borta bra...

borta bäst. (när man har semester).. avskyr att vara hemma då. Tycker det är underbart att slippa den här känslan att man åste städa. tvätta, plocka och kolla alla jvla bloggar o facebook. Jag kan inte låta bli det då jag är hemma men nu ska vi bestämma iaf två kvällar i veckan då vi bara är...

Så det bästa med semester är att man verkligen umgås med varandra. Man leker med Ebbe om dagen och sen spelade vi kort och åt massa gott på kvällen. =)

Vi var på djurparken en dag pch sen badade vi i vattenlandet. Skönt att inte åka allt för långt ändå. Nu är vi hemma igen men ska åka till våran stuga på lördag så det är bara till att packa om på nytt. Men där ser inte en käft oss så mjukis byxorna ska med och sminket får vara hemma, super duper skönt.

Bjuder på några bilder...



Hjälpa pappa få ordning på allt...



Folk måste ha blivit tokiga på campingen, vi köpte nämligen en gräsklippare till Ebbe för att han skulle roa sig lätt själv och tro mig, de lät..





ÅÅÅ vad Ebbe tycker om att bada alltså..





Han är som förälskad i Pippi, man får ingen kontakt med honom medan han tittar. Det är som med sin mor när hon kollar alla sina såpor (vilket hon inte har tid över för längre)



Ludde gillar inte alls nappen, åå, jag som vill att han ska ta den, så ser jag detta.




Aporna var populära



Den här skitungen är så bortskämd när det gäller gottigheter...



dags att sova en tupplur nu..




karuseller hann oxå med..



Snacks på kvällen







Husvagns semester, here we come

När våran familj ska iväg på semester är det inte konstigt att damen i huset blir helt slut av all packning. Jag måste packa åt mig själv och nu två till, nästan tre till. Jag överlåter INTE det ansvaret till Marko för då vet man aldrig vad som kommer med eller inte men vore bra skönt om jag kunde släppa lite för nog att jag tar med för mycket kläder, vad tror ni då jag packar med mig till mina barn. Nu ska vi vara borta o två dygn men man vet ju aldrig, barn skitar ner sig och man måste ju ha ombyte och det får ju gärna matcha lite.

Sen kommer vi till min packning och den är ju heller inte lätt, men oftast blir det att jag packar typ ner samma kläder som man alltid har, det man tycker om mest. Vissa kläder bara tar plats i lådorna men de ska tamesjutton envisas att vara kvar några år till utifall att. =)

Vagnen tar oss iaf till Eskilstuna djurpark, vi tar en kort tripp på vår första semester nu när vi är fyra st, kan vara ganska skönt. SOm sagt, jag tycker bara det är härligt att komma härifrån och känna lugnet.

Idag har jag och Ludde varit på vallby museum med massa nära och kära. Det var ju underbart väder ute så det var skönt att komma ut.



Picknik i gräset, det är sommar det. Johanna och jag hade med oss Keso, jordgubbar och grillade kycklingklubbor



Här ligger vilmer och softar och jag njuter av värmen...



PÅ em testade vi den nya poolen som Ebbe fått. Rutchkanna och vattenspridare med såpbubblor i. Det var roligt.

Marko var iväg och fiskade idag så jag och Ludde hämtade Ebbe på dagis själva. Jag blev en kvart försenad för för det första så var jag tvungen att byta typ tre blöjor innan, jag var för snabb med att sätta på blöjorna hela tiden, sen blev han hungrig. Det är fawsiken svårt att passa tider när man har såna här små. Sen när vi kom hem var jag tvungen att amma och E ville vara ute o leka så jag satt mig ute och ebbe i eb stol med en glass i handen annnars hade det inte gått. Haha....

Neeeej nu får ni hålla er med emma inlägg några dagar för nu ska jag på semester, jag vet, nu kommer tårarna från era ledsan ögon men jag måste väl oxå få ha semester eller??  =)

Ikea...

Aldrig att jag åker med två barn till Ikea en söndag så rean precis har startat. O fy fader vad stressad jag kände mig ett tag där. Ludde hade precis ammat innan vi åkte och han hade varit vaken en timme så jag trodde ju absolut att pojken skulle somna gott medan vi gick och strosade. Men inte då.. Ebbe var både högt och lågt, var han hos mig skrek han pappa pch var han hos Marko ville han tillbaka till mig. Han skulle sitta i vagnen, sen skulle han gå, se skulle han bli buren sen skulle han springa. Ludde ville inte sova så jag fick sätta mej i en fåtölj vid barnavdelningingen och amma medan Ebbe lekte. (så får man väl göra)  =)

Ludde blev inte nöjd så vi gick till fiket fick han amma lite till och vi njöt av en kopp kaffe och en glass. Efter det skulle han väl ändå somna men inte då... Jag tycker ju som med Ebbe att det är så skönt att ligga och amma och det gör jag mer än gärna när jag bara är hemma, men har jag besök och så så sitter jag ju upp men jag märker även på Ludde att han äter bäst liggandes. Det är ju självklart för att vi nästan jämt ligger ner. Neeej man kanske skulle ta och vänja han vid sittandes.. Haha

Som sagt, aldrig mer Ikea med två barn.

