulle vara skönt att ha det gjort innan panelen kommer upp. När vi nu ska ha råd med det.. Usch för pengar, får dem om några dagar men mamma lönen är dålig men tanke på att det bara är uträknat efter mina 75 % så jag lever för tillfället på Marko.

Puss på er...


söndag....

Jag totalvägrar gå ut i denna kyla. Kommunen har inte ens haft tid att komma till våra gator och skottat... Dåligt.

Idag har vi gjort en hel del i sovrummet, satt upp lister, hissgardin och teven. Jag har kommit på att jag ska köpa en byrå in dit, då jag kan ha en lampa och några tavlor ovanför. tror jag kommer bli super bra. Usch vad man vill köpa saker hela tiden...

Har redan tröttnat på mattan jag har vardagsrummet och den fick jag av mamma och den kosta en del, skäms på mig. Men den är så ohygieniskt på nå vis. Hårig och det fastnar matrester. Kemtvätt kostar ju nästan lika mycket som en ny matta för sjutton. Inte riktigt klokt..

Pratade nyss med Ilona. Allt funkar bra för henne och sin lille. Precis som det gjorde för oss.
Så denna bild stämmer inte vad det gäller våra barn....



Här kommer lite fler bilder







Ebbe älskar att larva sig och dra upp filten över huvudet och tror att man ska komma och dra bort den jämt för det är då som jag trodde förut han fick såna anfall fast det mest var larverier från hans sida. Han gör sig till på nå vis... Busungen



Jättesvårt att ta kort så man ska se bra men detta är våran nya soffa. Jätte skön.. Den är ju gaska djup så Markos föräldrar blev ju inte jätte förälskad i den, de är ju vana att kunna sitta normal och ha knäna precis där soffan slutar så det såg lite roligt ut när dem satt i den.. =)





Linnea, han älskar sin brio skallra... =)



Ilona, jag har varit dålig med att stoppa in nappen så Ebbe suger på tummen, hoppas Sander låter bli med det för jag håller med dig Svårare att sluta med tummsug....



Sitter ganska bra i matstolen nu... Skönt!!

Ebbe sover och jag kanske ska ta och plocka undan lite här hemma. Imorgon får vi besök av prästen, ska diskutera hur vi vill ha dopet och vi har ingen aning sp blir nog så att han själv har mycket att säga till om.

Ska man ut i kylan ändå? Jag har nämligen fått paket från Hm... =)

lördag...

Underbart med lördag...

Lyssna på sveriges bidrag, äta oxfilé och potatisgratäng och som efterrätt bjuds det på kaffe, glass och bär. Får besök av markos föräldrar som tack för all hjälp med flytten...

Soffan är på plats..

Men, jag tror jag ska ha två små vita bord i vardagrummet ist för ett stort.. Vad tror ni?

Kanske bara dessa? 


Eller så vill jag ha runda små bord... ja vi får se.. Marko säger, lugn nu!!

Lite bilder







Slappdag



Ska vi röka mamma?



Jag vill inte ha någon puss....





MIn mat, fisk med grönsaker.



Ebbes mat, en klick med potatis..


Karaktär...

Det har jag!!

Igår när Linda var här på besök försökte jag bjuda bort mitt sista chokladhjärta. Men hon tackade till min förvåning nej. Och det var bra för varje gång jag är sugen på något, vilket är 100 ggr om dagen så vet jag att jag har detta lilla chokladhjärta i skåpet, MEN, jag äter inte upp det. Det ska få ligga kvar där så jag vet att jag klarar av det.

Och en till sak, Marko kom hem med en påse hemmalagda bullar och jag vet inte hur många gånger jag gick förbi den där påsen igårkväll, jag tom luktade på den, MEN, jag åt inte en enda.

Och pricken över iét, lyssna Markus Hörnskog om du läser detta, så hade vi en chipspåse hemma som Marko slet upp till hockeyn igår. Inte ett enda chips kom in i käften min.

Börjar det arta sig eller tror ni jag är där i kanelbulle påsen ikväll??  =)


Trött...

