Härlig dag...

Under tiden EBbe var på dagis har jag gått ner med grejer till källan igen och tagit upp ännu mer grejer. Jag har rensat och sorterat alla bebiskläder samt alla storlekar Ebbe vuxit ur för att ha bättre koll på dem till nästa barn kommer. Kläder jag vet att jag aldrig kommer att använda som jag inte ens använda när Ebbe var mindre ville jag gärna kasta eller skänka bort men så blir man ändå, ja men det kan vara hemma kläder. Så man är. Det var iaf skönt att få det gjort, nu är alla kläder i storlek 50 - 62 tvättade och ligger i garderoben redo att användas. Har inte köpt ett enda nytt babyplagg men det är inte roligt nu när jag inte vet vad det är för kön plus att jag kommer att få låna av syster oxå perfekt att dom fick en liten tjej om nu vi oxå får det.

Sen kom JOhanna, Johan och Stina över en stund. Hon är för söt alltså.
Ebbe brydde sig inte så mycket om sin nya kusin när vi väl var ute för då var det andra barn som var mer intressanta, såna som faktiskt kan gå och leka. Men väl inne skulle han peta och klappa fint men jag var så nervös. En örfil är inte långt ifrån när man är i den åldern så man får vara på sin vakt, hej o hå, hur ska man ha tid sen. Jag  börjar oroa mig mer mer.

Sen tänker jag att det kommer bli så synd om Ebbe sen. Att man inte har lika mycket tid över för honom, han kommer ju bli jätte chockad. Jag ska göra allt för att han inte ska behäva växa upp allt för fort och bli stor bara för vi bestämmer oss för att vi vill ha fler barn så här tätt. Ska man ha barn nr 3 i framtiden så ska jag nog vänta några år. SOm det känns nu räcker det med två men man ska aldrig säga aldrig.



Första mötet med Stina. Han blev väldigt nyfiken...



Johan, vad är det du har med dig för något?



STOR gäsp... Sötnos.



Tror det är Ebbe som har tagit denna bild. Han var iaf duktig med henne. Det var som syrran sa, han måste ju få gå fram och känna och titta annars tror han ju att det är förbjudet. JAg tror man kommer vara mer bekväm när våran bebis kommer att han ska få umgås och mysa med henne eller honom utan att sitta som en igel på honom så fort han ska gå fram och kolla. MEn så är det väl alltid, mer försiktig kring andras barn. SÅ är iaf jag. =)

Ebbe kan iaf säga, Johan, Johanna och KArl johan nu. Haha... Det är så likt. Så fort en telefon kommer fram säger han, JOhan.

Han vet att pappa heter Marko och mamma Emma eller så var det bara en tillfällighet när han pekade. Han kan nästan alla djur och läten och pekar oftast på rätt saker när man frågar vart är i böckerna.
Det går alldleles för fort tycker jag.

HArf fått mer jobb nu i april så det var skönt. Men imorgon är jag ledig och då far vi mot Sala, till öppna förkskolan och träffar Frida och antingen Hugo eller Hannes.


NAMN förslagen hos oss vad gäller pojknamn är så svårt. Tycker inget vi har riktigt känns sådär helt 100 annu. Vi har ju redan världens sötaste pojknamn.
Jag är ju mycket för Elton ja men det tycker inte Marko så det kan jag glömma, även walter som jag hade ett tag.
Ska inte sticka under stolen med att det vore skoj att få användning av något av dom två tjejnamn som vi faktiskt är överrens om. Dom är så fina. =)

Jag kan inte förstå att magen kan växa så fort nu i det siste, jag är mycket större än förra gången tycker jag och jag har redan tripple hakor och det är sant.
På lördag ska ju jag träffa mina tjejvänner på en shoppingdag sedan middag och jag sa det till dom, jag är så tjock att jag kommer behöva minst två fika pauser. Haha... Tycker jag äter som en jvla häst hela tiden. Jag unnar mig gott gott VARJE kväll.

