En bra dag

Idag har jag en sån här bra dag.. Förutom att jag ser ut som fan och inte har något att sätta på mig ikväll när jag ska ut och äta med vänner men det föörösker jag att inte tänka så mkt på för just nu är jag på bra humör.

Satt och tänkte på det idag hur lyckligt lottad ma faktiskt är. Man bor bra, har en altan man kan stta på och dricka sitt kaffe och läsa sin tidning medan Ebbe leker i sandlådan ett ögonkast bort med alla grannars barn. Kan det bli bättre? Haha igår sa jag tom till marko att här kan vi bo resten av våra liv för det är ju relativ billigt och man har allt omkring sig. Sa till han att vi kan inreda kontoret till vårat sovrum så har barnen eget rum sen. Men när jag sprang dit och kollade så insåg jagnog att det kan bli ganska tihgt. Högst en 90 säng får plats =)

Jag har iaf bestämt mig att ngt stort hus ska jag INTE ha, dels för att jag inte orkar städa och fixa med trädgråden och dels sför att jag helllre lägger pengar på mig själv, mina barn och aktiviteter än huslån.

Som sagt, ikväll ska jag anna åsa och linda träffas. Linda den jäveln har ju gått och gift sig i smyg så den historien ska jag höra ikväll. Jag är nog den enda kompise som hon har som inte har fptt höra den än. SÅ himla dålig stil.

Vi ses...hej

Bilder...

Efterfrågan om bilder på mitt hem.. Haha

Hade tänkt lägga upp några när jag var helt klar men några delar här och där är jag rätt nöjd med som jag kan lägga upp. Andra väntar jag lite med när jag hittat det rätta just för det hörnet.

Mitt kök är jag nöjd med för det mesta, och då menar jag bordsdelen. Inte där all köksinredning är för den ser inte klok ut, gråspräcklig köksbänk med kakel som ser ut som hej kom och hjälp mig men det har vi ju inte hunnit med ännu. Det ska göras och det vet jag att alla redan vet för har tjatat en del om det.









Apropå hyllplanen så sa Marko en rolig grej när jag var klar att ställa upp alla saker jag ville ha på den och det är ju en del. Han sa, jo det blev fint och så men tycker det ser lite trångt ut. HAHA








Andra delar av sovrummet får ni sen när jag satt upp tavlan ovanför spjälsängen och lagt på överkastet. Haha
Ser ni min fina lampa jag shoppade i Danmark i fönstret? Im in love



Så här blev vardagsrumsfönstret. Blev nöjd. Kommer ni ihåg att jag köpte tyg till fåtäljen oxå, har redan tröttnat. Neeej man ska nog inte komma in med n¨gra mönster i mitt hem. NU funderar jag på om jag ska ha fårull på både fåtölj och pall så jag INTE byter efter några dagar. Får nog bli så



Den här fina handlade jag oxå men jag tycker den inte gör sig så bra härinne, den är så stor. Kanske kan ha den på altan sen i sommar, men då förstörs väl ljusen av denna hetta =)



Sist men inte minst, Ebbes härliga nya matta. Jag älskar den och han med. Han lägger sig på den när han behöver vila lite =)

Han är hemma idag stackarn för tror han har öroninflammation. Läkaren sa att det kunde gå äver av sig självt så vi får väl se. Inatt var han jätte ledsen och innnan vi fatta vad det kunde vara tyckte man ju bara, gå o lägg dej nu o sluta fjanta. Sen hade jag dåligt samvete så idag har vi lekt o haft det skoj.

NU ska vi grilla lax...

Ikea...

Idag tog jag en sväng till nya Ikea. Jag blev heller inte så imponerad som jag trodde men nog hade dom mer än vad dom hade i förra.

Efter dessa två inköp till Ebbe så blev hans rum så himla bra...




Köpte oxå en vit rund taklampa men som jag inte hittade men ska fota i hans rum sen ska ni få se. =)
Har inte hunnit städat ännu för idag var det full rulle hela dagen..

Till vardagrummet blev de dessa inköp



Sen köpte jag även ett tyg, vitt med gråa små blommor till fåtöljen.
Tänkte köpa det ljusgråa fårskinnet till pallen jag har men jag blev för snål, tycker det är jätte onödigt och köpa det för 299 när man bara ska använda en liten del av det.