Jag älskar min lilla Ebbe över allt annat men herregud vad dryg han är nu. Han vänder på dygnet helt. Sover i prinicip hela dagarna och krånglar under nätterna. Jag har inte lust att gå upp klockan fem. Man är ju helt slut. Idag klev jag upp klockan sju men bara det tar ju emot. Och jag vill ju inte väcka honom heller på dagarna för han har fått lite magknip av all potatis och plommon så jag låter det vara så länge.

ILONA... Åh vad jag är glad. Hon har äntligen fått sin lilla Sander Elias. Och vilka fina namn.
Ebbe må va fint men hans andranamn diskuterar jag inte högt men något finskt lär det ju vara över honom ändå. =)

Igår fick vi hem våra nya tvättmaskin och torktumlare så nu ska tvättas Jag skojar inte när jag säger att jag har säkert fem stora svarta sopsäckar men tvätt.

Igår blev vi ju som sagt 50.000 kr fattigare. Så nu är det bara att spara på egen hand och det är ju inte våran starka sida direkt. Har jag pengar så ska dom ju användas. Jag måste ha ngt riktigt roligt att se fram emot om jag ska spara och sist det var, var indien resan sen dess har jag inte haft en krona på spar kontot.

Pension spara ska vi inte tala om heller.. Usch, måste börja. Ett senare bekymmer....

Jag vill träffa Sander. Puuhhh, ska man behöva vänta två månader..kanske hoppas på tåget om några veckor. Ska jag spara till det tro??  =)

Neeej nu är tvätten klar. tråkigt inlägg idag känner ja.

Irriterande dag

Idag lämnade v i ifrån oss nycklarna så nu är furugatan helt borta... Känns faktiskt skönt.
Men något jag inte var beredd på att höra av mäklaren var att vi säkert var tvungna att betala vinskatten redan nu, och den var på 54.000 ungefär. Sist sa hon att vi kunde söka uppskov och att det var inge problem alls för oss att få det men då tänkte hon inte på att Marko sålde hela lght själv och köpte bara en halv med tanke på att jag oxå nu står som ägare. SÅ vinsten på hans affär ökade ju.... Pust.

Hejdå ny ugn, hejdå panel, hejdå fåtölj, hejdå nytt kakel - Hej topplån

Då kan vi inte göra så mycket mer inredningsmässigt. Jag får försöka leva med "krydd fläkten", den gråa bänkskivan och det fula kaklet... Och hemskt att säga men tapeten i hall och kök får sitta kvar ett tag till. usch.. jag som såg fram emot att sätta panel.. spara spara spara!!!

Tog lite efterbilder men vet inte om man ser så bra...

Före


föreefter

Tevebänk


Här får ni lite bilder på min söta Ebbe oxå




Söndag...

Vilket underbart väder det är ute, och vad gör man, sover till kl halv tolv. Det är inte ofta man får tillfället att göra det så det passade jag på att göra.

Dagenss schema ser ut såhär och jag skriver det med irritation i skriften, åka iväg och städa klart min gamla lägenhet. !4 åringar kan man inte lita på när det gäller städning.
Haha, tror hon blev lite irriterad på mig oxå för jag ville att hon skulle städa på ett speciellt sätt, på mitt sätt så klart. =)

Men hon dammsög liksom en liten del av rummet, sen moppa hon, sen dammsöh hon en liten del till, sen moppa hon etc. Varför inte dammsuga hela rummet först och sen moppa hela, jaja, alla har vi våra sätt att städa.

Sen när det var dags för inspektion så fråga jag, men använde du svinton jag köpte till alla plåtarna, neeeej, men det är så svårt.

Har du städat däruppe? Oj, nej det glömde jag visst.

Har du dammat av toaletten längst ner?  Neeej men jag orkar inte.

Varför har du inte dammat av längst upp för? Men du ser väl att det ligger grejer där...

