Torsdag...

Hej hopp...

Jagär själv ikväll men båda barnen har somnat och klockan är 19.16, fy vad jag känner mig bra. Vi har varit ute på em i tre timmar, jag själv med barnen i lekparken. Ludde sov iofs två av dom tre timmarna annars hade jag han i bärsele men det är inte en lätt match vill jag lova. Alla ni som vet så kan Ebbe få för sig att bara sägam Herrå, vinka och sen fly för glatta livet och jag kan inte springa som en galning när jag har Ludde på magen. =)

Sen åt vi korv med bröd och nu ligger dom som sagt. Jag ska ha tjej middag imorgon så jag har plockat undan lite men orkar inte anstränga mig allt för mkt.

Nu är mina barnfåtöljer klara...

Före



Efter



Blev iaf bättre än dom gräsligt fula blå...

Neeej nu ska jag kolla lite tradera få se om jag det finns något att buda hem, har mycket i minneslistan. =)

syskonmys







Glädje

sen älskar jag min nya fruktkorg by the way



Här ser ni oxå den nya "bänkskivan" som vi klistrade på den gamla gråa. Och vitt "kakel"..

Parken zoo

Tack för tipsen vad gäller Ebbe bitar biten - dvs, bit tillbaka. Följer jag det rådet blir jag väl anmäld till socialen. Konstigt för barn som slåss slår man ju inte tillbaka. Varför ska man bita tilbaka då, det är ju nästan värre.

Idag var iaf vi på parken zoo, fri entre och gratis karuseller. Gissa vilken familj som stod längst fram i kön innan öppning, jo, fyndar Emma familjen.

Visar dagen i bilder...















Ludde sover bra när man är ute på såna här aktiviteter, är han vaken sitter han så snällt i bärselen. Underbara unge.. :)
Fast han har kommit in i en period då han är väldigt klängig och grining och då har pappa google Marko sagt att det kan man bli vid tre månaders ålder. Så okej då.

Avslutar med denna bild, längtar tills jag kan klä dom likadant oftare. Väntar lite tills Ludde blir lite större.




Mina älskade två

Ebbe liten...

Han har bitit en kompis på dagis idag så det började blöda utan vidare. Frågade på dagis om det är för att han blir arg men det är det inte heller utan det kan bara komma så utan vidare...

Har ngn erfarenhet utav det och tips på vad man kan göra???

Känns inte alls roligt....

Tröttast...

Usch vad jag känner mig trött hela tiden. Jag orkar inte ta mig för nånting vissa dagar. Det är drygt tycker jag och känna så för det mesta, blir inte roligt för ngn. Har fått ont i magen oxå och går och inbillar mig att jag är med barn igen, haha, men jag äter piller så lugn lugn. Inge mer barn än på ett tag, har fullt sjå med mina två här hemma. Ibland tycker jag synd om Ebbe för att man skäller så på honom ibland men han måste lära sig. Men man tycker mer synd om honom när Marko skäller på honom fast jag oxå skulle ha gjort det om inte han var hemma, gör ni det oxå? Märkligt att man tycker så...

Fick hem jotex katalogen häromdagen och gud så mycket fint det fanns i den men var tvungen att begränsa mig till det jag faktiskt behävde och det blev då dessa två produkter...



En fin fruktkorg...



Och detta gråa tyg som jag ska sy till barnfåtöljerna..

Men vad jag längtar till härnäst är julpyntet...

Jag ska en liten gran ute och en stor inne. Jag orkar inte sy hissgardiner till köket i år känner jag så jag kör på vita gardiner fast med röda blommor kanske och en röd duk o lite annat smått o gått som går i den röda färgen för att göra det lite juligt. =)

Neeej usch idag känner jag mig inte på topp, inte på topp alls. Usch vad tråkigt.

Lugna dagar...