Vi åkte dit och köpte det vi skulle pch sen åkte ju lite mer ner i påsen såklart. Två vita påslakan med röda små blommor, 100 kr för båda. Det är ju kap??
Såna små handdukar som man bara måste ha när man har små bebisar hemma, dom är så bra. Och sen köpte jag äntligen min rosa kuddfordral som jag velat ha ett tag men de blev inte så bra som jag ahde tänkt mej i vardagrummet så dom kanske hamnar i sängen sen.


En bänk med skohylla. Då kan man sitta ner och klä på barnen i hallen istället för att sita på golvet. Sen kan man lägga några fina kuddar på eller kanske en ull pläd eller så.. =)
Nästa köp blir en ny hatthylla så ska jag ha fyra vita korgar, en var, som jag ska hänga hjärtan på och skriva namnen på. Jag längtar till jag får göra om hallen sen.

Midsommar helg

Alltså, det här med att vara småbarns förälder tar till e viss del skada på föfrhållandet, det är inte en dans på rosor jämt. NU behöver jag ju inte gå in på detaljer men man är trött och då blir man sur och man gör på olika sätt vad gäller barnen och båda tycker sitt sätt är bäst. Jaja, så här var vi med Ebbe med när han var liten så det går över. Haha

Så fort vi lämnar hemmet bakom oss och åker iväg så är det som bortblåst. Då känner man lugn och ro. Fattar inte varför man stresar upp sig för här hemma. Jaaa i veckan ska vi iaf antingen åka o campa eller så åker vi mot stugan i Bäsinge. Beror helt på väder som sagt.

Midsommar på dagen firade jag och Ludde hemma medan Ebbe och Marko åkte iväg på festen, Ludde är jätte förkyld, eller var så ville inte ha hnom ute och det där var ju en ute fest med massa festande. Men på em drog vi till mamma och hade det mysigt. Vi grillade och Ebbe badade etc.

Idag vankas det rea på Ikea och jag kommer självklart att klacka omkring där. Skulle behöva ha diverse saker.



På dessa bilder är Ebbe jätte lik mig när jag var liten (enligt mig iaf) 



Lilla Ludde han är lik sig själv han, tycker inte han har några drag från någon.





Fin klädsel va? Gissa vem som har sytt vad??  =)



Mitt fina fina Emma halsband. jag bara älskar det



Mys med mormor och dockorna i gästhuset hos mamma...



Midsommar dagen var ju riktigt fint så då grillade vi korv ute till lunch.



Familjemys


50 %



Ånej, inte ska jag önska mig något som jag själv kan köpa för halva priset inte. Hade tänkt att jag skulle önska mig en grå som jag har i köket men kanske tråkigt med samma färg så jag ska prova denna i hallen för endat 250 kr. Mattor är ju annars ganska dyra och inte så himla roliga att köpa men om 4-5 vardagar så...

Namn på bloggen...

Folk har sagt åt mig att ändra blogg nu när Ludde kommit till världen men jag känner att jag orkar inte hålla på och ändra adress. Det blir ju skit drygt. Så emmaochebbe betyder egentligen emmaoebbeoludde. =)

Idag är jag och Ludde helt själva, Marko passar på att fiska och Ebbe går sin sista dag på dagis sen ska han vara ledig i två månader. Nästa vecka ska vi föröska komma iväg på lite camping, blir inte alls långt. Om Anna Micke o Maja beslutar sig för att komma med blir det östa annars vet vi inte men iväg ska vi. Ni som känner mig vet att jag blir så rastlös hemma och när jag har semester vill jag gärna bort. Vill inte vara hemma för då känner jag ingen ro i kroppen.. Tän vad mysigt att komma iväg och grilla och bada och spela kort på kvällen. Tror defenitivt det gynnar Ebbe för han kommer tycka det är jätte roligt, det vet jag ist för att bara vara här hemma och tråkka. =)
Inatt sov Ebbe i sin säng till kl 03.00 sen hörde jag hans steg mot sovrummet vårat. Marko sov på soffan så han hör ju och ser ju ingenting så Ebbe hann ju komma in till oss och då vill man ju inte gå tillbaka med honom till hans rum, jag tycker det känns elakt på nå vis så jag låg i mitten och hade båda barnen bredvis mig men det blir trångt alltså. Inatt ska Marko sova inne hos Ebbe i samma säng. Vilka bekymmer man har som föärldrar alltså.

Bvc igår, Ludde hade gått upp 300 gram på en vecka och det tyckte hon såg bra ut.
Ebbe hade gått upp 1 kg på tre månader och längden låg på 4 cm plus. Det var ju bra men jag tycker ändå han kunde äta upp sig lite men hon på bvc tyckte inte han såg smal ut eller så utan väldigt pigg och frisk. =)


Jag fyller ju år snart och av Marko har jag önskat mig mattor, kul va. =)
En till sovrummet och en till hallen. Haha

Jag längtar efter mina paket jag har beställt för det är paket jag ska ge bort till nytillskotten respektive syskon. Jag är såååå nyfiken. =) Ilona kom hem nu.

Nu kommer lite bilder...



Alltså, det här är hans nya knep. Han skriker pippi pippi och jag säger, nej inge pippi. Så ställer han sig såhär. Man kan ju inte annat än skratta...



Eric en kompis kommer förbi och leker. Men nu är det mycket "min min min" och "ebbe" "ebbe"....



Jag vill oxå ligga...



Allt som är Luddes är såklart väldigt spännande...