Neeej, där drog jag av en hundring så hon fick bara 400 kr, nån måtta får det väl vara Och det roligaste av allt var att hennes egna orsak var, "men jag är ju bara femton år" 

Så nu är det bara att åka iväg och städa ige. aldrig mer att jag anlitar ngn när jag ska flytta. Då måste jag erkänna att jag klarar av det bättre själv.

Stormtrivs här hemma även fast det är mycket att göra. Igår var vi en sväng till ikea och köpte teve bänk, blev såååå himla brA. Den tar upp i princip en hel vägg... bra förvaring.

Bilder kommer lite senare men det är betydligt bättre än innan kan jag säga.. Bort med strukturerna, bort med röda tapeten i vardagsrummet. Det ska bort med fler saker.

Tänker på min kära vän Ilona... hon har värkar som drar ut på tiden. Stackarn, hoppas "den" kommer inatt.

Neeej nu kommer snart min kära far på besök. Hej svej 


gryta...

Nu är vi här. Känns otroligt skönt men samtidigt lite sorgligt. Trivdes så himla bra därborta på haga, så himla mysig lägenhet. Hoppas markos tandläkare som ska flytta in där kommer att trivas lika bra som vi =)
När de hade möte med mäklaren så sa hon, tror det börjar bli dags för ett tandläkarbesök. (alla ni som känner marko vet att han har en halv framtand)...

Detta är humor på högsta nivå...
Markos systerbarn Elliotts kommentar när han och hans mamma hade en fight om tandborstning. Tandtrollen kommer komma och äta upp dina tänder om inte du borstar dom.
Då sa han, jaha, sådär som dom gjort på Marko.
HAHAHA
Barn är för underbara...

Känns iaf som man kommer trivas här. Har plockat upp nästan alla sopsäckar men som jag skrev på facebook, fy fan vad kläder man har. Men det är en hel del som man hoppas komma i igen och av egen erfarenhet så ska jag inte hålla på o slänga kläder som jag tröttnat på för tillfället för jag vet att slänger jag dom så ångrar jag mej sen.. men det är så jädra drygt, vet inte vart jag ska göra av allt. Ebbe tar ju två lådor i min garderob oxå. Han måste få sig ngt eget snart =)

Imorgon kommer båda mina systrar hit, Johanna och Sara. Sara är ju i fjortonårsåldern, och det vet man ju själv att varje slant var viktig så hon ska få flyttstäda i tvåan och för det får hon fem hundra..
Idag ringde jag för den enda skjutsen hon får hit är klockan 05.00 och då sa hon, det blir hudnra kr extra för att jag får gå upp så tidigt... tssss, glöm!!!  =)

Ebbe stackarn har inte fått ur sig det ha fått i sig på tio dagar. Jag tror han har riktigt ont.. För att hjälpa honom lite på traven sa doktorn, katrinplommonpure, och katrinplommonpure fick han..



Ebbes rum som förtillfället används flitigt som kasta in skit rum


Nej nu är det dags att sova snart.. är helt slut efter denna dagen.

Puss






Ebbe kan han...

Jag kan sitta själv




Okej, lite läskigt är det


Onsdag...

Sitter och funderar vad dagens inlägg ska handla om. Renovering? Ebbes vägran att bajsa? Emmas shoppingbehov?
Man har inte direkt nå viktigt att skriva just nu känner jag men ändå finns behovet själv att skriva ner något.

Ikväll ska mamma komma hit och passa Ebbe så vi får några vändor körda med grejer, man tror man inte har så mycket när man bor i en liten tvåa men herregud vad prylar man har. De svarta sopsäckarna man slänger ner kläder, handdukar och diverse mjuka grejer i överfylls härhemma. Vi tänkte köra sånt själva för det är det som folk tycker är drygt att bära, fram och tillbaka. På torsdag låter jag Marko och hans kompis ta det stora mäblerna så som garderob och säng. Soffan försöker vi bli av med på blocket men jag tror ingen nappar. Jag skulle inte ha köpt den iaf men folk vet ju inte hur jädra obekväm den är men det kommer jag hålla tyst om. =)

ILONA, när ska Sander ploppa ut mån tro? Jag tror du kommer ha "oturen" att ha kvar honom en vecka till. Jag känner det på mig bara. Förlåt.