Måndagar framöver är ju Marko ledig och det har vi sagt ska vi en familjedag. Vi ska åka och bada och jag ska simma och bli smal.. Haha

Sen går ju Ebbe på dagis tis-tors mellan 09-14 och då orkar jag för det mesta inte göra ett skit. Vi har mest varit hemma jag o Ludde, så skönt. Det är så bra för Ludde och Ebbe går upp samtidigt, runt 06 varjemorgon, sen går vi till dagis vid nio och då somnar Ludde på vägen dit och sover till typ 11-12. Sen är han vaken till 14 och somnar när jag går och hämtar. Då passar jag och Ebbe på att leka ute om vädret tillåter. Tycker det är lite drygt att vara ute själv med båda när Ludde är vaken. Speciellt i detta väder, blåsten och regnen. Usch det går så fort tiden man är mammaledig. Jag vill bara vara hemma resten av livet. =)

Jag tycker det är så spännande och se vad dessa små varelserna kommer att utvecklas till. Hur dom kommer att se ut, vilka tjejer som kommer att gilla, vad som kommer jobba med etc. Som jag känner nu vill jag verkligen ha ett till barn. MEN, den dagen blir när jag har fast jobb och ett hus som vi känner att vi vill bo i. Orkar inte hålla på och flytta mer än en gång till och då ska det bli till ett hus/radhus.

Man måste ju ha råd att ha barn oxå, jag vill kunna ge dom det som behövs. Nu tänker inte jag på dyra kläder, dyra leksaker, datorer och låga resor för det klarar sig barn utan. Så mycket prat om att man vill ha råd att resa etc. Men jag och Marko reste inte spec mycket innan vi fick barn och vi har ju klarat oss bra utan det. Både jag och Marko är uppväxta med camping på sommrarna och sen åka till sälen på vintrarna. Det går lika bra att resa runt i sverige. Vad är viktigaste, att man spenderar en vecka i ett dyrt land eller att man gör små trippar lite runt i kring Sverge. Haha... Jag är en Svensson. Hoppas vi hittar det perfekta boendet för oss om några år bara..=)

NU kommerlitebilder på  mina kära..





Ebbe vill gosa med vilmer oxå hemma hos Järns..



Det vill Jonathan oxå..





Igår var det ju super fint väder på em.. DÅ satt vi ute och åt mellis och lekte lite..



Vi hade en gammal tegelplatta från det som var innan altanen och det var rätt bra att vi spart den för den kan man ha till att rita på...



Svårt att knäppa bilder på sig själv...

Idag blir det detsamma som igår, en hemma dag.

Nu vaknar Ludde hör jag... Hej

Underbara barn





Här ligger min goskille och bara myser...



Så klart man vill ligga under gymmet med lille bror...

Ebbe är i en både rolig ålder och en mindre rolig ålder.

Denmindre roliga åldern består av mycket trots, välsigt mycket. Han tror att han är chef här hemma över oss och ibland kan jag inte ens titta på han för jag är så irriterad. Haha... Men det går snabbt över för han är ju bra söt...

Den roliga åldern är att han pratar ju så mycket. Idag när vi skulle gå till dagis märkte jag att han abra hade en stövel på sig så sa jag, men Ebbe vart har du gjort av den andra stövel. "här borta" sa han och pekade under stjärten, då satt han på den. Sen när vi kom till dagis så vill ju alla barn titta i vagnen och säger bebis bebis. DÅ ställer sig Ebbe för och säger, "min bror"... HAHAHA   Är det inte supersött...??  =)

Underbara barn...

Jaha,,,,

Alltid svårt att komma på en rubrik för ett inlägg som inte känns helt igenomtänkt. JAg vet faktiskt inte vad jag skriva om men jag kände ändå för att skriva. Haha...

Vissa bloggar man följer kan jag inte annat än skratta åt. Vissa är så roliga och lite små knasiga på ett charmigt sätt. Haha, finns säkert folk som sitter hemma och tänker, den där Emma Linde, hon är ju fan inte klok. Men det bjuder jag på. =)



Grått stjärntyg kommer nog att sys till mina två barn fåtöljer till grabbarna. Blir nog att smita in i tyg affären på stan imorgon för ska ändå ner dit. Kanske springer in till tatueraren oxå med mina ideér få se om jag kan boka tid snart.

Annars är allt som vanligt, jag går och plockar här hemma, flyttar runt på saker som sedan flyttas tillbaka. Ar inte ro i kroppen för fem öre och sen klagar man på kvällen för att man är så strött. I helgen var vi på kräftskiva hos ett par vänner i Halsta och jag satt och gäspa redan klockan 21.00 och tänkte, nej nu åker vi hem snart. Usch vad man har blitt tråkkig. =)

Idag gott folk har jag varit och hämtat en crosstrainer som ska bli min bästis i några månader. Jag måste verkligen börja se några kilon rasa nu för att jag ska komma igång ännu bättre och jag har inte ork eller tid att ta mig till gymmet så gymmet får komma till mitt sovrum. SÅ när fyra st njuter av god mat kl halv åtta ikväll, då är det Emma som står och trampar. Hejdå 75 kg, Hej 65 kg. haha

Neeeeheee nu måste jag packa ner Ludde i vagnen och på med vindkläderna för brr vilken väder alltså och hämta Ebbe på dagis. I em blir det nog så att vi är inne om inte >Ludde sover i vagnen för blåser det såhär vill jag inte ta upp honom. Han snorar som det är.