Fina byxor som vi fått låna av Stina, syster har sytt.



På väg mot Berga. Där träffade vi ju Julia men lägger ut bilder efter godkännande. =)



Vi fick en jätte söt skallra av Vilmer och Hannes till Ludde.. Barbapappa =)

Hörrni, det är inte direkt semester väder ute. Man blir ju inte så pepp heller. Men en hemma dag som jag ska ha så beymrar jag mig inte just nu men imorgon. Vi ska till Markos kompis och man får barra vara ute, eller ja, sitta i ett party tält och hur kul är det med Ludde och Ebbe om det regnar såhär.


Det är ett sant nöje att känna dig Emma...

En sånn kommentar fick jag häromdagen när jag avslöjade att vi ännu var tveksamma på namnvalet. Du upphör aldrig att förvåna mig... Vad menade hon med det, att JAG skulle vara velig på något sätt? Haha

Vi har haft så många namnval, Nisse, Harry, Pelle, Ludvig och nu sist hade vi Leo. Men innerst inne är han våran lilla Ludde så nu får det bli så, LUDDE. Vad han ska heta i mellannamn har vi inte alls tänkt på, jag vill ju att han ska ha något släktnamn för att bara hitta på något fint namn tycker jag bara är onödigt, då kan han lika bra vara utan.
Ebbe heter efter sin farfar, Martii, så kan man ju diskutera om namnet är speciellt vackert men det har ju ändå en betydelse. MIn morfar som gick bort och aldrig fick träffa sina barnbarnsbarn hette Kurt, och det skulle vara roligt om Ludde hette det tycker ja så det får det nog bli.

Igår var jag och hälsade på Lina, Daniel, Edvin och lilla Julia i Berga. Det var så mysigt så, lilltösen var ju gudomligt tjejig och söt. Jag och Johanna var lite lite avundsjuka på att Lina nu får gå och handla bland tjej avdelningen men våra pojkar kommer vara klädda i coola häftga kill kläder och det är ju oxå väldigt roligt att handla.

Men jag säger som Johanna Rapp, att få en tjej skulle faktiskt vara roligt för tänker mer framåt. När man kan dela intresset för att gå och handla, prata pojkar, se henne gifta sig, få barn. Visserlige kommer jag vara världens lyckligaste mamma när en av mina pojkar gifter sig eller skaffar barn men jag tror ändå på ngt vis att det är lite speciellt när ens dotter upplever såna saker som man själv som tjej alltid gått och drömt om. Låter det konstigt??

Men jag kommer inte skaffa ett barn nr 3 endast för att jag vill ha en tjej utan i så fall är det ju för att jag vill ha ett barn till, så viktigt är det inte för mig. Jag har ju som sagt min lilla Ingrid och Stina och skämma bort. Dom kommer säkert komma till sin häftiga moster/faster om shopping hjälp etc. =)

Vi måste göra lite förändringar här hemma för jag klarar inte av att ha TRE karlar i samma säng varje natt. JAg blir tokig. Ebbes växar säng får växa snabbt så Marko och jag får plats så man kan ligga med honom därinne ist.. Jag tycker det är jätte mysigt att Ebbe sover med oss och det kan han gått få göra men inte hela natten, han måste lära sig att sova i sitt rum, Han har sovit en hel natt EN enda gång sen han föddes. Märkligt va?

Idag var jag och Ludde ut på promenad för första gången, 20 minuter, kände hur jag blev alldelels svettig. Usch jag tycker inte om att svettas alltså. Nu ska jag ta det lite lugnt och sen ska vi svänga förbi Hällsa, pojken behöver en tjock tröja.

Farväl


Ebbe

Min älskade skruttunge var så himla ledsen igår. Jag låg inne i sovrummet och ammade igår kväll så kommer han in och grinar som jag aldrig har sett han grina förut. Han var såå ledsen. Så puttade han på ludde och pekade mot dörren och skrek Ebbe ebbe ebbe. Usch vad jag tyckte det var jobbigt. Jag grinade hela kvällen och halva natten tror ja...Marko föröskte trösta mig med att säga att ebbe tycker så mycket om mig, det är därför an är ledsen. =)

Men morgon därpå var allt bra igen, han är ändå så att han springer in och vill kolla och säger hej hej hej och tar han i handen och vill gärna ligga bredvid och gosa med honom. Men han blir så exalterad att armar och ben flyger överallt så man lär verkigen passa hela tiden. Sen får han sina anfall och helt  plötsligt slår han till Ludde i ansiktet. Man hinner inte på ibland för jag vill ändå ge han lite frihet att känna att han faktiskt får gosa med sin lillebror och att man inte hela tiden nej nej nej för då blir det ju helt fel.

Han har blivit lite mer pappig nu vilket jag tycker är bra för annars hade det varit ännu värre för mig om han hela tiden vill vara hos mig.



När man blir arg på Ebbe ibland så ställer han sig med armarna såhär på kinderna för han vet att vi alltid tycker han är så söt när han gör så. Haha



Ebbe har börjat kolla på pippi. Han säger pippi hela dagarna, åå vad jag har längtat efter att mina barn ska tycka om astrid lindgren filmerna men man kan ju sätta sin gräns, den här filmen, på rymmen, stod på hela dagen igår.



Ute på stan med nya vagnen, funkar bra. Har dock inte testat att bära upp den själv..