Sa det till Ilona häromdagen, ska man vara gravid för sista gången så kan man lika gärna få njuta av maten en sista gång. Men dåligt tänkande av mig när jag vet hur svårt det är att bli av med kilona sen.

Nej nu har jag inte tid, hej med er

Ledig...

Sådärja, nu har jag jobbat mitt sista pass. Iaf enligt schemaraden sen om vissa drabbas av magsjuka eller ngt liknade på jobbet så är det ingen mer än jag som blir gladare. =)
Har mått så bra nu när jag fått in lite extra slantar på kontot så jag kan tänka mig att jobba in i det siste. Sen kom mitt nya anställningsavtal på posten idag, tre kr mer i timmen fick ja. Kors i all sin dar, utan att ens ha bett om det, jo jag tackar ja. =)

I helgen var vi till Eskilstuna med Markos syster och familj och badade. Ebbe tyckte det var så himla roligt. Han sparkade med benen och en av bassängerna kunde han gå själv och åka rutschkana ner. Det var lyckat.

Sen har ju damlaget i innebandy gått upp till elitserien, (innebandy). Och vem var inte där och kollade om jag. Joohoodå.
Sa till Marko efter matchen, nu är du bra ledsen va att inte vara en äkta salabo?
Då säger karln så här, men Emma, det var ju två västeråsare som bidrog med det mesta för att dem gick upp.
Jaja... så kan hända men ändå... ALLA tjejer i det laget bidrar ju med något bra. Så det så.

Idag är min plan att åka och handla mat och blommor till köksfönstret, rosa rosa ska dom vara. Eller är det för tidiigt att fixa vår och sommarfint? Det snöar ju för tusan ute idag, blev liksom inge roligt då.

Imorgon kommer Stina och hälsar på oss, det ska bli mysigt. Hon är väl den sötaste man kan tänka sig alltså...

Neeej göra lite nytta kanske...



tavelvägg

Undra om jag ska försöka hitta gamla skolplancher eller affischer och rama in så det blir lite gammeldagsstuk men ändå lite färg.





Något liknande...

MEN, för ett tag sen beställde ju jag hem alla månader i bilder från härliga hemsidan julias vita drömmar, där även dessa bilder kommer ifrån och undra om det är konstigt att sätta upp alla dom i tavelväggen eller om jag liksom ska ta en bild som får sitta med fast byta varje månad, för har inte hittat ett bra ställe för dem ännu.





DOm blderna har ju lite detta stuk. Jätte fina men kanske lite väl mkt med tolv st på en vägg. =)


Shabby chic...

Jag älskar det temat... Skulle vilja köpa mig ett gammalt hus fast i närheten av stan med en liten liten trädgård och inreda åt det stuket. Det är väldigt svårt att få till den känslan som shabby chic utstrålar i våran lägenhet men jag försöker så gott det går. En kompis sa till mig att jag ska sluta stressa, saker man vill ha tar tid att hitta och det är ju så sant så sant. Man får helt enkelt köpa lite då och då men jag känner ju mig själv, köper jag en sak som ska höra till mitt tema som jag kör så vill jag ju ha det där andra tusen sakerna som ska höra till inredningen med detsamma..

Men nu är jag ju inte en framgångsrik advokat utan en undersköterska från sala så jag får helt enkelt sänka mina krav. Det man lätt kommer undan med vad gäller denna stil är alla loppis fynd man kan göra för att sedan pyssla ihop det...

SOm tex den här lampan..



Den kostar ungeför 700 kr i en lantlig butik. Jag var på loppis idag och fyndade en blå hg lampfot för 40 kr som jag ska måla vit. Sen springer jag till panduro och köper ett trähjärta för sisådär 20 kr och målar och limmar på. Visserligen måste jag köpa ett sånt sött lamptyg som inte är helt billigt men nog har jag tjänat fem hundra på det. Tänk vad lite pyssel kan göra mycket, har redan gjort två såda lampor för nått år sen som jag än idag inte har tröttnat på utan dom står tryggt i köksfönstret. Men nu ska en sådan till få snygga till mitt vardagsrum.