Något jag även skulle ha slängt i påsarna var dessa söta kuddfodral men dem fanns inte i den färgen jag ville ha, rosa.



Marko fick ju ett par puma skor av mig i present... erkänn fina?

Men jävla skit så var dom för små, så var tvungen att skicka tebax dom. Men som tur var fanns som i större. Han blev så glad över sin present Han fick även tre tröjor och kalsonger. =)

NU har jag bytt gardiner i vardagrum och imorgon ska jag stryka dem till sovrummet. Självklart blir det vitt nu när det är sommarfint. Börjar bli riktigt mysigt i sovrummet nu tycker ja. KOllade efter en rund mysig matta in dit på ikea idag men jag hittade ingen. Synd...
Var ävn en sväng till plantagen och köpte mina efetrlängtade pelargoner till köket. Så sött



Ville även ha en rosa hortensia till vardagrummet men dem fanns bara som utesorter. Men nu är jag nöjd ett tag. Vadf som väntas härnäst är ju altan såklart och sen uteblommor dit. Men det får bli nästa vecka. Jag är så taggad till denna sommar. =)


Påsken över...

Hej alla nära och kära...

Som ni alla vet så har påsken spenderats i Danmark, Århus för att vara mer exakt. Där bor ju Markos faster Annike, som jag m¨åste säga är den mest snällast och raraste dam jag träffat på väldigt länge. Dock hade vi lite svårt att komminucera eftersom hon bara pratar danska och finska men med lite tjat så klarade vi oss fram.

Apropå det här med språk så kände jag lite irritation under helgen som gått. Som ni alla vet är Markos föräldrar finnar och dem pratar alltid finska med varandra då jag inte är i närheten men på ngt sätt så glömde dem visst bort mig ibland eller nästan hela tiden för jag hörde då mest bara finska under hela resan. Visst att man kan glömma brt sig men jag tycker det på ngt sätt är lite oförskämt när alla förstår svenska. Under påskmiddagen satt vi alla samlade och de drogs vitsar och skämt på finska till höger och vänster och sen säger M, det var iaf inge roligt. Jag höll mig hårt i tungan för att inte brista ut min irritation men ångrar mig lite att jag inte sa ngt. Kunde inte ha känt mig mer utanför men jag hade ju Ebbe. =)

Resan började iaf som en mardröm, Ebbe spydde i bilen. När vi stannade till för att äta frukost, vilket man inte hade gjort så visade det sig att svärfar glömt matsäcken. Haha



Väl på båten så sket han nog ner två ombyte men han var ju hur pigg som helst så det var ganska skönt. Det bjöds på teater av en dansk talande påskkärring. Var väl sådär roligt men vad gör man inte för sitt barns skull.



Ebbe älskar sin kusin Elliot, vet inte hur det skulle ha gått om inte han var med på resan Dom leker så bra ihop, visserligen bråkas det om leksaker hit och dit men det går snabbt över Elliot säger att Ebbe är hans lillebror. =)
Gullungar

Resan dit gick jätte bra, Ebbe var vaken på båten och sov i bilen, men vi åkte ju på natten/morgonen så det var skönt. Väl framme vistades vi utomhus för det var ju den sommarvärmen...








Det var ju lite jobbigt att göra saker när man var tvungen att tänka på att ta med 10 blöjor, 3 ombyte och matsäck varje gång man skulle iväg. Han var ju bra dålig i magen i några dagar. Men vi kom iaf iväg några gånger. Dels på shopping. Andra dagen åkte vi på loppis och där hittade jag en ljusstake, en lampa och en kruka. Mycket nöjd med mina köp. Visar bild sen när jag fått allt på plats för som jag sagt storstädning är på gång.



Glass är ju ett måste när man är på semster, ursäkta att ägaren av glassen ser ut som hon gör men ingen i danmark känner mig så jag gick sådär när vi var ute på promenad. =)





MIn lilla busunge till son.. =)



Det här var en populär aktivitet medans mamma och pappa shoppade.