Morfar och Ludde



Baddags för lilleman, ååå så han njöt



Sen såg ju ebbe att man unde bada i baljan i tvättstugan så självklart var det hans tur sen







Som ni ser får man passa upp lite....Men nog är dom gosiga ihop allt =)




Citat

Markos systerson var här idag på besök, pojken är fem år gammal, och kollar på mig och säger medans jag ammar, "men vilka stora tuttar du har".
Så vänder han sig till sin mor och säger sen, "dom måste ju vara större än dina mamma"...

HAHA

Helgen...

Oj vad dagarna går fort här hemma. Man har att göra hela tiden vill jag lova, och att folk säger åt mig att sova medan Ludde sover lyssnar jag inte riktigt till. Då ska tvätten tvättas, disken ska diskas, det ska kollas bloggar, facebook men det viktigaste av altl är ju att då vill jag ju spendera tiden med Ebbe. Han känner ju såklart av förändringen han med och har gjort sin far helt nervös här hemma.

Som jag tiidgare har nämnt har våran lilla busråtta till son blivit väldigt vild, han springer runt här hemma som en galning, kastar saker, bits och slåss (bara på marko). Marko tror att han kommer vara såhär när han bärjar skolan. Haha....

Han säger, neeej nun kommer han vara såhär hela tiden, tänk vilka jvla snorungar det finns på skolor so är sådär dryga och elaka. Försöker lugna ner han lite med att säga att det bara är en period och att man inte ska göra en sånn stor grej av det för då blir det bara värre. Man har ju bara varit hemma tre dagar, klart det måste vara jobbigt för honom. Men det år svårt och veta hur man ska göra med allt.

Annars går allt bra här hemma. Man byter blöjor, kläder, ammar och leker. Det är typ det man gör. Häromdagen var vi ner på stan hela familjen och herreminskapare vilket projekt alltså. Gudskelov att jag inte gillar att gå på stan så mycket. HAHA

MArko säger att det kunde inte lbi bättre av våran ekonomi genom att skaffa barn nr två för jag kommer varken ha tid eller ork att ta mig ner på stan. Stackarn, han har ju helt glömt bort internethandling. =)

Men hörrni, alla ni som rekomderade att slösa bort mina skattepengar, jag hatar er, för det är precis det jag har gjort. Eller ja, inte alla då men en stor del av dem. Tråkigt så här i efterhand men jag har säkert ngt nytt i garderoben nu som jag blir glad av den dagen jag ka använda det.

Neeeej nu börjar det bli dags att ammas. Bilder kommer ngn dag här. Har jag sagt att han ska heta Ludde nu eller?


Verkligheten har kallat på mig...

Jaha, då var man på hemmaplan igen då. Det är skönt att vara hemma och jag har saknat min lilla Ebbe men jag längtar som förra gången tillbaka till bb. Det är något vist med stället. Dom har ju inte den vackraste inredningen, de finaste gardinerna eller mattorna men något mys med det hela är det allt. Jag tycker om det iaf...

Och jag rekomenderar verkligen alla som får barn att stanna MINST 2 nätter för den lugn och roet man får där får man inte hemma. Tro mej bara

Jag har ocå varit orolig att inte känna samma lycka till sitt andra barn som till sitt första, ska erkänna att det tog ett dygn innan jag kände den, men när den kom, ÅÅÅÅ jag är så kär i den här gossen. Vilken liten sötnos vi har fått hem alltså.

När jag kom hem och Ebbe var hemma fick jag hålla tllbaka tårarna. Han hade blivit så stor min lilla pojke och jag vill inte se han på det sättet. Han ska fortfarande vara min lilla EBbe och inte "store" bror Ebbe. Han var sp avundsjuk när lilleman ammade och så ledsen på kvällen när jag inte hade tid att jag nu sitter och gråter. Man känner sig s taskig men jag vet, han vänjer sig

Nu kommer lite bilder igen.. Haha... Jag gillar att dela med mig av det/dem jag tycker om.











Det här fikat alltså... Oj oj oj





Lilleman och pappa



Ebbe och pappa...





Neeej nu ska jag även här hemma äta skorpor och varm choklad. Jag tar med mej bb hem...

Puss o kram allesammen

lycka



Ebbe vill så gärna köra lillebror. :)



Lina, jag såg nog eran rosa prick bredvid våran blåa :)



försök till fa,iljebild

Jag är verkligen glad över tt jag stanna ett extra dygn för tror jag behövde den här vilan och lugn och roet som jag inte njuter av därhemma på samma sätt. Här serveras all mat och man får handdukar och nätrosor när man ber om det. haha
Tror även man behöver den här ensamtiden med våran nya korv, ja jag kallar honom ox¨de ilona nu när vi inte heller ha nå nmn, ;)

Nej det får antingen bli Ludde eller Ludvig. Jag vill ju ludvig så han kan själv välja om han vill bli kallad det eller ludde på äldre dar men marko vill bara ludde så ngn av os måste backa för han är ändå en liten ludde i mina ögonl.