En till sak jag tyckte var så sött som jag hittade i en butik var detta:



Hittar man en gammal bräda och målar den vit och skriver en text på har man genast tjänat 150-200 kr. Och jag tycker ju att det är dubbelt så roligt att ha ngt hemma som man gjort själv.

HAr suttit här i soffan med en rosa smothie och kollat in mina inredningstidningar som jag åter igen har fyndat på loppis. JAg älskar fynd alltså. Det är nästan konstigt att jag inte spar mer än vad jag gör när jag gör såna klipp...

När vi ändå är inne på ämnet, gick in på skatteverkets hemsida idag och gissa om jag blev glad. Undra vad man ska göra med pengarna, njuta av semestern, spara till hösten eller köpa en ny ugn. Ugnen funkar visserligen men vi vill gärna ha rostfritt, nu är det en sån gammal skit ugn men det känns faktiskt rätt onödigt att köpa när den andra inte är på den versen att kaputta helt.

JA just ja, jag har blivit moster. Det är ju en av höjdpunkterna denna vecka. Lilla Stina. Ska bli så mysigt att få träffa dig på torsdag. Fast du får inge fynd från loppis du inte, utan det blir ngt nytt. =)

För alla er som inte vet, det är JÄTTE LOPPIS på abb arena den 27 mars mellan 10-16

Neeej nu ska jag gå och lägga mig, är helt slut.
Hej svej


Moster...

Det vill jag bli nu. Johanna har gått över snart en vecka men hoppas hon ändå klarar sig till efter fredag så hon hinner se hennes damer ta hem första kval matchen mot elitserien. Jag kommer iaf hålla tummarna på läktarn.

För innandess lär jag inte se en skymt av henne för hon har utegångsförbud dag som natt. Haha, vägrar lämna sin bostad. Eller, Johanna?

Min andra syster Linnea har varit här och sovit över oxå, det började med en promenad till kiosken för lite godisinköp. Kommer ni ihåg banan kolan, hur god är den inte alltså. Sen idag har vi varit på djäkneberget och lekt med Ebbe i lekparken. Sen åkte jag o lämna henne på station och vi far mot busborgen alldelles själva.. VAr helt slut efter 2,5 timme sen fick Marko ta över för skulle på jobb möte, ska byta arbetsgivare till det privata tydligen. Blir säkert bra..

NU har vi nog spacklat sista gången i köket att vi snart kan börja måla vitt.

Neeej nu kommer lite bilder ist...



Ebbe är inte så mycket för att leka själv när vi är hemma men får man lite vatten kan man gott sitta en stund





Jaaaa ni fattar säkert vad jag menade att vi höll på med men kommer se bättre ut när vi blir klara.. =)
Nu har jag nog bestämt mig för att ha panel ist för kakel i köket. Är skit snyggt men frågan är bara om man ska tänka på ngt speciellt så det inte blir fuktskada eller så när det blir nära vatten. Jag har ju noll koll på sånt.. Och lagar man mat kanske det blir fula fläckar som man inte får bort...ngn som vet?



Vi tar en paus i renoveringen och går ut





Oj oj oj så här ser ut..



Nyvaken och kollar på barn teve medan mamma diskar..



Moster och Ebbe åker rutschkanna



Skal jackan åkte på idag för det var ju underbart skönt ute, hoppas man snart kan gå ner med vinterkläderna så man får lite ordning på grejerna snart.
Kanske ska tvätta babykläderna om nån vecka och lägga ordning.




Trycka på knappen så bollarna far upp i luften är ju favoriten...

Ikväll är jag helt slut, ska nästan gå o lägga mej snart. Först ska jag kolla lite bloggar och kanske besöka ngn inredningsshop för lite inspiration, mycket man vill ha nu för tiden alltså.