JAg och MArko blev även dåliga i magen så när vi i lördags åkte iväg på shopping till en stor gallleria höll jag nästan på att börja gråta för jag var så svimfärdig men jag skulle ha nånting hem från butikerna. Eftersom jag hade varit lite dålig så unnade jag mig en klänning för 600 kr. Hade jag gått hemma och sett den hade jag aldrig köpt den, lite småsnål sådär när det gäller sånt, köper hellre mycket och billigt men den där fastnade jag för. Pastellfärger och lite volanger. Får dock vänta att använda den för den satt lite tight. =)
Två linnen och två sjalar följde även med hem. Lycklig gick jag därirån och jag mådde faktiskt lite bättre. =)

Med påsken så tillhör det ju att påskharen kommer på besök...





Påskharen knackade påglasdörren så barnen skulle se en skepnad av öronen och sprang sedan därifrån. En lapp lämnades och skattjakten kunde börja. =)








Ebbe fick i sitt ägg russi och såpbubblor och Elliott godis

Söndagen så mådde vi alla bra och åkte på tivoli. Det var härligt väder och underbart att få vara ute.







Jag brukar inte tjata om detta, snarare att jag skriver för lite om det men jag tycker om dem här två alltå.



NU ska Ebbe och jag åka flygplan... HAn tyckte det var jätte roligt, han sa flera gånger, "mär" "mär".. =) Det betyder såklart mer för alla som inte fattar det




Får jag åka pappa?

MArkos syster bjöd MArko på världens hopp. HAn tyckte det var såå roligt








När vi kom hem var alla lite småsega och barnen lägger sig för att kolla lite barnteve. Ebbe ska göra allt Elliott gör. KOlla in stilerna.





Haha, så sött

Måndagen kom och vi åkte hem. Tolv timmar tog det med bil och båt. Snacka om att man var trött. Ebbe var lite smågrinig så han fick pappas mobil och lyssnade på musik.



Nu är det tisdag och packningen ligger fortfarande överallt, har inte tid för ska iväg och jobba nu. Men på onsdag ska jag ta tag i detta. Ska ju köpas altanvirke och blommor bland annnat och då är det bra att lönen blev några tusenlappar mer än vad jag hade väntat mig. Alltid att glädjande besked.

För att göra det roligare att asvluta ska ni veta att jag även var fruktansvärt irriterad under bilresan för inte nog med att jag fick höra familjen Alamehtä prata finska hela veckan,så fick jag stå ut med att höra barnlåtar, på FINSKA!!

Mössor...

KOllade in mamamias blogg där jag beställt mössorna och ser att hon börjat sytt, hon visar upp bilder på mössor som jag beställt så det kanske är mina. =)



Beställde en röd med stjärnor på...



Och en vit med bilar och träd på...

Så underbart söta, denna sida ska jag komma ihåg för fler mössor ska beställas sen när den andra kommer så man matchar,, =)

Två mössor för 150 kr vilket en mössa kostar i affärerna om man vill ha med såna här fina tryck. Och då kanske det inte ens finns i den storlek man vill ha, här får man ju beställa hur som helst. Kanske ska beställa en mössa till mig och Marko oxå i ngt fint tyg, då kosatr en mössa 100 kr st. =)


Måndag tisdag...

Idag ska jag iväg och jobba 24 timmar sen är det långledigt som gäller. Vi ska ju som sagt till Danmark och fy fasiken vad jag längtar att komma härifrån. Men som jag sagt tiidgare, längtar även tillbaka för att göra altan klar. Så ska det shoppas blommor och sådant, kanske ngn med gröna fingrar vill följa med som smakråd för sist jag köpte blommor dog dom på en vecka. Dom där jvla lyckliga lottorna, hmm, borde inte få kalla sig så.

Imorgon är Ebbe på dagis till kl två så jag hinner börja packa lite innan han ska hämtas samt åka o handla hårfärg och ögonbrynsfärg. Har inte bestämt mig om jag antingen ska permanenta håret innan barn nr två eller om jag bara ska klippa mej mer rakt, hatar att inte ha samma längd på alla hårstrån nu. Har ju aldrig haft permanent och det skadar ju inte och testa det... kan ju inte bli sämre iaf. Ngn som haft det som kan rekomendera det eller??