Ebbe var här på besök och jag kände att jag inte riktigt orkade med två barn på en gång just nu, min kropp är mörbultad, känns som jag hsr sprungit 100 mil, spaghetti i hela kroppen. Nu ska vi sova här för imorgon börjar verkligheten, ska bli underbart att få börja om med våran nya familjemedlem. Älskar mina 3

Dunder och brak

Nu är våran andra pojke äntligen här... Kan tyvärr inte skriva ut hans namn för han har inte fått ett utdelat ännu, svårare den här gången. Ebbe kändes liksom helt rätt från första stund. Nu bollar vi mellan några namn så måste känna efter lite.

Förlossningen jag kommer att berätta om kommer bli kort för han kom som sagt med dunder och brak den här filuren.

Började klockan tio i två på natten och då kände jag att jag behövde besöka toaletten men utan resultat. Tog då lite hjälpmedel eftersom jag anad misstanke men det hjälpte heller inte. Ställde mig i duschen och värkarna kom så himla snabbt på en gång, säkert var tredje minut och höll i 30 sekunder. Och det gjorde fruktansvärt ont från första stund annars brukar man ju få som små förvarningsvärkar. =)

Jag sa till Marko, nej du får nog skjutsa Ebbe till dina föräldrar på en gång för man vet aldrig. Han började klä på Ebbe och jag kände hur det bara kom oftare och oftare och värken höll på säkert en minut nu Ringde till förlossningen och hon sa, håll ut så länge du kan så kommer du in sen. Vi åkte direkt efter jag la på luren. Iväg med Ebbe och på vägen dit kände jag bara att nu kommer han komma. Varje gupp på vägen kändes som man skulle dö. Vi kom till förlossningen 03.10 och då var jag redan öppen 10 cm. Jag skrek epidural men det visste jag ju själv att det var ju helt uteslutet så lustgasen fick jag. Började krysta på en gång då jag kom in och han är född 03.38. Så två timmar efter första värk så var han här. Kan inte fatta att det är sant Nog för att jag tyckte det var underbart efteråt att allt gick så fort men fy fader amalia vad ont det gjorde. Jag fattar inte hur man som människa kan tåla en sådan grym smärta som man har, för tro mig, det gjorde fruktansvärt ont. Och jag hade ju inte heller någon bedövning så det var ju värre den här gången säger ja. Men så fot huvudet var ute så  kände ja, nej nu ska den här ungen ut och jag tog i för kung och fosterland och när jag kände att hela kroppen liksom bara flöt ut så kände jag mig fri. Haha....

4024 gram och 52 cm. Ebbe vägde 3560 och var 49 cm lång.

Han är en väldigt snäll pojke en så länge och äter och sover bra. Nu kommer massa bilder istället, enjoy.



Denna underbara fikat man får efteråt alltså... Finns inget som går upp emot den, ja frutom det lilla livet man har vid bena då. =)



En sån underbar bild på mina två fina pojkar... Ebbe var så glad och ville pussas och kramas hela tiden. Älskade pojke. Men ett tag där sa han, "stina stina" (syrrans bebis)... Haha



Detta tog lite tid att ladda upp bilder så fler kommer senare... NU ska jag springa till fikat, jag är där minst fem gånger om dagen och tar en varm kopp choklad. Den är för underbart god alltså med skorpor till. Så inatt ska jag njuta av min lugna och egna tid fastän jag saknar min Ebbe mycket så känner jag att jag behöver det. Ebbe kommer på em en stund och träffar sin lillebror. Imorgon är det verkligheten som tvåbarns mamma som börjar.

Super duper grattis till mina vänner Lina och Daniel som fick sin Julia samma natt som vi fick.

Vill ha lista...





Ebbe och sitt lillsyskon ska få en sådan lampa men frågan är i vilken färg??

De ska även få varsina bäddsett i detta mönster. Iaf Ebbe, lillen får nog vänta tills den oxå får en växarsäng. Onödigt att köpa lakan så dyra när deras lilla täcke används så kort tid

Tre mattor till behövs i mitt hem.

Dels en till sovrummet som jag vill ha i detta stuk..



Gärna en vit eller beige, och den ska vara rund och mjuk. =)

JAg behöver en matta till toaletten men det kan man ju köpa vilken som och en lång matta i hallen, gärna en randig som jag har i köket. Kanske tom en precis likadan, vit och grå randig men då måste jag fila ner dörrarna lite annars får inte mattan vara ifred för alla dörrar som vi har i hallen.



Det här är en väl en fin ram... Skulle så gärna vilja börja på min tavelvägg i vardagrummet men det får vänta.

I sovrummet har jag kommit på att jag vill ha texten min familj eller familj ovanför sängen i vitt och sen vita tavlor med bilder på alla oss runt i kring.. Sen vill jag ha en välkommen skylt på altan. =)


Idag köpte jag lite mer pelargoner och satt ut på altan, blir rirkigt mysigt därute nu, ska ta bilder imorgon.

Var öven förbi barnens hus. JAg tycker det är svineri att lura en på sådana här prylar. Vi har ju en tvillingvagn som först ska ha en liggdel och en sittdel och sen sedan två sittdelar. DÅ måste man först köpa ett regnskydd för en liggdel/sittdel för 400 kr och sen en för två sittdelar för 300 kr. HALLÅ??? Blir man galen eller. Så onödigt. Jag vägrar..Haha


Mums....



 

Ser ni vad för gott jag har bakat. Nu väntar jag hem mina killar för snart ska det ätas mellanmål.

Kanelbullar på kvällen och tekakor på dagen ska det njutas av...




Spännande....

Neeej nu vill jag veta vad som ligger i min mage...