LINA, jag vet att du läser. Den 6 mars, då åker rullarna i håret i för då ska mamma Emma var fin i håret. Ebbe ska nämligen har klänning på sig för första och förhoppningsvis sista gången i sitt liv. (om man inte räknar med konfirmationskapporna då)

JOHANNA RAPP, jag skulle uppskatta mer och läsa din blogg om det var DU som skrev. Inte för att PA skriver konsigt eller ngt =)

FRIDA B, grattid på födelsedagen.

LINNEA, saknar dej.

JOHANNA LINDE, ses på lördag klockan 06.00  =)

PAPPA, läser du bloggen eller?

Nej lite shopping prat känner jag för. Som ni alla förstår så ska ju Ebbe döpas den 6 mars, på hans egna dag dessutom. Och vi alla tre behöver nya kläder. En skjorta till pappa Marko, en skjorta till sonen Ebbe och en klänning, tights, skor och smycken till mamma Emma.. Vad tror ni om det? Har ni sett nå fint som skulle passa på dop så låt mej höra. Har redan spanat in en tunika på hm som bara kostar 199 kr och dessutom slank en lapp med 20 % rabatt ner i lådan från just den affären, kunde ju inte bli bättre. =)
Vad jag älskar att shoppa alltså.

Snart kommer det dyka upp ännu två klänningar och ett linne i brevlådan från Hm.. Me like.

Folk sa till mig att när Ebbe kommer, då kommer du bara intressera dig för att köpa kläder till honom. Jag älskar att köpa till honom oxå men kärleken till mig själv och kläder kommer ALDRIG, ALDRIG att försvinna.

Inrednings grejer är oxå min passion. Alla ni som är som mig och älskar den vita lantliga stilen, sök på shabby chik på blocket. Finns MASSOR med fina saker. Jag tror jag vill köpa detta skåp och ställa i vardagrumet men måla det vitt.



Vad tror ni om detta skåp om man målar det vitt?



Ja finns mycket mycket fint att handla...

Ni vet om ni ska ta åt er, älskar er alla!!!


rastlös....

Jag har ingen bil, jag har inte duschat, ebbe sover... vad ska man göra? Jag har inge planer alls idag..

Ikväll ska Marko iväg till nya lght o måla och spackla, sen iväg på träning direkt Vad göra?

Hoppas morgondagen blir fullspäckad.. vet iaf att jag ska köra grejer. Hade varit bättre om vi bodde där borta redan för då hade jag haft massor att göra... Blääää

Festfin



Min lilla prins var festfin när vi var på 50 års kalas


Måndag...

Dessa måndagar... så skönt att ha Marko hemma på helgerna att jag avskyr måndagar oxå. Nu när jag tänker efter avskyr jag ganska mycket nu för tiden.. Är inne i en sån här trots ålder tror jag..?  =)


Renoveringen går framåt men jag spyr snart på det. Jag vill bara bli klar någon gång.. Jag ska aldrig flytta in i varken hus eller lght mer, med struktur tapet. Det har tagit oss en hel vecka att få två rum målade.. Inte klokt..

Köket är ju grädd gult men jag får väl leva med det ett tag, syster Johanna tycker jag är alldelles för ivrig men vill jag ha ngt gjort vill jag ha det gjort NU..

O det här med v spont, jag tror jag börjar i hallen få se om jag ens trivs med det, kostar ju en hel del och köper man allt på en gång och sen få kalla fötter så sitter man där med v spont på väggarna och tänker, men jag vill inte ha v spont... Ja gud i all sin dar säger ja...

När jag tänker på att vi även ska städa hela den här lägenhetern har jag bara lust att slänga mej ner i en snödriva och ligga kvar där... Som ngn en gång sa, ät gul snö, kan vara öl.. o ligger jag i engul snödriva och är sådär lite irriterad kanske jag tar mej en klunk.. Neeej usch, nu går det överstyr.