Nu när vi åker till danmark är det data förbud så kommer inte kunna blogga eller kolla bloggar på en hel vecka. UNDERBART. Vilken frihet alltså. Haha....

LINA STRÖM, jag längtar till våran plan i höst, och läser inte Lina detta så läser den andra halvan så hälsa henne det vett ja. Då ska vi unna oss en shoppingtur sen i vinter, oj oj oj vad vi ska shoppa till oss själva. =)

neeej hej med er, nu ska jag fixa lite här innan jobb.

Söndag..

Halloj...

Igår hade vi städdag på området och vi stod för gren klippningen på träden. Jag och Ebbe gick mest och tog åt oss gratis fika och korv med bröd medan Marko klippte, den uppdelningen var jag rätt nöjd med iaf.

Sen passade vi på att rensa lite i våran lilla rabatt, eller ta bort alla löv.
Sen tog vi oss till city gross och köpte grill mat till kvällen för vi hade gäster. Robin och hans nya tjej kom förbi. Vi bjöd på kyckling, fläskyttterfile, kotletter och potatis i ugn. Och självklart, bea sås. =) Det fanns även sallad på bordet men den tar man ju minst av när det finns så mkt annat gott. HAha...

I fredags var jag och EBbe lediga från dagis och tog oss en sväng till Berga, även där tog jag för mej av gratis maten. Eller mjo, jag hade ju packat med mej 20 korvar så det skulle räcka till alla så lite bidrog jag med allt =)
Men det var en underbar dag, och såna dagar önskar man att man hade ett hus med stor trädgård men sen kommer man hem och har alla barn omkring sig här på området med massa små lekparker så jag sitter inte i sjön, trivs bra här med.

Nu lite bilder som jag önskar mig ha här hemma...



Så här skulle jag vilja ha på vardagsrumsbordet men det får nog vänta några år, kan ni med små barn ha ngt framme på borden?


Har varit lite emot dessa söta ljushållare men nu anser jag dom vara rätt så fina och bra, dom går ju inte sönder om barn får för sej att kasta dom i golvet. En bra nvestering nu när jag satsar sådär lite på en rosare nyans i mitt hem.


Dom här små ljusstakarna är väl för söta, me like.



Den här kudden kanske skulle vara ngt i vardagsrummet. Men det jag har problem med är ju att så fort jag får för mej för en färg så kan det bli för mkt liksom. JAg kan ju inte ha rosa på ALLT nu heller..

Men har lagt upp den här bilden förut och jag tycker gardinerna från hm är rätt fina oxp





SOm ni ser är jag ute efter rosa/zink/fattigmanssilver grejer.. Leta leta leta på loppis =)


Ska man?



40 % rabatt på en vara på ellos har jag. säkert ni med. Funderar på att antingen beställa ett par skor till mig eller om jag ska utbyttja ervjudandet och köpa ett par märkes skor till Ebbe...

Eller så skiter jag i det överhuvudtaget men älskar ju reor. =)

morgon promenad...

NU är jag inne på andra morgon promenaden i rad. Igår gick jag och Ebbe ut redan kl åtta innan han ska lämnas på dagis kl nio på promenad. SÅ himla skönt, ist för att sitta hemma och vänta på att få gå till dagis när ungen vaknar kl sex gör ju ingen glad. Ebbe tycker om att sitta i vagnen och sista biten, liksom idag somnar han en stund och är då redo för lek när vi är framme på dagiset. Vilken underbar idé utav mej att komma på, så kan man även göra när andra barnet kommer för vi har sagt att EBbe får gå på dagis juni ut (beräknad i början av juni). Kan vara skönt att starta lite lugnt om dagarna men sen ska han vara hemma hela juli och hela augusti. Jag bara längtar till sommaren, vi har så mkt roligt inplanerat om allt går som det ska så att säga.

Så nu har jag druckot upp min smothie och min kaffe och ska snart ta en dushc. Ska till barnmorskan senare men frågan är ju vad man ska göra tills dess.