Marko

MIn Marko är så rolig ibland... JAg tror han har gått och blitt en riktigt fruntimmer. Han har hållt på i rabatten i timmar idag. Rensat blommor, klippt buskar, tagit bort buskar, åkt till affären och köpt gräsfrö, sått gräslök.

Han är för duktig min lilla fjolla. =)

Värre än värkar

FY FAN....

Jag lider inte bara utav fettma utan inatt har jag fått nacke och axel ur led, inte bokstavligt talat men det gör så jvla ont. Jag kan inte göra nånting utan att det ilar därbark. SÅ här hade jag för några år sen och det kunde håll ai i någon vecka för att sedan komma tillbaka igen efter nån månad. Det gör rent ut sagt skit ont. Jag kan ligga ner en liten stund sen vaknar jag av smärtan och då kan jan knappt ta mig upp utan att grina. JAg måste liksom lyfta nacken med händerna samtidigt som jag ska föröska ta mig upp plus med denna mage.

Marko och Ebbe får åka iväg och köpa alvedon och kylningsgele som man kan smeta på, det kan hjälpa. Neeej usch har ingen lust allls för sånt här, hur ska jag kunna förlösa om jag har så här ont. Ligga med värkar går ju inte utan jag måste ju anitngen sitta elller ligga och jag är redan svin trött...

Hoppas hoppas detta går äver nu

FEST

Sådär ja, nu är jag nöjd. Nu fick jag vara med på våran släktträff med alla kusiner och alla nyförvärv.

Tusen tack för en underbar dag/kväll kära släktingar



NU är det dags att åka mot partyt.



Börjar dagen med ett litet dopp hos mamma och KArl johan



Byte av klädsel eftersom alla ska matcha varandra, det är ju trots allt körslaget vi ska på



Fint kort på Linnea och Stina ( ni ser väl även där matchningen)



Dags att samlas för dagens första tävling...



Skytte....



Balansera på skottkärra och ha kvar all vatten som man hade från början, detta kort är hemskt, ser ut som en jätte jämfört med lilla Eva-lis.. Fyyy man ser verjkligheten på kort.



Även här passade några på att bada, Ebbe tyckte det var för kallt ( 25 grader), i mormors pool är det minnsan 30 grader.



Övar lite inflr kvällens sång



NU är alla samlade och väntar på första uppträdandet



LAG HÅKAN - kom inte ihåg vad låten hette, haha, men det var bara ISa som sjung, tyckte nog Håkab kunde släppa loss lite mer sådär blev jag besviken allt, det var ju trots allt hans påhitt. =)
Men deras uppträdande var roligt



LAG MARGARETHA -  vi hade skrivit egen låt och den uppskattades inte av vissa, de tyckte vi var lite ego, låten handlade m hur bra vi var och hur kassa de andra var. =)



Ebbe tyckte det var sppp roligt att uppträda och även titta på andra att han ville ha mer mer mer heal tiden



LAG ROLAND - sjung vm låten från 94. Det var roligt, Mange hade en rejäl sångröst.



LAG TOMAS - dom körde lite barntema och hade låten imse vimse...  =)

LAG MICKE har jag tyvärr inte fått med för den versionen filmades bara, hade jag vetat hur man gör hade jag lagt in en liten film på allas bidrag. Våran version ligger ute på facebook iaf.

Neeej om man ska ta och sova lite, den här ungen får vä för sig att komma ut inatt bara fr att man är så jädra trött..

NAtti Natti


Skatte pengar...

Det kan man diskutera om dom är till för att spara eller slösa. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Eller jo, en del ska jag självklart spara till våran semester för nu när mamma penningen strömmar in har man ju inte så mkt kvar tat leva för.

Ebbe har två par tennisskor och ett par kavat sandaler men jag tycker dom är alldelels för hårda för att ha på dagis och springa runt och leka med. Annars ska väl kavat vara ganska bra eller???
Iaf, jag ska köpa ett par mjukare sandaler åt honom med sluten tå, vill inte att han ska ramla och slå upp alla tår så han inte kan gå i sommar. =)

Sen behöver han en keps, jag är inte så mycket för solhattar till pojkar, jag tycker det är mer för tjejer. Fast på stranden är det nog en bättre variant så han har några stycken liggandes hemma. Han har även två kepsar hemma oxå men jag är som till mig, man måste ha fler till olika tillfällen. Man är bra onödig i sina köp alltså. Det är som med jackor till både mej o ebbe, jag tror han äget fyra st par skakjackor i samma storlek.. Onödigt???

Men något han behöver är faktiskt t shirtar, mjuka sådana när det blir sån här hetta. Linnen må bara bra men jag vill inte att han bränner sig på sina armar allt i onödan.

Till mig själv har jag "bara" löspuder från make up store. Det kostar en hel del men det är det värt för det håller minst ett år. Sen skulle jag vilja ha ngt nytt att sätta på mig till morgondagen. Och där är man oxå bra onödig för jag har egentligen ett outfit som jag redan bestämt mig för här hemma men ni vet ju hur man är, man vill alltid ha ngt nytt när det kommer till fest.

ILONA, du som klagar över att det inte finns affärer och handla kläder i, har du hört talas som internet shopping ngn gång???