Fullt med jobb

Känns som jag jobbar för jämnan nu för tiden. Denna vecka har jag jobbat sex dagar och nästa vecka kör jag fem dagar. Blir bra med pengar nu när jag är så shoppingsugen. Att spara finns inte på kartan.. =)

I fredags hade vi barnvakt, Ebbe sov hos Mommo och Vari så mamma och pappa kunde gå ut och äta och gå på bio. Sällskap hade vi av syster JOhanna och JOhan, så inge barn där änu men jag hoppas den kommer i veckan. Ååå vad jag längtar men kan inte riktigt föreställa mig att dom ska bli mamma och pappa. Är helt övertygad om att dom kommer bli världens bästa men konstigt.

Jag ångrar inte en sekund att jag tog beslutet att INTE kolla kön för jag tycker det är så spännande att inte veta. HAr så många vänner som ska ha barn snart oxå att jag blir överlycklig av bara tanken.

Sen har jag inte gjort så mycket met i helgen, hade dygnspass igår så vi åt godis och kollade på melodifestivalen.

Idag har vi varit en vända på loppis, tyckte inte dem hade nånting. Det enda jag kom hem med var fem inredningstidningar för 10 kr. Löjligt billigt med tanke på att det inte spelar ngn roll när tidningen gavs ut, man är ju ändå bara ute efter inspiration. Så ikväll har jag suttit med en LAtte i soffan och bläddrat igenom dem med rd färg i håret. MIna systrar är lite röd lätta på toppen nu för tiden så jag tänkte oxå smälta in. HAha

Nej då, jag vill inte ha för rött så jag hoppas det inte blir det, ville mer ha lite glans i håret. =)
Jag och mitt hår alltså...

Nästa gång jag flyttar och ska inreda mitt sovrum ska jag fynda två höga vitrinskåp och sätta fina tyger innuti, såg en bild på det i tidningen och det var så jädra fint.
Undra om det ser konsigt ut om man satt in nå fint tyg i det skåp jag har i köket.

JAg har iaf bestämt att i kök och vardagrum ska färgerna gå i rött och rosa, dem tröttnar jag aldrig på. I sovrummet köpte ju jag et hssgardin med knytband (vit beige randiga från ellos) storlek 120 och den blev alldelles för kort. Någon som vill köpa, ordpris 250, ni får den för 150?
Så nu har jag satt mina vita gardiner i sovrummet som jag hade i vardagrmmet och det blev jätte bra.

JAg älskar att förändra mitt hem till det bättre

Att man inte tog skolan på mer allvar när man var yngre så man blev det man helst av allt skulle vilja blivit. Kanske inredare eller ngt sådant. Kanske inte har världens bästa smak men sånt lär man sig ju när man går kursena, kanske vore ngt??  =)
Tycker det finns så mycket mer att välja mellan på gymnasie nivå nu än var det var förr eller så har man bara mer infromation om utbildningarna. När jag gick i nian visste man ju typ ingenting och tog en linje bara för att man inte visste vad man ville bli. Jag var INTE en sån som valde linje efter kompisar för jag kände typ inte en kotte när jag började gymnasiet i min klass. Det är fördelen med att bo i västerås, här finns mer att erbjuda barnen. =)

Någon gång denna vecka ska jag åka förbi blomsterlandet och kolla efter fina blommor att ha i köket. Skulle så gärna vilja ha ngt fint i vardagrummet oxå men vet inte vad jag ska göra med dem blommorna som står, jag har ju liksom inte hur många föster som helst i mitt hem. Men man kanske kan piffa till vardagsrummet med andra saker än blommor.

Nu blev det vara text inlägg idag... Skulle kunna lägga ut tre bilder från Hm men då tycker ni jag är shoppinggalen så jag struntar i det.

Hej svej



Tapet

HA ni försstått vad jag menat vad vi håller på med i köket. Vi har satt för överskåpen så det blir vägg där istället för öppet som vissa har och ställer tex te kannor och annat skit uppe. JAg tycker bara det samlar råttor.

Kommer ihåg att syster sa att ngn hade tapet ovanför skåpen ist för att måla de vitt. Jag undrar lite om man ska göra det om man hittar ngt fint. VAd tror ni andra? MAn kanske tröttnar på det.

Vilken dag...