Tatuering...

Jag var ju först inne på att göra någon stor blomma, gärna röd. NU är jag ute efter att göra små blommor, rosa. =)





Något sånt här? JAg ska ju som sagt göra om en tribal som jag har på benet, om det n går att göra dessa blommor på nå vis på den, finns är dom söta?

Vad tycker ni?

Höst och pyssel...

Dom här dagarna som har varit älskar jag, det är varken för kallt eller för varmt. Alldelles, alldeles underbart!

Nu när hösten kommer så känner jag hur pyssel fingrarna får liv i sig, och det är oxå underbart. Har lite projekt på gång..

Ska klicka hem lite tyg från stoff och stil till grabbarnas rum, dels till en anslagstavla, samt vaxtyg till bordet. Ebbe har förstört det redan genom att måla utanför papperet. =)



Anslagstavlan tänkte jag kunde få se ut såhär....



vaxtyg...

Till julen ska jag sy tre hissgardiner...




Vilket tyg tror ni blir bra???


Ska nog köpa två ikra fåtöljer,måla dom vita o sen sätta päls på tyget om jag gjort med min stora fåtölj. Då kan man kanske hitta begagnade eller önska sig det i present till grabbarna, tror marko skulle säga till sina förädrar. )



Dt här får dom nog av sin mor :)

Ikväll är jag själv med Ludde och jag bara njuter. Har köpt två inredningstidningar och ska snart hoppa in i duschen när Ludde somnat och sen ska jag slå på en film oxå och äta popcorn. =)
(lite nyttigare än choklad iaf)

Ebbe älsklingen är hemma hos farmor och farfar. Den lille busungen har börjat bitas, bar bitit två st på dagis, man skäms ju. Men så är ju barn, får bara hoppas denna period går över snabbt.

NU ska Ludde badas tror ja... PUSS

Bilder på mina fina...



pUSS PUSS lillebror



Jag tycker om att matcha mina pojkar...







Mys med Maja i salbohed... Gssa vad dom kollaar på??
Pippi såklart







Trött o grinig efter dagis...



Nakenfisen.....

Emma och Ebbe....

Jag tycker min emmaochebbe blogg mer blivit en emmainköpslistablogg. Vad tycker ni?

Iofs skriver jag ju inte för er skull utan mer för min egen för jag tycker på nå vis det är kul att gå tillbaka och titta på alla bilder och vissa nlägg har man faktiskt nytta av. SOm när vi skulle byta försäkring till ebbe, då kunde jag gå tillbaka och kolla vilken datum han hade varit på astrid lindgrens sjukhus och andra läkarbesök ist för att hålla på och ringa för man ska vara noga med det så man inte får bakslag när det väl händer något även fast det bara handlar om en förkylning. Det sa dom till oss iaf och man vet ju hur försökringsbolag är, riktigt kluriga.

Jag tycker personligen om att läsa om allt jag skriver om när andra skriver om det i sona liv, vad man gör om dagarna, bilder på barnen, vad man köpt, vart man köpt det och såklart vad man vill ha. haha

Då kan man ju få jätte mycket roliga tips om saker och ting.. Inte för att jag tror att ni tar så mycket tips ifrån mig för jag har ju inte sån udda stil, köper ju mest på hm och sådana butker men iaf. Kanske en odd molly slinker ner i bravlådan och då ska jag självfallet visa en bild. HAHA

Idag är det en hemma dag, jag älskar att vara hemma nu för tiden, det går i vågor det där men vi har ju gjort om lite hemma nu och storstädat så då går jag mest bara o njuter av att det är undanpockat. Men snart sätter jag fart med ebbes säng som ska bli vit. Älskart!

Neeej nu ska jag kolla lite tradera och ta en koåå kaffe, Ludde liten ligger och sover i vagnen ute, stackarn, han har knappt sovit inatt för han är så täppt i näsan.

Usch, gick på en mini promenad idag och tänkte att livet är bra kort, det går så jäkla fort och jag måste verkligen föröska njuta av den här föräldraledigheten för det kan vara den sista!!


RSS 2.0