Neej om man ska cykla ner på stan innann alla studentet kommer, jag är ju inte direkt uppklädd för att vistas ute en sådan här dag. Kommer ju vara hur mkt folk som helst och jag har på mej ett par mjuka svarta short frfån hm och en svart t shirt. HAha Får gömma mig under ett par solbrillor så funkar det nog.

Resten av kvällen blir till att grrilla lite här hemma kanske och ladda inför morgondagen, öva lite på våra danssteg och sjunga några omgångar på våran låt. Haha, vi kommer vinna stort, kanske ska ta o filma alla bidrag och lägga ut så får ni själva se vems familj som är bäst.

Är det JOnte och Isas? Oscars och Joakims? Loiiusem Magnus eller stefans? Daniel eller Jimmys?

Eller är det helt enkelt Emmas, JOhannas, LInneas och Filles!!!!!

Bläää

Jag är så trött på denna värme och denna övervikt nu att jag spyr. Både jag och Lina skickar säkert minst tre medelande till varandra per dag och då handlar det ALLTID om hur varmt det är. Haha

Idag fick Ebbe vara hemma från dagis kände jag för det var avslutning på öppna förskolan som vi jämt gick till när han var mindra så jag tänkte det kunde vara kul att åka dit. Det tyckte han var roligt, han lekte med sin kamrat Eric. Men han slog barnen hela tiden, vet inte vart det kommer ifrån. Är det för att jag var med eller för har inte hört att han gör det på dagis. Han är en riktigt liten skitunge nu. När han inte får som han vill och jag nästan tvimgar ner honom för att sätta på blöja så skriker han, "aj aj aj". Folk kan ju tro att man gör honom illa.

Neeej men dra på trissor, marko är redan hemma från jobbet, nej nu måste jag gå och ha min egna tid. vilket lyx

vecka 40 + 3

Neeej Ilona, du hade fel. Inge barn har jag i min famn idag heller. Ska till barnmorskan idag få se hur det ser ut nu då.. Sen har jag lite mer ärenden om jag orkar... det är ju så jvla varmt ute att man dör.

Men ett måste är att köpa ett par enkla svarta shorts som man kan ha bpde hemma och borta, gärna mjuka. HAr ingenting jag kan ha till mina toppar och då blir det att man inte använder dom. Men nå mer kläder är inge kul längre, vewt aldrig vad jag ska sätta på denna kropp längre.

Jag och Lina ska ut på shopping när kilona är borta, någon mer som vill joina och lyxa till det. Vi snackar inte om en vecka, snarare om ett år Haha


Vikten....



Så här smal var jag sommaren innan jag blev gravid med Ebbe. Självklart tyckte jag ju på den tiden att jag såg ut som en stor kossa då med men den vikten är jag ute efter. Då kan jag gissa att jag vägde runt 65 kg och det är alldelels perfekt. Jag vill........

Vecka 40 + 2

Det var just denna vecka och dag jag födde lilla Ebbe. Men ska det bli denna gång oxå lär det nog sätta igång snart under dagen annars kan det bli tight. Ska inte gå in på detaljer men jag och Marko var väldigt oense igår (sambos kan vara det ibland) och han fick sova på soffan. Jag var så irriterad och jag antar han kände likadant. TUR att inte förlossningen satt igång då alltså för det hade ju inte varit trevligt.

Jag är inte så långsint som Ilona påstår att jag är när det gäller min surhet så nu har det gått över.

Men snälla unge, kom antingen idag eller ligg kvar tills på söndag, jag ber dig. Vill träffa alla mina släktingar och nytillskott men framförallt vinna skiten i körslaget. Vad vore en kör utan Emma.

Ebbe sover sin fm vila och jag ar passat på att rulla hemmalagda köttbullar som vi två ska njuta av idag. Sen bär det iväg till billige nisse för duk inköp till altan sen ligger ju blomsterandet snett bredvid så ska springa in där och köpa lite blommor. Ska begränsa mig för dom kommer säkerligen dö ut om några dagar, är fruktansvärt dålig på att vattna mina blommor och står dom ute är det väl ännu värre. =)

Har inte så mkt pengar på mitt konto heller för dem gick åt till räkningarna vi hade denna månad och då betyder det att Marko sitter inne med alla på sitt konto, det är ju tur man kan hans personnr och lösen på internetdosan. Haha

Ni har säkert funderat mycket på hur det går för mig och våran nya bil, det går utmärkt. =) Den är så skön att köra. Haha.

Igår däremot tog vi upp syskonvagnen och den är ju större än Ebbes vagn är nu vill jag lova. Fattar inte hur jag ska få in den i bilen själv sen.. Den är lite knepig tycker jag när man ska fälla isär den för liggdelen sitter så tätt inpå öppningsdelen eller vad det heter där man ska fälla isår den att den knappt går att öppna. Men man lär sig väl.

nej fy för en värme idag alltså, persiennerna är nerdragna här hemma , jag vet, skit fult men jag kan inte sova om nätterna annars, det blir skit varmt här hemma. Uffa mig

Sommardagar

Igår var vi hem till mamma och solade och badade och idag åkte vi till Markos föräldrar som campade i närheten av skinnskatteberg och hade en härlig dag där i denna sommar värme. Hur underbart är det inte nu..

Jag bjuder på lite bilder...


Ebbe älskar att bada, tur Mormor har en pool hemma och inte vilken pool som helst, en som det är 30 grader i, då kan tom mamma bada och det gjorde jag oxå, har bara inte bevis på det.