Efter att jag skrivit mitt sista inlägg fick jag ändå ett ryck. JAg rensade alla skåp jag har i vardagrummet, dammade och bytte gardiner. Nu är det röd vit randiga som är uppe. MArko tyckte det blev bra iaf... Jag tyckte väl oxå det iofs. Få se hur länge bara...

Städade och dammade i sovrummet och bytte hissgardin. Fick nämligen hem mina paket från ellos och hm idag. Blev jätte nöjd med allt jag fick. Ska kolla igenom Markos presenter bara så dem ser ut att va rätt storlek tills hans fyller år.

Dammade även i köket fast jag vet att det kommer bli lika dammigt på nytt om några dagar men jag kan inte leva med det. Köpte vita plast blommor på karlsson när jag var där me jag ångrar mig lite nu när jag haft rosa blommor i käket ett tag. Men levande blommor dör ju så snabbt. Vill gärna köra vitt rött o rosa i köket. NU återstår bara bokstäverna KÖK som jag ska ha på hyllplanen men har inte bestämt mig än vad jag ska ha. Anitngen rostiga eller tjocka som man kan klistra på tyg på. Finns ju jätte fina på broarne iofs.

Som sagt, jag är helt slut här hemma. Blir som sagt aldrig som jag tänkt mig. NU ska jag bo här i några år för nästa gång vi flyttar kommer jag vara ännu mer stressad. HAHA

Blev jätte nöjd med en bikini jag fick hem oxå. bruna byxor och aprikos tubtop bikini. Så himla snyggt ihop.

Nu längtar jag efter min matta från ellos som jag klickade hem för några dagar sen som ni alla vet,

NU ska jag äta en banan och slappa. HAr precis ätit en semla oxå =)

Ingen lust...

Jag har ingen lust med nånting längre. Visserligen har vi kommit en bra bit här hemma men när jag lever i skiten och allt damm blir jag deprimerad. Tycker ingenting som jag tänkt mej blir bra längre. Känner ingen hemtrevlighet alls just nu och allt är bara för ljust. JAg gillar mörker för då känns hemma miljön myisigare när man tänder lampor o ljus. Har sååå mycket att göra att jag blir alldelels stressad.

Orkar inte byta gardiner eller damma eller nånting när jag vet att det snart ska slipas i köket, då är ju hela storstädningen ett minne blott.







Jag tjatar ju hela tiden om att mitt vardagsrum är så tråkigt, det är alldelels för vitt. Och alla säger köpt gardiner och kuddar. Men jag vill ha en ny matta. Dock inte den längst ner men den var väldigt söt i flickrum. Haha

Jag vill ju fortfarande köra på min lantliga stil för den trivs jag med men med färg. Ska man ha en kunga matta eller ska man köra på nå helt annat, vill ha lite mönster och lite färg, tips?

Bredvid tvn står en svart tavelram utan motiv och så har det stått i all evighet. Jag vill göra en slags tavelvägg med en bladning av ramar och bokstäver. Men så svårt och få en bra tavelvägg bra. Måste ju hitta ett tema på nå vis vad jag vill ha i ramarna... det ska ju inte bara vara svart vitt. Hur jvla svårt kan det vara att göra ett hem mysigt, joo, jävligt svårt tydligen. =)

Hoppas vi blir klara snart med köket så jag kan börja byta ut saker här hemma. ska på en rejäl shopping vända nästa månad och då ska det bara bli heminredning. Kläder skiter jag i.. nu får det vara nog.

Parkas






Jag ska INTE beställa nå mer, men jag vill gärna ha en parkas jacka och dom här från Vila är ju bara sååå snygga. Får nog besöka irl nästa gång jag är på stan få se...
HAr en parkas i källaren som jag köpte vit förra året men som jag skulle färga i maskinen men så stoppade jag i alldelels för mkt kläder så ALLT blev ju blått. KAnske ska föröska färga bara den en gång, då borde den ju bli svart. vad tror ni? HAr ni färgat ngn gång?