Nu ska jag laga mat till min kära man, jag är ju faktiskt en dam, och damer ska laga mat, punkt.
Hej svej

Trött...

Jag hatar renovering.. jag fullkomligt avskyr det.


nära och kära...


























50 års kalas...

Vi har hunnit med att köra två vändor med grejer, samt köpt färg till vardagsrummet. Idag vilar vi resten av dagen för snart ska jag börja göra mig ordning för kalaset...

Imorgon blir en sån här dag där mycket kommer att ske... Vi ska öppna upp till vardagrummet, vi ska måla och tapetsera även där. Vi ska måla tak, och vardagsrums bord. Och köra massa skräp och även grejer.. Fullt upp.

Nu blir det mycket skriverier om renoveringen men man får läsa eller inte, skiter jag i. =)
Nu är frågan, ska jag välja pärlspont eller v spont. Tycker det är skitsvårt. V sponten finns hemma på bygg max och är färdigmålade och bara att åka ner o köpa Pärsponten måste man beställa, tar några dagar, och är ofärgade så de lär man måla. Var ju inne på det sistnämnda hela tiden men nu kanske jag ångrar mig.. Man börjar bli lat på det här nu...

Garderoberna i hall och kök och även kökluckorna är ju gamla så det har blivit grädd färgade, det har nog en gång varit vita. Enligt mor och syster saå kommer de se skitigt ut om panelen är vit... Pust!!!

Skåpet på strömbacka var redan sålt.. JÄVLA SKIT. Säkert ngn som läst min blogg som redan hunnit dit och snott det..=)

Neeej nu åker party klänningen på så hörs vi efter helgen....

Ögongodis =)



Jag försökte fånga blicken på bild när han fpr uppsådär med ögona men det var svårt. Läkaren sa att man hellre skulle filma men det hade jag ju inte en tanke på att göra. Himlande med ögona säkert fem sex gånger på raken och upp med armar och ben, hel stel var han. Usch min lilla pojke..

Påt igen bara...

Man får aldrig en lugn stund de här veckorna som kommer. Ikväll ska Ebbe få umgås med sin morfar medan jag och Marko åker iväg en snabbis och målar en omgång till, eller spackling om vi har otur.
Tur vi håller barnvakten inom familjen iaf, för jag vill inte att han ska bli en blyg pojk, ska uppmuntra honom till allt han vill göra. Gärna teater så han slipper bli lika röd i ansiktet som sin mor när det är redovisningar och dylikt i skolan. Det var/är det värsta jag vet. Ganska konsigt egentligen men tanke på att jag är ganska social i vanliga fall...

Tur att den tiden är över säger ja.. Haha!!

Har städat här hemma idag, vet inte rirkgit varför men tanke på att vi flyttar nästa vecka men dammråttorna behöver ju inte Ebbe leka med tycker ja.

Gjorde den äckliga tonfikssåsen idag, man tar vad man har hemma måltiden.

  • Tonfisk
  • lök
  • tomatpure
  • chilisås
  • mjölk
  • svartpeppar
  • salt
  • aioli
LAGA INTE!!!

Fyyy faaaan

Jag trodde syftet med en coveruptapet att dölja allt som var bakom.. SÅ som struktur, ojämnheter och andra färger. Nu har vi trixat med vårat nya sovrum i tre kvällar, vi har dragit bort tapet på tapet, vi har limmat på coveruptapeten och jag målade på en liten bit idag för att se om färgen var okej. SOm jag sa tidigare, det satt fyra olika tapeter på varandra som vi rev ner och vi rev inte riktigt ner alla lager precis överallt så det vart ju lite ojämnt men då tänkte vi, det gör ju inget för vi har ju coverup =)

Men när jag smeta på färgen idag så ser det ju ut som fläckar... Det kommer ju se förskräckligt ut om jag ska ha fläckar lite här o där i rummet Och färgen vi ska ha är ju ganska ljus. Vi ska ju även göra samam visa i vardagsrummet och där ska jag d rakt inte ha några fläckar.. JAG BLIR GALEN!!!