Springer runt och leker i trädgården och vattenspridaren var på, kommer man själv ihåg när man var liten.



Stina börjar bli ganska snäll nu tycker jag. Haha





Käkar bland goda vänner....


Så fort vi var framme ville Marko börja fiska...



JAg la mej och sola...



Vi åkte även ut en sväng med båten, en liten abborre blev det men den fick simma ut igen





Finaste bilden...



Nu får ungen ploppa ut någon gång, det är så många som vill att vi ska vara med på pingst. Haha

Stockholm

Godmorgon, det är precis vad det är, en god morgon. Fock sovmorgon till halv nio och när jag gick upp gick Ebbe och Marko och vilade så jag har haft en sån lugn morgon med tidningsläs och kaffe. Kan ju inte sluta blogga, haha, men jag vill gärna fixa en snyggare layout på min sida. Lite bilder på min familj sådär som alla andra har men jag har då inte en aning om hur man gör det och för att betala för ngt sådant som vissa gör är att gå lite till överdrift kanske även för mig.

Igår var vi i sthlm och hälsade på min kära bror och hans familj. Det var super mysigt. Nästa helg som jag så gärna vill vara med på ska det bli släktträff med alla från mammas sida. Det ska bli grillning, frågesporter och körslag. Ja, ni hörde rätt. MIn morbor Håkanhar fått för sig att alla familjer ska sjunga varsin låt och uppträda så det har vi även klurat lite på under gårddagen. Får jag barn innnan onsdag har jag beslutat att man kan vara med på lördag, eller om jag går övertiden annars känns det väldigt nära inpå. Jaja, detv isar sig.

Nu lägger jag ut lite bilder från allt möjligt så ska jag ta ta g i designen någån dag. Kanske ngn vän vill hjälpa mig med det utan att ta massa betalt, tjänster är ju gentjänster eller? Jag gillar ju att städa. =)

Mys med mammas mage









Gårdagen i bilder. Våran sjöman...









Här sitter 85 kilos klumpen och bara väntar på sin lunch, beställde doch sallad. Så gick vi till en jätte mysig lekpark och satte oss i skuggan och bara mös, åt gott, lekte, spelade boll, åkte rutschkanna.







Här spelar kusinerna fotboll med varandra. Det är mycket mitt när det kommer till deras leksaker nu dagis barn som dom är men dom kunde även leka ihop och pussades mycket.

Jag skulle så gärna dela med mig av en bld som är så klockren men det betyder att jag måste dela med mig av min sons nakna rumpa och då vänder sig ju vissa i graven men den är fär gullig alltså men men... =)

Idag är det födar dagen för min del. Ilona tror jag kommer få en tjej på 3500 gram och 51 cm lång. Vi får se vad som ploppar ut och när. Det vore ju roligt och få imorgon oxå för då är man ju kanske alltid ledig på sin födelsedag.

Idag ska vi åka till mamma och bada och grilla. Dom har satt på värmen i poolen så det var 28 grader. Härligt säger jag.

LÄngtar till våran bebis kommer ut nu så vi kan börja om på nytt. Haha. Längtar till sommaren då vi alla fyra är lediga och ska hitta på massa skoj. Längtar till stugan, till campingsemestern, till finlandsresan... Hoppas nu på ett snällt barn. =)

Design

Något fel har det blitt med min blogg ser jag. Men rkar inte göra ngt åt det nu. Kanske ska ta en blogg paus nu när jag kommer ha så mt att göra. Det är sommar, jag ska få barn och kanske ska man börja spendera sina dagar utomhus mer och inte känna behovet att varken städa eller blogga. Vi får se... Kanske ses redan imorgon. =)

GRATTIS

Kära Ilona och MAds till eran underbara pojke. Jag blir så glad i hela kroppen. Fick ett mms inatt och pojken var bedårande söt men det jag mest reagerade på att hur i helskotta kvinnan kunde se så jävla fräsch ut efter flera dagars värkarbete plus en förlossning. Neeeej snygg var du min vän. =)

Nu sitter jag och klurar ut den bästa presenten till er men har inte riktigt bestämt mig ännu för vad det kan bli. Haha

Det var en granne som tipsade mig om att på bauhaus kunde man köpa sånthär man klistrar på kaklet, så det blir vanligt vitt. Sen hade dom även för bänkskivor, dom hade satt på svart marmor (stavas det så) på deras bänkskiva och det såg faktiskt riktigt bra ut. Nu är frågan, ska jag köpa vit till kaklet och valnöt till bänkskivan tills vidare? Tror ni på den ideén? Bara tills vi hinner och orkar och har råd att göra om det på riktigt sen, det var inte så fasligt dyrt men kanske onödigt. Jag får ju mina ideér ibland.

Dagens ärenden är iaf coop för att köpa ännu mer vit färg till våra projekt ute på altan och sen en sväng till Tarja för att lyssna och mäta mage. Jag hoppas verkligen det är sista gången jag behöver träffa henne nu, iaf när det gäller graviditeten.

Annars har jag inte så mycket mer planer, Ebbe ska hömtas kl 2 så efter det lär jag väl spendera dagen i någon lekpark eller liknande om han inte känner för en sväng till ikea, ska fråga han iaf.

Ha en bra dag

RSS 2.0