Nu kommer folk gå i taket men jag längtar verkligen till efter påsk då vi ska storstäda här hemma och byta gardiner och lite diverse annat för att förbereda hemmet för barn nr två. MArko ska göra klart altanen så vi får en vit grind så Ebbe håller sig frn att springa iväg tills alla är klara, så sätt kan man släppa ut han men att han ändå håller sej hemma =)

Har ställt ut lite ris i min fina bruna kruka som jag sedan ska sätta lite fjädrar i, kanske vita och rosa, håller mej till pastell färger men det är allt jag ska pyssla med för vi ska nämligen åka bort och jag längtar så. Vi ska åka med markos föärldrar och syster till danmark en hel vecka. Tänk er, inge städ, inge tvätt, inte matlagning, bara ta det lugnt och det är folk som säger åt mej att göra det så jag får vl passa på att göra det nu då. OM jag inte får för meJ att börja rensa bland markos fasters grejer där borta =)

Men nu väntar dusch som sagt... Hej svej

Rekomenderar...

http://mamamia1982.blogspot.com/

Gå in och kolla hennes sida, underbart fina saker som hon syr. Man kan beställa mössor och byxor och allt möjligt hos henne.

HAr redan slängt iväg ett mejl. =)

Tradera

Det är ett nytt sätt att shoppa det vänner och bekanta. JAg är nog inne varje dag och kikar, men man ska se upp så man inte budar allt för mkt. SOm jag sagt, Marko är livrädd att jag fått ögonen på denna sida. Men alltså, dom har ju verkligen ALLT till förnuftiga priser, oftast.


19 kr för dessa pop byxor


6 kr för dessa...

Im in love

har ngn av mina läsare dessa byxor?

som ni kan rekomendera till mej?
Från hm... ser så sköna ut


Sala helg..

Helgen har spenderats hemma i sala. På lördagen var alla syskon hemma hos mamma så grillade vi, det blev en liten påskmiddag kan man säga för det fanns både köttbullar och prinskorv och sill på bordet. Det två förstnämnda kanske var tänkt mer till barnen. Haha, inte klokt att vi nästan alla har barn nu.

Det är småsyskonen Linnea och Sara kvar nu men dem får allt vänta. Den ena ska till Kos och blanda drinkar och till hösten plugg i minst fyra år framåt och den andra går på gymnasiet så nån måtta får det vara. =)

Det var en trevligt helg iaf, pappa Marko var på herrmiddag med sina hockeykamrater. Så i söndags när vi kom hem för jag och Ebbe sov hos Stinas föräldrar var jag helt slut. Kroppen orkade inte med ett dugg så MArko och Ebbe åkte iväg i nån timme och jag sov. Så skönt.

En lampkjol har blivit klar som jag sytt alldelles själv, är meget stolt. Den större blev alldelles för lång så den ska jag göra om nästa gång jag är i stan.



NU fattas bara ett vitt hjärta i mitten av lampfoten så är den klar. Den rosa dalahästen hittade jag på rusta, den är inte av trä så den kan gå sönder om Ebbe är ifarten men helt klart värd 49 kr. =)



Så himla tråkigt att städa barnrum, två sekunder efter så ser det ut som ett bombnedslag igen.



Det ä roligt att sitta i saker som man egentligen inte borde sitta i.
I lördags hemma hos JOhanna så fick EBbe bada och efter klädde jag på honom pyjamas. En minut senare så hade han sprungit iväg och jag hittade honom såhär...



Tror han skämdes lite....


HAha, sötnos.

NU sitter jag och bloggar och kollar på mumintrollet medan EBbe sover. Han sover alltid på fm när vi bara är hemma, vilket jag kan tycka är väldigt skönt ibland för då får jag saker gjorda. MEn idag ska jag inte göra mycket väsen av mej. En promenad kanske man ska föröska sig på, har inte varit ute  gått på flera veckor men jag är så jädra trött av mej nu för tiden...

Jag tror faktiskt två barn får räcka för oss som det känns nu som sagt, är helt slut i kroppen när jag varit hemma med Ebbe en hel dag själv, hur ska det gå med två då. Fast nu får man ju skylla lite på graviditeten, när andra ploppat ut ska jag som sagt kämpa för att gå ner till mina 60 - 65 kg. Jag är så taggad. =)

önskelista..