Idag har vi fått mkt gjort. Tusen tack Johanna och Johan för all hjälp med Ebbe och hyllplanen. NU är de bara spackling och målning kvar sen får det vara nog för en stund. Listerna är på sin plats nu. Men sen är det nog paus som gäller i renoveringen.

Ilona ringde och hon sa, Neej jag skulle inte klara av att vara sambo med dej ens för två dar som du håller på. Haha....

Kläder....




Dessa två plagg kommer bli mina om 4-5 dagar.



Detta slinker nog ner i postlådan oxå men nu är det nog med hem beställning för denna månad. Usch, tror jag har gjort säkert fyra beställningar från ellos resp Hm denna månad. MEN, en beställning var ju presenter.

BArnens hus hade ju rea häromdagen mellan 19 - 21. Jag stod självklart i kön och skulle slåss för en syskonvagn som var nedsatt från 4500 tror jag till 2999. Jag passade på att köpa två st.



Fast den ena vagnen ska ju Ilona ha.. Lite onödigt att sitta på två syskonvagnar kanske. =)
JAg orkade inte gå o titta på vad det hade mer för fynd för folk var som galna och sprang mot vagnarna plus att vi hade Ebbe med oss. Han var räddningen till att inte fler saker fick följa med hem tror ja för när det är rea så är jag på hugget vill jag lova. =)


Tabasco...

Klockan är 23.00 och jag är hemma. HAr varit ute med några tjejkompisar och ätit på tabasco. HAr alltid beslutsångest vad jag ska äta för ngt och tapas är ju så jädra gott men det slutade som vanligt med oxfile och bea sås. =) Klassiker kan man inte svika. Det är bra roligt att komma hemifrån och träffa sina vänner, det blir allt för sällan nu för tiden.. Och jag älskar det varje gång jag kommer ut.

Tusen tack alla för en trevlig kväll, hoppas ni får det lika trevligt på BMB...

Jag måste bara berätta en rolig grej som jag tänkte på höromdagen. På den tiden då man var singel och precis hade fått körkort. Då sminkade man sig med 2 kg mer smink än vad man gör idag, poppade någon sommarplåga som hördes på 2 mils avstånd och körde minst tio km fortare än vad man får. Och vi får ju inte glömma att man alltid hade koll på om det satt ngn snygg karl i bilne bakom som man kunde kolla lite extra på i backspegeln, och kanske han tom körde om så man fick en bättre koll...

Idag när man är ute på vägarna är jag glad om jag hinner sätta på mej lite mascara innan jag går utanför dörren, kör i 70 fast det är 90 och lyssnar på "ketchup ska prutta" på mini volym. Haha....

En till sak som jag säkert redan har skrivit om men som jag oxå tycker är lite små roligt är att förr kunde man sova till ett eller två om dagarna medans man idag redan kl 09.00 har hunnit med att göra sej själv och ebbe iordning och man har tom ätit frukost. Men all förändring har sina för och nackdelar. Ebbe är klart en fördel. =)

NU bjuder jag lite på bilder från kvällen och sedan några godingar på min goding..









EBBE





Ursäkta foten i bakgunden men Ebbe har fått för sig att göra massa miner, ungeför som mig när jag var liten. HAde alltid någon min för mig.

Han har börjat visa tendenser till kort stubin. Det måste han defentivit ha ärvt av sin fars sida.. Eller??

Imorgon sätter vi fart men bygge här hemma. Äntligen ska Ebbe få sina lister och även i köket. Lite bygge i köket har vi så vi inte samlar damm uppe på överskåpen utan där ska byggas igen och sen kapa ett hyllplan så jag kan sätta upp ovanför sängen. Sen får det vara nog med målning en stund framöver. Nu vill jag få ordning, känns som man inte har städat på flera veckor för att man vet att man ska börja med detta. Hyllplanen i köket ska oxå sättas upp för det gjorde vi ju som sagt inte sist.

Nu ska jag nästan ta och gå o lägga mej, man blir trött av att gå runt och ha ngn i magen..





RSS 2.0