Ebbe har haft det bra, inge mer anfall iaf, en aning trött bara.

Imorgonbitti kommer mamma och ska mysa med Ebbe medan jag åker iväg och målar.. Hoppas hoppas jag kommer till fläckfritt...

natti

Akuten...

Då har man för första gången fått uppleva hur lång tid dom tar på sig på barnakuten. Började igårkväll då jag tyckte innan han la sig att han blev som stel i både armar och ben och var alldelels kall svettig. Det tröstades med ett par bröst som vanligt..

Idag när jag la honom i vagnen så hände samma sak, stel, kallsvettig och nu for ögona upp. Svårt och förklara men blicken blev märklig, och så höll det på några gånger på raken. Jag har aldrig varit sån som ringer till sjukvårdupplysningen så fort det händer ngt, snarare att jag går och väntar om det händer värre saker. Men när det gäller Ebbe kommer jag nog vara extra försiktigt, bättre att ta det säkra före det osäkra.

Första jag gjorde var att slå upp "anfall" på internet och där kom ju självklart epilepsi upp... JAG VILL INTE tänkte jag. Men när vi väl va på plats så var puls och syreupptaget helt i ordning och läkaren sa att man inte kunde säga exakt var det var som var fel. Kan vara epilepsi, kan vara sura uppstötningar, kan vara kramper i magen. Vi skulle avvakta och se men hon trodde inte vi skulle komma tillbaka nå mer, skönt och höra.

Sen märkte hon även hur torr han var på magen så tusen tack Frida för krämen. Den skulle man smörja in massor.. vart dålig på det annars kunde han börja få eksem och det vill jag inte heller..

Dom är sju jävla trevliga på barnakuten alltså, haha, har varit där en gång men än så länge är jag nöjd. Nackdelen bara är att det ska ta sån himla tid..
Det var ett par där som hade varit där i fem timmar... tur att vårat bara tog 1,5 timme men ändå. Kan väl skynda på det hela lite.. men så är det ju alltid inom sjukvården. Nu håller vi tummarna att Ebbe inte himlar så med ögona och att det stela endast är lite kramper...

Hur mycket jag än skulle vilja vara hemma med min son och mysa när han varit "sjuk" så kan jag inte det, han får mysa med sin farmor och farfar för tredje kvällen i rad, tur det bara handlar om några timmar. Nu ska tapeterna upp.....





Linnea, lite bilder på Ebbe




stor kok

Igår lagade jag korvstragonaoff, sex portioner. Idag är det chilicorncarne som står på schemat, och det blirt nog till åtta port. Bra att ha nu när man har full rulle hela dagarna...

Coverup tapeterna vet vi inte om dom fäste igår, det var ett jvla jobb så vi får se om dom sitter på plats idag, då kan vi börja måla sovrummet. Än så länge har vi inte bärjat bråka men känner jag mej rätt så kommer det snart. =)
Man blir så tressad och irriterad när man vill få det gjort o det inte funkar

Idag är det mamma träff, me like. Efter det rakt mot gryta. Stackars Ebbe har fått vara borta två kvällar i rad nu men han har nog det gott hos farmor och farfar... Vill ju inte ha med han i målningen och allt bråte. Nej fy. Ungen ska få fri yta.

Nu ska vi dricka lite kaffe här.. Skoj det är att blogga.

???

hur lägger man upp videoklipp?

känns som evigheter sen..

Tänk att min stora pojke har varit så liten. (låter som han är 18 år fast han inte ens blivit fyra månader)
Tänk vad mycket roligare det vart när jag klurade ut att man kunde infoga bilder såhär i detta inlägg..





ny design...Som frida. =)

Herregud vad jag bloggar idag, inte klokt med tid man har över.
Jag ska se till att ngn hjälper mej med lite rolig design sen... Vill ha lika fin som frida bohström har. =)

Nöjda?`

Nu när jag ser bilderna på bloggen ser det så mörkt och dystert ut där borta. Hjälp, har vi gjort ett misstadg. =)

Tror det blir mysigt när vi väl får det klart och man har den där öppningen från kök till vardagrum slipper man gå runt hela skiten. Idag ska vi beställa panelskiva, ska bli intrssant och se vad det kalaset går för. Tänk sen när man ska köpa sitt eget hus, skrämmande dyrt, vågar inte ens tänka tanken. Jag håller mig nog till min lilla lght på gryta. Haha....