HAr hittat den sidan som jag fullkomligt förälskat mig i...

www.nogautvalt.se

Alla bilder är därifrån och jag skulle vilja klicka hem men jag avstår.












Inköp...

Jag såg på ens blogg att Hm hade fått in nyheter men där fall jag inte för ngt utan jag hittade däremot två plagg till mig på rean.

Så detta klickades hem för min räkning..




Till lilla Ebbe förnyades sommar garderoben och han ska få äran att bära dessa plagg i sommar






Kunde inte låta bli att köpa den här urfula kepsen, haha, det var ngt som sa mig att den var lite cool ful. =)


Jag velar fortfarande om Ebbe ska få den här sjalen så den fick inte följa med denna gång, men jag kan tänka mig att den är fin på. =)


Dessa brillor till honom har jag oxå kikat lite på men sitter dom på tro? Det är bara mammor som tror att små pojkar vill vara coola med brillor. =)



Den här ljuslyktan vann jag på tradera men har inte fått den än, vi diskuterar fortfarande jag och säljaran om hennes missledande priser. =)

Marko är på tjänste ärenden så jag och Ebbe är själva. Han har fått två sprutor idag ist för en för sköterskan gjorde fel, stackarn. Men det gick rätt snabbt över.

Nej nu ska jag göra klart maten medan ebbe sover, svårt annars när man är själv hemma. Imorgon ska vi nog åka och bada och sen hem till Lill Eric och leka lite. PÅ lördag sover vi kvar i sala och leker med kusin Stina och Ingrid. Full rulle, me like.

Pappa, kanske ska kika förbi dej oxå?


Vågen är min värsta fiende..

Usch och fy, på sluttrappen med Ebbe vägde jag 86 kg och nu är jag redan uppe i 80. Neeeej usch vad man slöar men nog är man tröttare den här gången. Men tycker man borde hålla vikten mer när man har full rulle med Ebbe om dagarna oxå. Jaja..



Jaaaa magen bara växer och växer.. inte klokt vad fort det går.

I lördags var ju jag och mina tjejvänner ute på sjopping tur och Åsa har jag inte träffat sen nyår. Och hennes min när hon såg mej kan jag inte beskrva med ord, det var förfärligt. Hon tyckte jag hade blivit ganska stor tror ja. Men det värsta av allt är att Lina är oxå gravid och hon ska ha exakt samtidigt som mig så säger Åsa, vadå är du oxå med barn. SÅ där fick jag det bekräftat... JAG ÄR STOR! =)

Jag fick iaf lite inköpt. tyg till mina lampkjolar jag ska föröska mig på att sy, ett par solbrillor, galonhandskar, en beige kappa och en sjal. Sen åt vi god mat och pratade massa strunt.



En kram innan mamma går...





VAr bara jag som hade med kamera som vanligt och jag glömde be ngn ta kort på mej och LIna så vi fick inte vara med denna gång.



Över på annat, så här ser det ut när man låter sin son få vara i skåpen...





Lilla Stina







Det är så roligt att klättra uppför soffan och sen springa, är livrädd att han ska trampa fel och ramla rakt ner på bordet med huvudet före. MAn får passa nu för han är en riktigt klätterapa





Det ska upp på stolar, pallar, soffor och bord. Man kan inte lämna honom ngn stans själv just nu.

Där bjöd jag på lite bilder.

STORT grattis till min vän Johanna som har fått sin andra son. Glädjer mig till att se er.

NU ska jag kolla lite på teve innna jag far mot dygn jobb. Kram

Härliga fredag

Igår hade vi en härlig mys kväll...

Vi bakade pizza





Ebbe ville minsann inte slänga på skinkan på pizzan, den skulle man ta till vara på och äta upp såklart.
Skyltar lite med min nyinköpta matta till köket, blev supernljd. Tom Marko sa, blev mycket hemtrevligare nu. =)

Idag väntas lite shopping med brudarna, ska köpa lite tyger och sy mina egna lampkjolar. Kommer bli mys mys här i vardagrummet då. =)


RSS 2.0