Ebbe ligger och sover, han somna utan amning, det är så skönt att kunna lägga honom ner så han somnar självmant men det är ju inte alltid det går..

Neheee, laga lite mer matlådor kanske,, annars är risken ganska stor att det blir några vändor på mac donald eller någon pizzeria dessa renoverings veckorna.
Puss på er

före bilder, köket

Vi ska ju göra en öppning som går in till vardagsrummet, sätta panel, byta bänskiva, kakel, ugn, fläkt och kyl och frys. Men allt tar sin tid och sin ekonomi så som sagt, det kommer dröja lite. Men jag är jus å ivrig jämt, skulle kunna råna en bank för att få allt klart.. Skämt och sido, jag får se det såhär, då har jag ju mer att pyssla med sen.

Före bilder, sovrummet


Blääää  =)

Före bilder, vardagrummet


Här ska det smackas upp coverup tapet för att få bort struktur tapeten, hemsk röd färg desutom. Har inte bestämt mig för färg ännu men efterbilderna kommer ju om tåv veckor. =)

Före bilder, hallen


Ni ser ju den hemska tapeten, den ska bort. Gillar inte riktigt golvet heller men det får vara för ett tag. Kan inte göra allt på en gång.

Pust....

Gårdagen var ju intressant. Började med att bankmannen pratade som vanligt bara om sej själv och sin usa resa med familjen så det drog ju ut på tiden. Och sen ville han ju självklart att jag skulle bli kund hos dom men jag är sala sparbank trogen =)

Vi hade visst glömt lite hur det såg ut i nya lght för vi hade då ingen aning om att det var struktur tapet i VARENDA jvla rum, och sen sån ful man har i mitten på tapeten, är ingen stavare heller så jags truntar i att ens försöka. Stavas väl ungeför som bord. =)

Så vi var ju tvungna att köpa coverup tapeter i både vardagsrummet och sovrummet, DYRT. Och sen berättade att panelskivorna inte blir så billiga dom heller men nu ska jag fader ha panel. Kosta vad kosta vill.. haha

Roligt att ni tycker det är kul med bloggar, försöker och ska bli bättre på att lägga in bilder men jag har inte förstått hur man kan lägga in fler samtidigt utan jag skapar alltid nytt inlägg för att kunna lägga ut nästa bild... men jag ska lära mig.
Före bilderna kommmer men som sagt, är ingen fotograf så man ser nog inte så bra men ni kan ju få glädjen att se tapeterna de förra hade, såg förskräckligt ut.

Nu väntar Ebbe och jag bara på att Marko ska sluta kl fyra, sen bär det iväg. MIn kära syster ska komma och sova hos oss inatt och hjälpa till, TACK. DU är guld värd. Du ska få måla tak och dra bort tapeter.. =)

Joo, Ebbe har förstått att han har fötter nu. =)

Idag börjar nya livet...

Det började med Ebbe såklart... det var verkligen en förändring i ens liv, den bästa förändringen man kan tänka sig. Och alla som känner mig vet även att förändringar i hemmet gör mej super glad och det får jag börja om på IDAG..

Jag är så glad.. här ska målas och täckas och greja. Hoppas Ebbe sköter sig bara hos svärföräldrarna.. Annars blir det ngen målning för min del.. DÅ kastar jag över ansvaret på min kära sambo, det går ju lika bra det med. Han brukar göra som jag säger åt honom..

Vill ni ha före och efter bilder? Kanske före bilderna kommer redan idag..vem vet.

Nu ska jag göra mej ornding för bankmötet...Puss på er

RSS 2.0